HERREMAD 

   MENU 01. nov. 2016

 

Pepperoni a la Piemonte

Braiserede svinekæber i øl med kartoffelmos
 

Forside
Opskrifter
Menu 2016-2017
 
Pepperoni a la Piemonte

Ingredienser til 4 personer

bullet

4 Røde peberfrugter

bullet

4 tomater

bullet

8 ansjosfiletter

bullet

1 fed hvidløg

bullet

bredbladet persille, hakket

bullet

olie

bullet

smør

bullet

Flutes

Pepperoni a la Piemonte

Fremgangsmåde:

  1. Peberfrugterne bages i ovn ved 225 gr. i 20 min. til skindet har fået lidt farve.
  2. Halvér dem og fjern kerner. Del hver halvdel i tre.
  3. Skær tomater i kvarte, pres kernerne ud.
  4. Hak tomater, hvidløg og ansjoser fint , det blandes med halvdelen af persillen, lidt olie og friskkværnet peber.
  5. Blandingen fordeles på peberfrugtstykkerne, rul dem sammen om fyldet og læg dem med sammenføjningen nedad i et smurt, ovnfast fad.
  6. Bland resten af persillen med smør og kom en klat på hver rulle.
  7. Sæt rullerne i ovnen under grill et par minutter, hold øje med dem.

Servering:

  1. Serveres afkølede med brød.
     

Braiserede svinekæber i øl med kartoffelmos

Ingredienser til 4 personer

bullet

8 svinekæber

bullet

½ l mørk øl

bullet

honning

bullet

2 løg

bullet

2 gulerødder

bullet

¼ selleri

bullet

1 tomat

bullet

4 kviste timian

bullet

1 kvist rosmarin

bullet

25 g smør

bullet

Salt og peber

 

Kartoffelmos

bullet

750 g kartofler

bullet

¼ selleri

bullet

2 dl mælk

bullet

25 g smør

 

Grøntsager

bullet

4 gulerødder

bullet

1 pore

bullet

½ dl olie

bullet

persille

bullet

4 skiver parmaskinke

Braiserede svinekæber i øl med kartoffelmos

Fremgangsmåde:

  1. Kæbeklumperne renses for scener, krydres med salt og peber.
  2. Lad smørret blive gyldent i en gryde ved god varme.
  3. Brun kødet på alle sider 3 – 4 min.
  4. Tag kødet op og brun selleri, gulerødder og løg i grove tern.
  5. Tilsæt tomaten skåret i kvarte, de brunede kæber, øl og 1 spsk honning samt vand indtil det dækker.
  6. Kog op og lad det derefter simre ved svag varme i 1 ¼ - 1½ time.
  7. Tag kødet op, si saucen, kog den ind til ca 3 dl, smag til med salt og peber og evt jævning.
  8. Kog kartofler og selleri i tern til de er møre.
  9. Hæld vandet fra og mos kartofler og selleri. Tilsæt smør og mælk til passende konsistens, smag til med salt og peber.
  10. Gulerodsstave, 6 – 8 cm lange koges 2 min til ”al dente” struktur
  11. Pore deles i 4 og snittes på langs i meget fine strimler. Friter strimlerne i varm olie så de ikke bliver mørke.
  12. Skiver af parmaskinke steges på en tør pande til de er sprøde.

Servering:

  1. Retten portionsanrettes med skinke hen over kødet, gulerodsstave ved siden af og porestrimler oven på skinken. Kartoffelmos pyntes med persille på toppen.