Forside
Opskrifter
Menu 2016-2017
|
Borsjtj Ingredienser til 4 personer
|
50 g smør |
|
250 g skrællede og
grofthakkede rødbeder |
|
1 hakket løg |
|
1 hakket gulerod |
|
3 hakkede fed hvidløg |
|
1 spsk sukker |
|
1 1/2 l oksefond |
|
salt og peber |
|
saft af 1/2 citron |
|
Pynt: syrnet fløde og
friskklippet purløg |
|
Borsjtj Fremgangsmåde:
- Smelt smørret i en stor gryde og vend alle grøntsagerne i.
- Svits dem ved svag varme , til de blive glødende lyserøde
- Tilsæt sukker og fond og kværn lidt peber i
- Bring suppen i kog og lad den simre i ca. 40 min., til
grønsagerne er møre.
- Blend suppen i en blender eller foodprocessor, til den er
fuldstændig homogen og cremet og smag til med salt og citronsaft.
- Server suppen med den traditionelle hvirvel syrnet fløde og lidt
friskklippet purløg, so fremhæver suppens fantastiske farve.
Den klassiske rødbedesuppe, borsjtj, er en af Ruslands kendteste
kulinariske eksport-artikler. Den kan serveres varm om vinteren, men er
lige så lækker kold om sommeren..I begge tilfælde bør den farvestrålende
suppe serveres i hvide tallerkener, anbefaler Terence og Vicki Conrad |
Mandelkylling
Ingredienser til 4 personer
|
2 små kyllinger eller 2
pakker dybfrosne kyllingestykker (bryst eller lår) |
|
2 spsk mel |
|
salt, hvid peber |
|
50 g smør/margarine |
|
250 g champignoner |
|
2 løg, hakkede |
|
2-3 dl bouillon |
|
1 dl mandler |
|
(1 lille dåse mandariner) |
|
Ris , fûte |
|
Mandelkylling Fremgangsmåde: Fremgangsmåde:
- Del hver kylling i 4 stykker og tør dem af.
- Dybfrosne kyllingestykker tøs op og tørres godt
- Vend kyllingestykkerne i tørt mel med krydderier
- Varm fedtstoffet i en gryde og brun kyllingestykkerne på alle
sider.
- Tilsæt svampe og løg og lad dem svitse med et par minutter.
- Hæld bouillonen i gryden, læg låg på og lad retten stege ved
svag varme Evt. kan den steges i ovn ved 200 gr.
- Smag sovsen godt til.
- Skold og smut mandlerne og skær dem i strimler
- Rist dem på tør pande og drys dem over kyllingerne.
- Garner evt. med mandarinstykker
- Server løskogte ris eller lun flûte til
Stegetid
25-30 min.
|