HERREMAD 

   MENU 07. febr.2017

                    

                               Pizza med persillepesto og jordskokker

                            Knase kylling med tomatdip og babyleaves

                                                 Citronfromage

                                                    

Forside
Opskrifter
Menu 2016-2017
 
Pizza med persillepesto og jordskokker

Ingredienser til 4 personer

PIZZADEJ

bullet

2 ½ dl vand

bullet

20 g gær

bullet

2 tsk salt

bullet

200 g durummel

bullet

150 g italiensk hvedemel

 

TOMAT SAUSE

bullet

1 løg

bullet

2 bladselleri

bullet

1 gulerod

bullet

1 spsk olivenolie

bullet

1 fed hvidløg

bullet

1 dåse hakkede tomater

bullet

1 spsk balsamicoeddike

bullet

2 tsk tørret oregano

bullet

1 tsk sukker

bullet

Salt og peber

TOPPING
bullet

200 g reven mozarella

bullet

300 g jordskokker

bullet

4 kviste frisk rosmarin

PERSILLEPOESTO
bullet

1 stort bundt persille

bullet

25 g mandler

bullet

50 g hel parmesanost

bullet

1 fed hvidløg

bullet

1 dl ekstra jomfru olivenolie

bullet

Saft af 1 citron

bullet

Salt og peber

 

Pizza med persillepesto og jordskokker

Fremgangsmåde:

PIZZADEJ

  1. Hæld vandet i en skål og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt dernæst hvedemel i dejen.
  3. Ælt til dejen er glat og smidig.
  4. Stil dejen tildækket et lunt sted i ca. 1 time.

TOMAT SAUCE

  1. Hak løget. Snit bladselleri. Skræl gulerødderne og skær i små tern.
  2. Varm olien i en lille gryde. Og svits løg med grøntsager og presset hvidløg et par minutter.
  3. Tilsæt tomater, balsamicoeddike og oregano og lad tomater og grønt simre i ca. 10 min..
  4.  Blend saucen og smag til med salt og peber

PERSILLEPESTO

 

  1. Skyl persillen godt og slyng den tør i en salatslynge.
  2. Kom persille, mandler, hel parmesanost og presset hvidløg i en blender.
  3. Kør mens olien gradvist tilsættes.
  4. Smag pestoen til med citronsaft, salt og peber.

TOPPING

  1. Skrub jordskokkerne godt og tør dem. Skær jordskokkerne i tynde skiver.

 

  1. Slå dejen ned på et meldrysset bord.
  2. Del den i 12 stykker, tril til boller og rul hvert dejstykke ud til mini pizzaer.
  3. Fordel pizzaerne på bagepapir
  4. Top med tomatsauce, mozarella, persillepesto og jordskokker.
  5. Krydr med hakket rosmarin, salt og peber og bag pizzaerne i en forvarmet ovn ved 250 grader i ca. 10 min.

 

KNASE KYLLING MED TOMATDIPOG BABYLEAVES

Ingredienser til 4 personer

Sprøde kartofler

bullet

1 kg små nye kartofler

bullet

1 spsk. olivenolie

bullet

Salt ogpeber

 

 

Tomatdip

bullet

1 løg

bullet

1 rød chili

bullet

1 bundt persille

bullet

1spsk. Olivenolie

bullet

1 fed hvidløg

bullet

1 spsk. Balsamicoeddike

bullet

2 tsk. Brun farin

bullet

500 g tomater

 

KNASE KYLLING

bullet

500 g kyllingefilet uden skind og ben

bullet

50 g mel

bullet

3 æg

bullet

125 g groft rasp

bullet

1 tsk salt

bullet

Olivenolie til stegning

 

 

KNASE KYLLING MED TOMATDIPOG BABYLEAVES

Fremgangsmåde:

  1. Skrub kartoflerne, tør dem godt og vend med olien. Fordel kartoflerne på en bageplade med bagepapir.
  2. Krydr med salt og peber og bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader i ca. 30 min. til de er gyldne og sprøde
  3. Skær tomaterne i kvarte. Fjern kernerne og hak tomaterne.
  4. Hak løget. Flæk chilien, skrab kernerne ud og hak chilien fint.
  5. Skyl persillen og slyng den tør.
  6. Varm olien i en lille gryde og svits løg med chili og presset hvidløg et par min..
  7. Tilsæt tomater,   eddike og brun farin og kog i ca.3 min. til tomaterne er møre.
  8. Tag gryden af varmen og blend med persille. Smag til med salt og peber og afkøl.
  9. Skær kyllingestykkerne i bidder. Vend i mel, sammenpisket æg og rasp tilsat salt.
  10. Varm olie på en pande og steg kyllingestykkerne på begge sider, til de er godt sprøde og kyllingen er gennemstegt
  11. Server kyllingebidder med sprøde kartofler, tomatdip og babyleaves.

 CITRONFROMAGE

Ingredienser til 4 personer

bullet

4 stk. æggeblommer pasteuriseret

bullet

125 g sukker

bullet

4 blade husblas

bullet

2 citroner

bullet

3,5 dl piskefløde (gerne en dl til pynt)

bullet

4 æggehvider pasteuriseret

bullet

Citronmelisse

 

 

 

 CITRONFROMAGE

Fremgangsmåde:

Fremgangsmåde:

  1. Æggeblommer piskes med sukker til det bliver sejt og hvidt.
  2. Husblas lægges i vand til det bliver blødt, derefter smeltes det i citronsaft
  3. Pisk fløden til det bliver en let flødeskum, og pisk derefter æggehviderne helt stive
  4. Hæld æggeblommer og flødeskum sammen, derefter husblas og rør godt rundt.
  5. Vend forsigtigt æggehviden i og stil den på køl.
  6. Kan serveres i små skåle og pyntes med citronmelisse.