Forside
Opskrifter
Menu 2016-2017
|
Svineskank med Hasselback kartofler Ingredienser til 4 personer
|
4 Små svineskanker |
|
1 l kalvebouillon |
|
1 timian- eller
rosmarinkvist |
|
2 laurblade |
|
2 løg |
|
3 dl hvidvin |
|
½ l vand |
|
lidt enebær |
|
Salt |
|
Peber |
|
Tyttebær |
Hasselback kartofler
|
8 kartofler (pænt store) |
|
2 spsk olivenolie |
|
r tsk paprika |
|
1 fed hvidløg |
|
Salt |
|
Dijon sennep |
|
Svineskank med Hasselback kartofler Fremgangsmåde:
- Pil løgene skær dem i både
- Svineskankernes svær ridses i tern, hvorefter skankerne lægges i
et fad.
- Kom bouillon, vand, hvidvin, løg og krydderier i fadet.
- Braisér skankerne møre i ovnen ved 150 grader i ca. 3
timer - tildækket
- de sidste 15 minutter tages tildækningen af og ovnen skrues op
til 200 grader, så sværen bliver rigtig sprød
- Hæld braisérings-lagen fra, og indkog den (evt med brun farin og
lidt mere hvidvin. Hæld den derefter over kødet, så det glaceres.
Hasselback kartofler
- Kartoflerne skrælles og snittes. Snittene skal ligge med ca. ½
cm. afstand. Jo smallere snit, jo bedre bliver resultatet. Desuden
skal snittene gå næsten gennem kartoflen.
- Olieblanding: Olien blandes med meget salt og paprika, evt.
hvidløg. Blandingen skal være ret fast, dog ikke mere end det stadig
kan smøres ud på kartoflerne.
- Kartoflerne pensles med blandingen og skal være godt dækkede på
alle sider. Ovnen skal være forvarmet til 200 grader C. alm. ovn.
- Kartoflerne skal stege i 40 minutter eller til de er meget
gyldne
Servering:
- Skank og kartofler serveres med lidt tyttebær
|