HERREMAD 

   MENU 24. jan.2017

                        Fois gras med stegte æbler

                        Kogt Torsk med sennepssovs

                        Vanilje lakrids med havtornpurè

                                                    

Forside
Opskrifter
Menu 2016-2017
 
Fois gras med stegte æbler

 

Ingredienser til 4 personer

bullet

4 skiver fois gras

bullet

2 æbler

bullet

1 spsk smør

bullet

Ca 1/2 tsk tørret timian

bullet

Lidt blandet babysalat

bullet

4 tynde skiver rugbrød

bullet

Evt. smør til brødet

 

Fois gras med stegte æbler 

Fremgangsmåde:

  1. Æblerne vaskes og skæres i tynde både
  2. De vendes i smørret på panden sammen med timian.Smørret skal ikke brunes.
  3. Samtidig ristes rugbrødet i ca. 5 minutter i en 200 grader varm ovn.
  4. Fois gras skiverne halveres evt. og serveres på en tallerken med  de stegte æbler og babysalaten.
  5. Det ristede rugbrød spises til - med eller uden smør.

 

Kogt Torsk med sennepssovs

Ingredienser til 4 personer

bullet

1000 gram Kabliau(torsk)

bullet

Vand

bullet

1 tsk. salt

bullet

Dild, frisk

bullet

5 Peberkorn, sorte

bullet

2 spsk. Eddike

 

 

Sennepssovs

bullet

25 gram smør

bullet

2 spsk. Hvedemel

bullet

5 dl. Kogevand

bullet

1 dl. Sødmælk

bullet

2 spsk. Fiskesennep

bullet

1 tsk. Salt

 

Tilbehør

bullet

2 æg

bullet

200 gram Bacon hel

bullet

200 gram Rødbeder, syltede

bullet

200 gram Løg

bullet

4 spsk. Kapers

bullet

1 brev Peberrod, revet

bullet

Fiskesennep

bullet

1000 gram Kartofler

 

Kogt Torsk med sennepssovs

Fremgangsmåde:

  1. Del gerne torsken i portionsstykker og dæk med rigeligt vand tilsat sorte peberkorn, salt, dild og eddike bringes i kog.
  2. Kog den i 15 minutter uden at buldrekoge og skummes jævnligt.
  3. Tages forsigtigt op med hulske og anret på et fad.

Sennepssovs

  1. Smelt smørret i gryden og tilsæt inden den bruner melet.
  2. Tilsæt - lidt ad gangen - fonten fra torsken samt en dl. mælk. Smag til med salt.
  3. Til sidst tilsættes sennep. Tilsæt lidt ad gangen og smag til.

Torsken serveres med kogte kartofler og sennepssovs, samt hakkede kogte æg, ristet baconstrimler, rødbeder i tern,hakket løg, kapers, reven peberrod ved siden af i små skåle.

 Vanilje-lakrids mousse med havtornpurè

Ingredienser til 4 personer

bullet

100 g havtorn fra frost

bullet

300 g mango, skåret i små tern

bullet

1 dl æblejuice

bullet

Revet skal fra 1 økologisk appelsin

bullet

Vaniljekorn fra en vaniljestang

bullet

2-3 spsk. akaciehonning

bullet

3 dl fløde

bullet

150 g fromage frais

bullet

11/2-2 spsk akaciehonning

bullet

Vaniljekorn fra 3 vaniljestænger

bullet

2 tsk rå lakridspulver

 

 

 Vanilje-lakrids mousse med havtornpurè

Fremgangsmåde:

Fremgangsmåde:

  1. Start med havtornpuréen.
  2. Hæld alle ingredienserne (undtagen akaciehonningen) op i en lille gryde.
  3. Bring det i kog. Rør hyppigt, så det ikke brænder på.
  4. Efter små 10 min. er puréen klar til at blive blendet.
  5. Tilsæt honningen, når du begynder at blende.
  6. Si puréen igennem en lille tæt si for at fjerne de overskydende havtornkerner.
  7. Stil til afkøling.

 

  1. Nu til vanilje-lakrids moussen.
  2. Pisk fløden.
  3. Vend forsigtigt fromage frais – lidt af gangen – ned i den piskede fløde
  4. Tilsæt honning, vanilje og lakrids.
  5. Smag evt. til med lidt ekstra vanilje eller lakrids.
  6. Hæld moussen op i 4 små glasskåle og anret forsigtigt den afkølede havtornpuré ovenpå.
  7. Stil desserten på køl.