HERREMAD
MENU 15. nov. 2016
|
Fyldte muslinger
Lammesteg med oliven
Omelet en surprise
|
Forside
Opskrifter
Menu 2016-2017
|
Fyldte muslinger Ingredienser til 4 personer
|
1 kg blåmuslinger |
|
1 glas hvidvin (stort) |
|
1 dåse hakkede tomater |
|
1 bundt glatbladet
persille |
|
1 bundt basilikum |
|
2 æg |
|
3 spsk friskrevet
pecorino (eller parmesan) |
|
2 spsk smør |
|
1 løg |
|
3 fed hvidløg |
|
4 spsk rasp |
|
3 spsk olivenolie |
|
Salt |
|
Peber |
|
1 citron
|
|
Fyldte muslinger Fremgangsmåde:
- Muslingerne renses grundigt med børste, skæg fjernes. De
muslinger, der ikke lukker sig ved let bankning kasseres.
- Hvidvinen bringes i kog i en stor gryde og muslingerne hældes i
og koges ca. 5 minutter. Muslingerne tages op og lægges til
afkøling. De muslinger, der ikke er åbne kasseres.
- Suppen dekanteres (eller hældes gennem en finmasket si) og
sættes til side.
- Løget og ét fed hvidløg hakkes fint og dampes i olivenolie.
Tomater og suppen tilsættes. Det hele koges ind til en tyk sauce og
krydres med salt og peber. Saucen hældes i et stort ildfast fad –
eller fordeles på 4 store tallerkner.
- Persille, basilikum og de resterende fed hvidløg hakkes fint.
Æggene piskes, krydderierne og raspen blandes i. Der krydres med
salt og peber.
- Muslingerne skilles forsigtigt og den ene (tomme) skal kasseres.
Der lægges en teskefuld af æggeblandingen i hver muslingeskal
(ovenpå muslingen).
- Muslingerne lægges forsigtigt på tomatsaucen. Der drysses med
den revne ost.
- Muslingerne sættes i en forvarmet ovn (250 grader) i 7-8
minutter. Der serveres frisk brød og citron til
|
Lammesteg med oliven
Ingredienser til 4 personer
|
2 stk lamme culotter |
|
150 g sorte oliven |
|
1 økologisk citron |
|
2½ dl kødbouillon |
|
Nogle blade frisk salvie |
|
Lidt mel |
|
Salt |
|
Peber |
|
Tilbehør: små nemme
kartofler |
|
Lammesteg med oliven Fremgangsmåde:
- Citronskallen rives og stilles til side.
- Kartoflerne skylles og børstes og koges.
- Lammeculotterne drysses med mel og brunes på alle sider i olien.
Der krydres med salt og peber samt meget forsigtigt med chilipulver.
- Halvdelen af bouillonen tilsættes sammen med saften af en halv
citron. Det hele steges under låg i ca. ½ time.
- 2/3 af oliven udstenes og hakkes fint og tilsættes. Halvdelen af
de fint snittede salvieblade og resten af bouillonen tilsættes. Der
steges videre i en god times tid.
Inden kødet er færdigt ristes kartoflerne i olie på en varm pande.
Saucen koges ind til passende mængde, smages med salt, peber og mere
citronsaft og de resterende oliven hældes i. Hvis nødvendigt jævnes
saucen.
Kødet skæres i tynde skiver og anrettes på forvarmede tallerkener
sammen med kartofler og sauce. Der drysses med hakket salvie og
reven citronskal.
|
Omelet en surprise
Ingredienser til 4 personer
|
Friske frugter |
|
Fersken og hindbær |
|
¼ l is |
|
5 æggehvider |
|
175 g. florsukker |
|
Biskuit bund |
|
Likør
|
|
Omelet en surprise Fremgangsmåde:
- Æggehvider piskes med florsukker, indtil massen bliver stiv og
fyldig
- Biskuitbunden belægges med frugterne og parfumeres med likøren.
- På frugterne anrettes stift frossen iscreme.
- Det hele dækkes med et 1½ cm. tykt lag marengsmasse, formes ved
hjælp af en paletkniv som en høj omelet og drysses med florsukker.
- Der bages hurtigt i meget varm ovn indtil marengsmassen
kandiserer på overfladen.
|