HERREMAD 

   MENU 14. feb. 2017

 

Forloren hare med squash, hvidløg og rosmarinsauce 

Pærer med vinchokoladesauce
 

Forside
Opskrifter
Menu 2016-2017
 
Forloren hare med squash, hvidløg og rosmarinsauce

Ingredienser til 4 personer

bullet

1 løg

bullet

3 fed hvidløg

bullet

4-500 g hakket oksekød

bullet

1 ts salt

bullet

friskkværnet peber

bullet

1 æg

bullet

1 dl havregryn

bullet

1-2 dl mælk

bullet

½-1 fintrevet squash

bullet

100 g lufttørret (parma)skinke

bullet

3 dl boullion

 

Tilbehør: Ovnkartofler

bullet

1 kg middelstore kartofler

bullet

3 røde peberfrugter

bullet

2 ss olivenolie

bullet

salt

bullet

bredbladet persille
 

 

Rosmarinsauce

bullet

Boullion fra farsbrødet

bullet

2½ dl madlavningsfløde

bullet

1 ts tørret rosmarin

bullet

salt og peber

bullet

ca 1 ss balsamico eddike

 

Garniture

bullet

1 broccoli hoved

bullet

1 lille rødløg

bullet

kærner fra ½ granatæble

bullet

50 g rosiner

bullet

25 g solsikkekerner


 

Forloren hare med squash, hvidløg og rosmarinsauce


Fremgangsmåde:

  1. Pil og hak løg og hvidløg fint
  2. Rør kød, løg, hvidløg, salt, peber, æg og havregryn sammen i en skål
  3. Bland de fintrevne squash i
  4. Rør mælk i til farsen er fast (måske skal al mælken ikke bruges)
  5. Form farsen til et aflangt brød og læg det i et ovnfast fad
  6. Rul skinken omkring, så skiverne ligger lidt over hinanden
  7. Steg farsbrødet i ovnen 15 minutter ved 225 grader
  8. Skru ovnen ned til 200 grader og hæld boullion i fadet og steg videre i 30 minutter
     


Tilbehør: Ovnkartofler

  1. Skrub/skræl kartofler og halvér dem
  2. Rens peberfrugterne og skær dem i grove stykker
  3. Vend kartofler og peberfrugt med olie og salt og fordel dem på bagepapir på en bageplade
  4. Steg dem i 30 minutter sammen med farsbrødet
  5. Skyl og nip persillen og drys den over

Rosmarinsauce

  1. Hæld boullionen fra farsbrødet i en lille gryde
  2. Rør fløde og rosmarin i og kog op
  3. Smag saucen til med salt, peber og eddike

 

Garniture

  1. Skær broccolien i mundrette stykker, og kog den ca. 2 minutter (den skal stadig have bid) og lad den kogte broccoli dryppe af.
  2. Hak rødløget fint
  3. Bank granatæblet med en grydeske for at løse kernerne. Skær det over og pil kernerne ud.
  4. Bland alle ingredienserne sammen i en skål
Pærer med vinchokoladesauce

Ingredienser til 4 personer

bullet

4 pærer

bullet

5 dl vand

bullet

2 dl sukker

bullet

4 ss citronsaft

bullet

1½ ss olie

bullet

2 ss sirup

bullet

1 ts kanel

 

Sauce

 

bullet

100 g chokolade

bullet

2 dl rødvin

bullet

1 stjerneanis

bullet

200 g blåbær

bullet

citronmelisse
      

Pærer med vinchokoladesauce

Fremgangsmåde:

  1. Skræl og halvér pærerne og fjern kernehuset
  2. Bring vand, citronsaft og sukker i kog
  3. Kom pærerne i lagen og kog dem 5 - 10 minutter til de er møre
  4. Tag gryden fra varmen og lad pærerne trække i lagen 10 - 15 minutter
  5. Afdryp pærerne i en sigte
  6. Varm olie og sirup på en pande og kom kanel i
  7. Vend forsigtigt pærerne i blandingen - de skal kun steges kort tid på begge sider

Sauce og servering:

  1. Hak chokoladen
  2. Kog rødvin og stjerneanis til knap halvdelen af vinen er fordampet
  3. Fjern anis og tag gryden fra varmen
  4. Rør chokoladen i og lad den smelte
  5. Anret pærerne på en tallerken og fordel vinchokoladesauce og blåbær omkring
  6. Pynt med et par citronmelisseblade