Forside
Opskrifter
Menu 2016-2017
|
Frisk kogte muslinger Ingredienser til 4 personer
|
1000 g blåmuslinger |
|
1 citron |
|
2 dl hvidvin |
|
Chilli |
|
10 hvide peberkorn |
|
200 g løg |
|
3 fed hvidløg |
|
3 dl vand |
|
Hakket persille |
|
Olivenolie |
|
Frisk kogte muslinger Fremgangsmåde:
Kogelage
- I en stor gryde koges det hakkede løg, hakket chilli og hakkede
hvidløg klare i olie, tilsæt vin, vand, citron i skiver og
peberkorn.
- Lad lagen koge i ca. 15 minutter.
Kogning
- Rens muslingerne grundigt og kasser de muslinger, der ikke
lukker sig ved et let slag mod køkkenbordet.
- Hæld muslingerne i den kogende lage, læg låg på gryden og damp i
ca. 7 minutter. Kasser de muslinger der ikke åbner sig.
- Server muslingerne i en dyb tallerken med lidt af fond’en,
drysset med hakket persille og flutes.
|
Sprødstegt andebryst
Ingredienser til 4 personer
|
Andebryster ca. 1000 g |
|
1 kg kartofler |
|
1 kg blandede rodfrugter,
fx gulerod pastinak, løg, rødbede |
|
Frisk timian |
|
Olivenolie til
rodfrugterne |
|
Smør til stegning af
kartoflerne |
|
Sprødstegt andebryst Fremgangsmåde:
- Start med at hakke rodfrugterne i nogenlunde lige store stykker.
- Læg dem i et ildfast fad, hæld en lille smule olivenolie
over og krydr. dem med salt, peber og timian.
- Sæt dem i en 210 grader varm ovn.
- Rodfrugterne skal have ca. 1 time, men der bliver skruet ned for
varmen senere.
- Vask kartoflerne og sæt dem over at koge i ca. 15 minutter.
- Når de er kogt hældes vandet fra, og de køles ned med koldt
vand, så de ikke koger videre.
- Hæld det kolde vand fra og sæt dem til side.
- Rids andebrysterne med en skarp kniv og krydr dem med salt og
peber.
- Ridsene skal gå hele vejen igennem fedtet, men kun lige ned til
kødet
- Andebrysterne lægges på en kold pande med skindsiden nedad.
- De tændes på moderat varme, og man lader langsomt fedtet smelte
af dem.
- I mellemtiden sættes ovnen på 160 grader.
- Når det meste af fedtet er smeltet af, skrues op for varmen,
sådan at andebrysterne kan blive brune.
- Når de er brune og sprøde på skindsiden, vendes de om på den
anden side for at give dem farve der. Der skal de have ca. 1 minut.
- Så tager man andebrysterne og lægger dem i et lille ildfast fad
og stiller dem i den nu 160 grader varme ovn.
- Der skal de have ca. 15 minutter, alt efter størrelse og
præference for rødt kød.
- Når andebrysterne er klar i ovnen, tages de ud og lægges på et
skærebræt i 5 minutter for at hvile.
- Imens steges kartoflerne i det overskydende andefedt samt en
klat smør.
- De skal have rimelig høj varme, så
de får lidt farve
- Når de er færdige, hældes friskhakket timian over, og de er klar
til servering.
- Rodfrugterne tages ud af ovnen, og andebrysterne skæres i 5-10
mm skiver og serveres.
Velbekomme
|