HERREMAD
MENU 11. okt.2016
Madhold 2
|
Salat med confiteret and, rødbeder, croutoner og
valnødder
Kylling i sur/sød sauce
Æblekage med mandellåg
|
Forside
Opskrifter
Menu 2016-2017
|
Salat med confiteret and, rødbeder,
croutoner og valnødder Ingredienser til 4 personer
|
5-6 kryddernelliker |
|
½ tsk stødt kardemomme |
|
2 confiterede andelår |
|
Salt og peber |
|
2 skiver daggammelt brød
i små tern |
|
1 romainesalat |
|
1 radicchiosalat |
|
4 spsk klassisk
vinaigrette |
|
4 spsk syltet rødbede i
tern |
|
4 spsk valnødder |
|
Salat med confiteret and, rødbeder,
croutoner og valnødder Fremgangsmåde:
- Stød kryddernellikerne til pulver, og miks med kardemommen. Drys
blandingen over de to andelår.
- Læg andelårene i en bradepande, og giv dem 20 min. i ovnen ved
160 grader.
- Skru op på grill, og tag andelårene ud, når skindet er
gyldenbrunt.
- Tag lårene op af bradepanden, og krydr dem med salt og peber.
- Vend brødternene i det andefedt, der er tilbage i
bradepanden, og kom dem i ovnen ved 225 grader,til de er gyldne, ca.
5-6 min.
- Pluk salaterne i grove stykker, og vend dem med vinaigretten.
- Anret salaten i bunden af et stort fad eller fire halvdybe
tallerkner.
- Pluk kødet af andelårene,og fordel det ud over salaten. Slut af
med rødbeder, valnødder og croutoner.
|
Kylling i sur/sød sauce
Ingredienser til 4 personer
|
1 dåse med 425g/15 oz
ananasstykker i egen saft. |
|
2 spsk. Majsmel. |
|
2 spsk. mørk soja-sauce. |
|
2 spsk. hvidvinseddike. |
|
2 spsk. rørsukker. |
|
2 spsk. tomatketchup. |
|
½ teske tørrede
chiliflager. |
|
2 stk kyllingebryst uden
ben. |
|
2 spsk. solsikkeolie. |
|
1 mellemstort løg skåret
i 12 dele. |
|
2 peberfrugter, røde,
gule eller grønne, befriet for kerner og skåret i ca. 3 cm stykker. |
|
1 dåse med 225g/8 oz
vandkastanier . |
|
2 fed hvidløg, pillede og
hakkede fint. |
|
25 g frisk ingefær,
skrællet og fintrevet. |
|
Friskmalet sort peber. |
|
Kylling i sur/sød sauce Fremgangsmåde:
- Saucen laves ud fra ananas-saften, der sies over i en skål – der
skulle være ca. 150 ml.
- Kom majsmelet i en lidt større skål, tilføj 3 spiseskeer
ananassaft og rør rundt til en jævn masse.
- Tilføj den resterende ananassaft og 150 ml. vand og rør derefter
sojasauce, vineddike, sukker, ketchup og chiliflager i. Rør grundigt
rundt og sæt tilside til senere.
- Skær kyllingebrysterne i 8 eller 9 nogenlunde ens stykker. Varm
en spiseske olie i en stor pande eller wok og lynsteg løg og
peberfrugt i 2 minutter ved høj varme. Si vandet fra vandkastanierne
og del dem i halve.
- Tilføj resten af olien og kyllingen til panden og lynsteg det
hele i 2 minutter indtil det hele har taget farve. Tilføj hvidløg,
ingefær ananas og vandkastanier og lynsteg i 30-60 sekunder.
- Rør blandingen af majsmel og ananassaft grundigt og tilføj den
til panden med kylling og grønsager.
Krydres med sort peber og bringes i kog. Simrer under omrøring i 4-6
minutter indtil saucen er tyk og glinsende og kyllingen mør og
gennemkogt.
- .Der serveres løse ris til.
|
Æblekage med mandellåg
Ingredienser til 8 personer
Æblegrød:
Dejen:
|
4 æg |
|
100 g. smør |
|
100 g. sukker |
|
100 g. mandler |
|
Æblekage med mandellåg Fremgangsmåde:
-
Kog en æblegrød med de
æbler du har, smag den til med lidt sukker og vanilje.
-
Kom grøden i en lidt høj
ildfast skål.
-
Pisk sukker & smør hvidt.
4 æggeblommer tilsættes. Kom groft hakkede eller groft malede
mandler i. De stiftpiskede æggehvider hældes forsigtigt i.
-
Kommes alt sammen
over æblegrøden & bages ved 200 grader C. alm. ovn
i ca. 45 minutter.
-
Flødeskum gives til.
Tips:Holder i flere dage i køleskabet, hvis den ikke er blevet spist :-) |