Forside
Opskrifter
Menu 2016-2017
|
Forloren hare med squash, hvidløg og
rosmarinsauce Ingredienser til 4 personer
|
1 løg |
|
3 fed hvidløg |
|
4-500 g hakket oksekød |
|
1 ts salt |
|
friskkværnet peber |
|
1 æg |
|
1 dl havregryn |
|
1-2 dl mælk |
|
½-1 fintrevet squash |
|
100 g lufttørret (parma)skinke |
|
3 dl boullion |
Tilbehør: Ovnkartofler
|
1 kg middelstore
kartofler |
|
3 røde peberfrugter |
|
2 ss olivenolie |
|
salt |
|
bredbladet persille
|
Rosmarinsauce
|
Boullion fra farsbrødet |
|
2½ dl madlavningsfløde |
|
1 ts tørret rosmarin |
|
salt og peber |
|
ca 1 ss balsamico eddike |
Garniture
|
1 broccoli hoved |
|
1 lille rødløg |
|
kærner fra ½ granatæble |
|
50 g rosiner |
|
25 g solsikkekerner
|
|
Forloren hare med squash, hvidløg og
rosmarinsauce
Fremgangsmåde:
- Pil og hak løg og hvidløg fint
- Rør kød, løg, hvidløg, salt, peber, æg og havregryn sammen i en
skål
- Bland de fintrevne squash i
- Rør mælk i til farsen er fast (måske skal al mælken ikke bruges)
- Form farsen til et aflangt brød og læg det i et ovnfast fad
- Rul skinken omkring, så skiverne ligger lidt over hinanden
- Steg farsbrødet i ovnen 15 minutter ved 225 grader
- Skru ovnen ned til 200 grader og hæld boullion i fadet og steg
videre i 30 minutter
Tilbehør: Ovnkartofler
- Skrub/skræl kartofler og halvér dem
- Rens peberfrugterne og skær dem i grove stykker
- Vend kartofler og peberfrugt med olie og salt og fordel dem på
bagepapir på en bageplade
- Steg dem i 30 minutter sammen med farsbrødet
- Skyl og nip persillen og drys den over
Rosmarinsauce
- Hæld boullionen fra farsbrødet i en lille gryde
- Rør fløde og rosmarin i og kog op
- Smag saucen til med salt, peber og eddike
Garniture
- Skær broccolien i mundrette stykker, og kog den ca. 2 minutter
(den skal stadig have bid) og lad den kogte broccoli dryppe af.
- Hak rødløget fint
- Bank granatæblet med en grydeske for at løse kernerne. Skær det
over og pil kernerne ud.
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål
|
Pærer med vinchokoladesauce Ingredienser til 4 personer
|
4 pærer |
|
5 dl vand |
|
2 dl sukker |
|
4 ss citronsaft |
|
1½ ss olie |
|
2 ss sirup |
|
1 ts kanel |
Sauce
|
100 g chokolade |
|
2 dl rødvin |
|
1 stjerneanis |
|
200 g blåbær |
|
citronmelisse
|
|
Pærer med vinchokoladesauce Fremgangsmåde:
- Skræl og halvér pærerne og fjern kernehuset
- Bring vand, citronsaft og sukker i kog
- Kom pærerne i lagen og kog dem 5 - 10 minutter til de er møre
- Tag gryden fra varmen og lad pærerne trække i lagen 10 - 15
minutter
- Afdryp pærerne i en sigte
- Varm olie og sirup på en pande og kom kanel i
- Vend forsigtigt pærerne i blandingen - de skal kun steges kort
tid på begge sider
Sauce og servering:
- Hak chokoladen
- Kog rødvin og stjerneanis til knap halvdelen af vinen er
fordampet
- Fjern anis og tag gryden fra varmen
- Rør chokoladen i og lad den smelte
- Anret pærerne på en tallerken og fordel vinchokoladesauce og
blåbær omkring
- Pynt med et par citronmelisseblade
|