HERREMAD 

   MENU 18. okt. 2016

 

Ristet brød med rejer og sesam

Ovnbagt mørksejfilet

Toscanaske ferskner
 

Forside
Opskrifter
Menu 2016-2017
 
Ristet brød med rejer og sesam

Ingredienser til 4 personer

bullet

400 g friske rejer

bullet

150 g champignoner

bullet

4 spsk. olivenolie

bullet

2 spsk. hakket persille

bullet

Saft fra en ½ citron

bullet

2 spsk. sesamfrø

bullet

2 spsk. marcarpone

bullet

8 skiver brød

bullet

Salt og friskkværnet peber

Ristet brød med rejer og sesam

Fremgangsmåde:

  1. Vask, rens champignonerne, hak dem groft og svits dem i olie på panden.
  2. Tilsæt rejer og sesamfrø og steg videre i 2-3 min.
  3. Tag panden af varmen og tilsæt marscarponen, vend det hele godt rundt, og smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  4. Rist brødet.
  5. Anret rejerne oven på det lune brød, drys med hakket persille.

Servering:

  1. Server mens det er varmt.
     

Ovnbagt mørksejfilet

Ingredienser til 4 personer

bullet

600 g mørksejfilet

bullet

2 skiver bacon

bullet

½ fed hvidløg

bullet

1 løg

bullet

2 tsk. tomatkoncentrat

bullet

2 dl hvidvin

bullet

50 g smør

bullet

6 stk. tomater

bullet

2 stk. porrer

bullet

1/4 usprøjtet citron

bullet

2 dl hønsefond

bullet

Brødkrummer fra hvidt brød

bullet

Lidt hakket persille

bullet

Olivenolie

bullet

Salt

bullet

Peber

bullet

Ristede pinjekerner

bullet

Små nye kartofler

Ovnbagt mørksejfilet

Fremgangsmåde:

Den sprøde topping:

  1. Bland det bløde smør, skallen fra den kvarte citron, kødet (fjern kernehuset) fra 2 tomater skåret i tern, lidt hakket persille, hakket hvidløg og brødkrummer fra hvidt brød sammen.

Fisken:

  1. Skær fileterne i portionsstykker, placer dem i et smurt ovnfast fad og fordel toppingen på fisken.
  2. Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 10-12 min.

Sauce:

  1. Skær 2 skiver bacon og 1 løg i tern, og svits det med lidt olie i en gryde.
  2. Tilsæt resten af tomaterne skåret i kvarte, tomatkoncentrat, vin og hønsefond.
  3. Lad det hele simre i ca. 10 min.
  4. Blend saucen, og kog den ind til en passende konsistens.
  5. Smag til med salt og peber.

Sauté:

  1. Skær porrerne i tynde skiver.
  2. Svits dem i lidt olie i 5 min.
  3. Krydr med salt, og pynt med lidt ristede pinjekerner.

Tilbehør:

  1. Kog kartoflerne.
  2. Pynt dem med hakket persille.
     

Toscanaske ferskner

Ingredienser til 4 personer

bullet

6 ferskner

bullet

4 spsk. sukker

bullet

hvidvin

bullet

Fint hakket rosmarin

bullet

Creme fraiche
 

Toscanaske ferskner

Fremgangsmåde:

  1. Skær fersknerne i lidt mindre end mundrette stykker.
  2. Varm sukkeret på en pande lige til smeltepunktet.
  3. Bland ferskenstykkerne og det hakkede rosmarin i det smeltede sukker.
  4. Hæld en sjat hvidvin over.
  5. Portionsanret det med creme fraiche.