HERREMAD
MENU 18. okt. 2016
|
Ristet brød med rejer og sesam
Ovnbagt mørksejfilet
Toscanaske ferskner
|
Forside
Opskrifter
Menu 2016-2017
|
Ristet brød med rejer og sesam Ingredienser til 4 personer
|
400 g friske rejer |
|
150 g champignoner |
|
4 spsk. olivenolie |
|
2 spsk. hakket persille |
|
Saft fra en ½ citron |
|
2 spsk. sesamfrø |
|
2 spsk. marcarpone |
|
8 skiver brød |
|
Salt og friskkværnet
peber |
|
Ristet brød med rejer og sesam Fremgangsmåde:
- Vask, rens champignonerne, hak dem groft og svits dem i olie på
panden.
- Tilsæt rejer og sesamfrø og steg videre i 2-3 min.
- Tag panden af varmen og tilsæt marscarponen, vend det hele godt
rundt, og smag til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
- Rist brødet.
- Anret rejerne oven på det lune brød, drys med hakket persille.
Servering:
- Server mens det er varmt.
|
Ovnbagt mørksejfilet
Ingredienser til 4 personer
|
600 g mørksejfilet |
|
2 skiver bacon |
|
½ fed hvidløg |
|
1 løg |
|
2 tsk. tomatkoncentrat |
|
2 dl hvidvin |
|
50 g smør |
|
6 stk. tomater |
|
2 stk. porrer |
|
1/4 usprøjtet citron |
|
2 dl hønsefond |
|
Brødkrummer fra hvidt
brød |
|
Lidt hakket persille |
|
Olivenolie |
|
Salt |
|
Peber |
|
Ristede pinjekerner |
|
Små nye kartofler |
|
Ovnbagt mørksejfilet Fremgangsmåde:
Den sprøde topping:
- Bland det bløde smør, skallen fra den kvarte citron, kødet
(fjern kernehuset) fra 2 tomater skåret i tern, lidt hakket
persille, hakket hvidløg og brødkrummer fra hvidt brød sammen.
Fisken:
- Skær fileterne i portionsstykker, placer dem i et smurt ovnfast
fad og fordel toppingen på fisken.
- Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i ca. 10-12 min.
Sauce:
- Skær 2 skiver bacon og 1 løg i tern, og svits det med lidt olie
i en gryde.
- Tilsæt resten af tomaterne skåret i kvarte, tomatkoncentrat, vin
og hønsefond.
- Lad det hele simre i ca. 10 min.
- Blend saucen, og kog den ind til en passende konsistens.
- Smag til med salt og peber.
Sauté:
- Skær porrerne i tynde skiver.
- Svits dem i lidt olie i 5 min.
- Krydr med salt, og pynt med lidt ristede pinjekerner.
Tilbehør:
- Kog kartoflerne.
- Pynt dem med hakket persille.
|
Toscanaske ferskner
Ingredienser til 4 personer
|
6 ferskner |
|
4 spsk. sukker |
|
hvidvin |
|
Fint hakket rosmarin |
|
Creme fraiche
|
|
Toscanaske ferskner Fremgangsmåde:
- Skær fersknerne i lidt mindre end mundrette stykker.
- Varm sukkeret på en pande lige til smeltepunktet.
- Bland ferskenstykkerne og det hakkede rosmarin i det smeltede
sukker.
- Hæld en sjat hvidvin over.
- Portionsanret det med creme fraiche.
|