HERREMAD 

   MENU 06. dec.2016

Madhold 2

 

Rødtungefilet med laksesouffle

Cordon bleu med svampesauce og ristede kartofler

                                          

Forside
Opskrifter
Menu 2016-2017
 
Rødtungefilet med laksesouffle

Ingredienser til 4 personer

Rødtunger

bullet

2 hele rødtungefileter

 

Soufflefars

 

bullet

75 g laksefilet uden skind

bullet

¼ tsk Groft salt

bullet

Ca. 1/3 dl madlavningsfløde 8% (omrystes)

bullet

2 spsk finthakket dild

bullet

1 tsk fintrevet citronskal

bullet

Friskkværnet peber

 

Saucer

 

bullet

2 dl hvidvin

bullet

2 dl fiskefond

bullet

½ - ¾ tsk gurkemeje

bullet

4 dl madlavningsfløde 8% (omrystes)

bullet

1 porre i tynde strimler

bullet

1 gulerod i tynde strimler

bullet

1 tsk groft salt

bullet

Friskkværnet peber

bullet

1 – 3 tsk citronsaft

 

Pynt

 

bullet

Plukkede friske krydderurter (f.eks. dild, kørvel, brøndkarse)

bullet

Olivenolie, Citronsaft

 

 

Rødtungefilet med laksesouffle

Fremgangsmåde:

Soufflefars:

  1. Rens laksen for eventuelle ben og skær den i mindre stykker
  2. Kom laks og salt i en foodprocessor og hak det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek.
  3. Tilsæt fløde, dild, citronskal og peber og hak i yderligere ca. 30 sek.
  4. Kom soufflefarsen i en frysepose, hvor man klipper hul i det ene hjørne, og læg farsen i køleskabet

Rødtungefileterne:

 

  1. Rens fileterne og fjern eventuelle ben
  2. Del hver filet på langs
  3. Rul fileterne sammen som en lille roulade – fra halespidsen og med skindsiden indad og med fingerstort hul i midten.
  4. Stil dem i et smurt ovnfast fad med den tykke side nedad
  5. Fordel soufflefarsen i hullet i fiskerouladen så der stikker lidt op
  6. Bag fiskene i 15 min. ved 150 gr midt i ovnen

Sauce:

  1. Kom hvidvin og fiskefond i en lille gryde og kog det i ca. 5 min eller til der er ca. ½ dl tilbage
  2. Tilsæt fløde, porre, gulerod, salt og peber og kog blandingen i yderligere ca. 2 min eller til grøntsagerne er al dente. Tilsæt forsigtigt citronsaft  og smag til. Tilsæt forsigtigt gurkemeje under omrøring til den  ønskede farve.

Pynt:

  1. Vend krydderurterne i olie og citronsaft
  2. Portionsanret fiskerullerne i dybe tallerkener. Fordel saucen omkring fisken og pynt med urterne. Server flute til.

 

Cordon bleu med svampesauce og ristede kartofler

Ingredienser til 4 personer

Cordon Bleu:

bullet

4 skiver kalveinderlår eller filet

bullet

4 skiver kogt skinke

bullet

50 g emmentalerost

bullet

Basilikum

bullet

Bredbladet persille

bullet

 Smør

 

Svampesauce

 

bullet

1 dl portvin

bullet

1,5 dl kalvefond

bullet

200 g svampe (champignoner, kantareller eller lign.)

bullet

40 g koldt smør

 

Ristede kartofler

 

bullet

500 g mellemstore kartofler

bullet

Jomfruolivenolie

bullet

1 kvist rosmarin

bullet

6 – 8 hele fed hvidløg

bullet

Rødvinseddike

 

 

Cordon bleu med svampesauce og ristede kartofler

Fremgangsmåde:

Cordon Bleu

Fremgangsmåde:

  1. Bank kødskiverne let ud med knyttet hånd
  2. Drys dem med salt og peber
  3. Læg en skive skinke på hver
  4. Læg et stykke ost på hver
  5. Læg nogle blade krydderurter på hver
  6. Luk kødet om fyldet og luk med kødnåle
  7. Brun dem godt på alle sider i smør i en stegegryde
  8. Tag kødet op
  9. Hæld vin ved og kog det ind til ca. 1/3
  10. Hæld fond ved og lad kødet simre heri under låg i 8 – 12 min.
  11. Vend kødet halvvejs under stegningen
     

Svampesauce:

 

  1. Sauter de rensede svampe i smør på en pande
  2. Tag kødet op af gryden
  3. Del smørret i mindre stykker og pisk det i saucen
  4. Tilsæt svampene og smag til med salt og peber

Ristede kartofler

  1. Kartoflerne skrælles og koges i ca. 10 min. i saltet vand
  2. Kartoflerne dampes
  3. Et ildfast fad smøres rigeligt med olivenolie
  4. De kogte kartofler lægges i fadet og krydres med salt og peber
  5. Bag kartoflerne i ovn ved 190 gr. i ca. 30 min.
  6. Lav krydderiblandingen i olivenolie og rødvinseddike med plukket rosmarin og hele fed hvidløg med skral
  7. De forbagte kartofler fladtrykkes forsigtigt med gaffel
  8. Krydderiblandingen lægges over kartoflerne
  9. Kartoflerne sættes i ovnen ved 190 gr. i ca. 30 min til de er gyldne og ser sprøde ud(hold godt øje med dem !)
  10. Retten portionsanrettes straks på varme tallerkener med Cordon Bleuen, svampesaucen og de ristede kartofler.