HERREMAD 

   MENU 11. okt.2016

Madhold 2

 

Salat med confiteret and, rødbeder, croutoner og valnødder

Kylling i sur/sød sauce

Æblekage med mandellåg

                                          

Forside
Opskrifter
Menu 2016-2017
 
Salat med confiteret and, rødbeder, croutoner og valnødder

Ingredienser til 4 personer

bullet

5-6 kryddernelliker

bullet

½ tsk stødt kardemomme

bullet

2 confiterede andelår

bullet

Salt og peber

bullet

2 skiver daggammelt brød i små tern

bullet

1 romainesalat

bullet

1 radicchiosalat

bullet

4 spsk klassisk vinaigrette

bullet

4 spsk syltet rødbede i tern

bullet

4 spsk valnødder

 

Salat med confiteret and, rødbeder, croutoner og valnødder

Fremgangsmåde:

  1. Stød kryddernellikerne til pulver, og miks med kardemommen. Drys blandingen over de to andelår.
  2. Læg andelårene i en bradepande, og giv dem 20 min. i ovnen ved 160 grader.
  3. Skru op på grill, og tag andelårene ud, når skindet er gyldenbrunt.
  4. Tag lårene op af bradepanden, og krydr dem med salt og peber.
  5.  Vend brødternene i det andefedt, der er tilbage i bradepanden, og kom dem i ovnen ved 225 grader,til de er gyldne, ca. 5-6 min.
  6. Pluk salaterne i grove stykker, og vend dem med vinaigretten.
  7. Anret salaten i bunden af et stort fad eller fire halvdybe tallerkner.
  8. Pluk kødet af andelårene,og fordel det ud over salaten. Slut af med rødbeder, valnødder og croutoner.

 

Kylling i sur/sød sauce

Ingredienser til 4 personer

bullet

1 dåse med 425g/15 oz ananasstykker i egen saft.

bullet

2 spsk. Majsmel.

bullet

2 spsk. mørk soja-sauce.

bullet

2 spsk. hvidvinseddike.

bullet

2 spsk. rørsukker.

bullet

2 spsk. tomatketchup.

bullet

½ teske tørrede chiliflager.

bullet

2 stk kyllingebryst uden ben.

bullet

2 spsk. solsikkeolie.

bullet

1 mellemstort løg skåret i 12 dele.

bullet

2 peberfrugter, røde, gule eller grønne, befriet for kerner og skåret i ca. 3 cm stykker.

bullet

1 dåse med 225g/8 oz vandkastanier .

bullet

2 fed hvidløg, pillede og hakkede fint.

bullet

25 g frisk ingefær, skrællet og fintrevet.

bullet

Friskmalet sort peber.

 

 

Kylling i sur/sød sauce

Fremgangsmåde:

  1. Saucen laves ud fra ananas-saften, der sies over i en skål – der skulle være ca. 150 ml.
  2. Kom majsmelet i en lidt større skål, tilføj 3 spiseskeer ananassaft og rør rundt til en jævn masse.
  3. Tilføj den resterende ananassaft og 150 ml. vand og rør derefter sojasauce, vineddike, sukker, ketchup og chiliflager i. Rør grundigt rundt og sæt tilside til senere.
  4. Skær kyllingebrysterne i 8 eller 9 nogenlunde ens stykker. Varm en spiseske olie i en stor pande eller wok og lynsteg løg og peberfrugt i 2 minutter ved høj varme. Si vandet fra vandkastanierne og  del dem i halve.
  5. Tilføj resten af olien og kyllingen til panden og lynsteg det hele i 2 minutter indtil det hele har taget farve. Tilføj hvidløg, ingefær ananas og vandkastanier og lynsteg i 30-60 sekunder.
  6. Rør blandingen af majsmel og ananassaft grundigt og tilføj den til panden med kylling og grønsager.
    Krydres med sort peber og bringes i kog. Simrer under omrøring i 4-6 minutter indtil saucen er tyk og glinsende og kyllingen mør og gennemkogt.
  7. .Der serveres løse ris til.
     

 

Æblekage med mandellåg

Ingredienser til 8 personer

Æblegrød:

bullet

6-8 æbler

bullet

sukker

bullet

vanille

 

Dejen:

 

bullet

4 æg

bullet

100 g. smør

bullet

100 g. sukker

bullet

100 g. mandler

 

 

Æblekage med mandellåg

Fremgangsmåde:

  1. Kog en æblegrød med de æbler du har, smag den til med lidt sukker og vanilje.

  2. Kom grøden i en lidt høj ildfast skål.

  3. Pisk sukker & smør hvidt. 4 æggeblommer tilsættes. Kom groft hakkede eller groft malede mandler i. De stiftpiskede æggehvider hældes forsigtigt i.

  4.  Kommes alt sammen over æblegrøden & bages ved 200 grader C. alm. ovn
    i ca. 45 minutter.

  5. Flødeskum gives til.

 

Tips:Holder i flere dage i køleskabet, hvis den ikke er blevet spist :-)