HERREMAD 

   MENU 15. nov. 2016

 

Fyldte muslinger

Lammesteg med oliven

Omelet en surprise
 

Forside
Opskrifter
Menu 2016-2017
 
Fyldte muslinger

Ingredienser til 4 personer

bullet

1 kg blåmuslinger

bullet

1 glas hvidvin (stort)

bullet

1 dåse hakkede tomater

bullet

1 bundt glatbladet persille

bullet

1 bundt basilikum

bullet

2 æg

bullet

3 spsk friskrevet pecorino (eller parmesan)

bullet

2 spsk smør

bullet

1 løg

bullet

3 fed hvidløg

bullet

4 spsk rasp

bullet

3 spsk olivenolie

bullet

Salt

bullet

Peber

bullet

1 citron
 

Fyldte muslinger

Fremgangsmåde:

  1. Muslingerne renses grundigt med børste, skæg fjernes. De muslinger, der ikke lukker sig ved let bankning kasseres.
  2. Hvidvinen bringes i kog i en stor gryde og muslingerne hældes i og koges ca. 5 minutter. Muslingerne tages op og lægges til afkøling. De muslinger, der ikke er åbne kasseres.
  3. Suppen dekanteres (eller hældes gennem en finmasket si) og sættes til side.
  4. Løget og ét fed hvidløg hakkes fint og dampes i olivenolie. Tomater og suppen tilsættes. Det hele koges ind til en tyk sauce og krydres med salt og peber. Saucen hældes i et stort ildfast fad – eller fordeles på 4 store tallerkner.
  5. Persille, basilikum og de resterende fed hvidløg hakkes fint. Æggene piskes, krydderierne og raspen blandes i. Der krydres med salt og peber.
  6. Muslingerne skilles forsigtigt og den ene (tomme) skal kasseres. Der lægges en teskefuld af æggeblandingen i hver muslingeskal (ovenpå muslingen).
  7. Muslingerne lægges forsigtigt på tomatsaucen. Der drysses med den revne ost.
  8. Muslingerne sættes i en forvarmet ovn (250 grader) i 7-8 minutter. Der serveres frisk brød og citron til
     

Lammesteg med oliven

Ingredienser til 4 personer

bullet

2 stk lamme culotter

bullet

150 g sorte oliven

bullet

1 økologisk citron

bullet

2½ dl kødbouillon

bullet

Nogle blade frisk salvie

bullet

Lidt mel

bullet

Salt

bullet

Peber

bullet

Tilbehør: små nemme kartofler

 

Lammesteg med oliven

Fremgangsmåde:

  1. Citronskallen rives og stilles til side.
  2. Kartoflerne skylles og børstes og koges.
  3. Lammeculotterne drysses med mel og brunes på alle sider i olien. Der krydres med salt og peber samt meget forsigtigt med chilipulver.
  4. Halvdelen af bouillonen tilsættes sammen med saften af en halv citron. Det hele steges under låg i ca. ½ time.
  5. 2/3 af oliven udstenes og hakkes fint og tilsættes. Halvdelen af de fint snittede salvieblade og resten af bouillonen tilsættes. Der steges videre i en god times tid.
    Inden kødet er færdigt ristes kartoflerne i olie på en varm pande.
    Saucen koges ind til passende mængde, smages med salt, peber og mere citronsaft og de resterende oliven hældes i. Hvis nødvendigt jævnes saucen.
    Kødet skæres i tynde skiver og anrettes på forvarmede tallerkener sammen med kartofler og sauce. Der drysses med hakket salvie og reven citronskal.

 

Omelet en surprise

Ingredienser til 4 personer

bullet

Friske frugter

bullet

Fersken og hindbær

bullet

¼ l is

bullet

5 æggehvider

bullet

175 g. florsukker

bullet

Biskuit bund

bullet

Likør
 

Omelet en surprise

Fremgangsmåde:

  1. Æggehvider piskes med florsukker, indtil massen bliver stiv og fyldig
  2. Biskuitbunden belægges med frugterne og parfumeres med likøren.
  3. På frugterne anrettes stift frossen iscreme.
  4. Det hele dækkes med et 1½ cm. tykt lag marengsmasse, formes ved hjælp af en paletkniv som en høj omelet og drysses med florsukker.
  5. Der bages hurtigt i meget varm ovn indtil marengsmassen kandiserer på overfladen.