HERREMAD
MENU 24. jan.2017
|
Fois gras med stegte æbler
Kogt Torsk med sennepssovs
Vanilje lakrids med havtornpurè
|
Forside
Opskrifter
Menu 2016-2017
|
Fois gras med stegte æbler
Ingredienser til 4 personer
|
4 skiver fois gras |
|
2 æbler |
|
1 spsk smør |
|
Ca 1/2 tsk tørret timian |
|
Lidt blandet babysalat |
|
4 tynde skiver rugbrød |
|
Evt. smør til brødet |
|
Fois gras med stegte æbler Fremgangsmåde:
- Æblerne vaskes og skæres i tynde både
- De vendes i smørret på panden sammen med timian.Smørret skal
ikke brunes.
- Samtidig ristes rugbrødet i ca. 5 minutter i en 200 grader varm
ovn.
- Fois gras skiverne halveres evt. og serveres på en tallerken med
de stegte æbler og babysalaten.
- Det ristede rugbrød spises til - med eller uden smør.
|
Kogt Torsk med sennepssovs Ingredienser til 4 personer
|
1000 gram Kabliau(torsk) |
|
Vand |
|
1 tsk. salt |
|
Dild, frisk |
|
5 Peberkorn, sorte |
|
2 spsk. Eddike |
Sennepssovs
|
25 gram smør |
|
2 spsk. Hvedemel |
|
5 dl. Kogevand |
|
1 dl. Sødmælk |
|
2 spsk. Fiskesennep |
|
1 tsk. Salt |
Tilbehør
|
2 æg |
|
200 gram Bacon hel |
|
200 gram Rødbeder,
syltede |
|
200 gram Løg |
|
4 spsk. Kapers |
|
1 brev Peberrod, revet |
|
Fiskesennep |
|
1000 gram Kartofler |
|
Kogt Torsk med sennepssovs Fremgangsmåde:
- Del gerne torsken i portionsstykker og dæk med rigeligt vand
tilsat sorte peberkorn, salt, dild og eddike bringes i kog.
- Kog den i 15 minutter uden at buldrekoge og skummes jævnligt.
- Tages forsigtigt op med hulske og anret på et fad.
Sennepssovs
- Smelt smørret i gryden og tilsæt inden den bruner melet.
- Tilsæt - lidt ad gangen - fonten fra torsken samt en dl. mælk.
Smag til med salt.
- Til sidst tilsættes sennep. Tilsæt lidt ad gangen og smag til.
Torsken serveres med kogte kartofler og sennepssovs, samt hakkede
kogte æg, ristet baconstrimler, rødbeder i tern,hakket løg, kapers,
reven peberrod ved siden af i små skåle. |
Vanilje-lakrids mousse med havtornpurè
Ingredienser til 4 personer
|
100 g havtorn fra frost |
|
300 g mango, skåret i små
tern |
|
1 dl æblejuice |
|
Revet skal fra 1
økologisk appelsin |
|
Vaniljekorn fra en
vaniljestang |
|
2-3 spsk. akaciehonning |
|
3 dl fløde |
|
150 g fromage frais |
|
11/2-2 spsk akaciehonning |
|
Vaniljekorn fra 3
vaniljestænger |
|
2 tsk rå lakridspulver |
|
Vanilje-lakrids mousse med
havtornpurè Fremgangsmåde: Fremgangsmåde:
- Start med havtornpuréen.
- Hæld alle ingredienserne (undtagen akaciehonningen) op i en
lille gryde.
- Bring det i kog. Rør hyppigt, så det ikke brænder på.
- Efter små 10 min. er puréen klar til at blive blendet.
- Tilsæt honningen, når du begynder at blende.
- Si puréen igennem en lille tæt si for at fjerne de overskydende
havtornkerner.
- Stil til afkøling.
- Nu til vanilje-lakrids moussen.
- Pisk fløden.
- Vend forsigtigt fromage frais – lidt af gangen – ned i den
piskede fløde
- Tilsæt honning, vanilje og lakrids.
- Smag evt. til med lidt ekstra vanilje eller lakrids.
- Hæld moussen op i 4 små glasskåle og anret forsigtigt den
afkølede havtornpuré ovenpå.
- Stil desserten på køl.
|
|
|