HERREMAD 

   MENU 04. okt. 2016

 

Fransk Hvidløgssuppe

Bøffer med Tomat og Oliven

                                          

Forside
Opskrifter
Menu 2016-2017
 
Fransk Hvidløgssuppe

Ingredienser til 4 personer

bullet

4 hele hvidløg (1 pr. person)

bullet

1 l kyllinge- eller grønsagsbouillon

bullet

200 ml god olivenolie

bullet

3 spsk. mel

bullet

2 kviste timian

bullet

100 g tynde asiatiske nudler

bullet

2-3 spsk. friskhakket persille

bullet

salt og peber

bullet

Hvidløgsbrød
 

Fransk Hvidløgssuppe

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 180°C.
  2. Skær hvidløgene halvt over på tværs af fedene, men efterlad skrællen på.
  3. Hæld olivenolie i et ovnfast fad, så det er ca. ½ cm dybt. Læg hvidløgene i med skæresiden nedad. Sæt fadet i ovnen i ca. en time, indtil de er bløde.
  4. Fjern skallerne, det bør være nemt på de halve der er fra den nederste del af hvidløget.
  5. Hæld melet i fadet så det kan opsuge olvenolien og alt den dejlige hvidløgssmag.
  6. Hæld hvidløgsfedene i en gryde.
  7. Skrab melet ned i gryden til hvidløgsfedene og mas det hele med en kartoffelmoser. Når det hele er mast og blandet godt sammen, tændes under gryden, og det simrer i et par minutter under omrøring. Pas på det ikke brænder på. Hæld bouillonen på lidt af gangen mens der røres, indtil du har en tyk jævn suppe.
  8. Tilsæt de friske timiankviste, og lad det simre i 20 minutter under låg.
  9. Bræk de asiatiske nudler i små stykker (1-2 cm), og tilsæt suppen. Lad den simre videre indtil nudlerne er nok.

Servering:

  1. Serveres i opvarmede tallerkner med et drys persille på hver, og med lækkert hvidløgsbrød (eller prøv de lækre ostetrekanter til).
     

 

Bøffer med Tomat og Oliven

Ingredienser til 4 personer

bullet

500 g hakket oksekød

bullet

salt, peber

bullet

2 spsk olie

bullet

1 spsk smør

 

Sauce:

bullet

2 grofthakkede løg

bullet

2 knuste hvidløg

bullet

3 spsk olivenolie

bullet

1 ds hakkede tomater

bullet

1 tsk timian

bullet

1 tsk rosmarin

bullet

100 ml rødvin eller bouillon

bullet

salt, peber

bullet

2 spsk hakkede kapers

bullet

grønne og sorte oliven

 

Tilbehør

bullet

Ris / Pasta

bullet

Salat
 

Bøffer med Tomat og Oliven

Fremgangsmåde:

  1. Lav bøffer og krydr dem og steg dem. Hold dem varme, mens du laver saucen.

Sauce:

  1. Lad løgene svitse i olie, til de er klare.
  2. Kom hvidløg i sammen med tomaterne.
  3. Krydr med salt, peber, timian og rosmarin.
  4. Hæld vinen ved og lad saucen snurre uden låg i 15 minutter.
  5. Rør kapers og oliven i.

Servering:

  1. Anret bøfferne på et fad og hæld den varme sauce over. Kom evt. lidt hakket kapers over hver bøf.
  2. Server med ris eller pasta og find en god salat til.