Forside
Opskrifter
Menu 2016-2017
|
Fransk Hvidløgssuppe Ingredienser til 4 personer
|
4 hele hvidløg (1 pr.
person) |
|
1 l kyllinge- eller
grønsagsbouillon |
|
200 ml god olivenolie
|
|
3 spsk. mel |
|
2 kviste timian |
|
100 g tynde asiatiske
nudler |
|
2-3 spsk. friskhakket
persille |
|
salt og peber |
|
Hvidløgsbrød
|
|
Fransk Hvidløgssuppe Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180°C.
- Skær hvidløgene halvt over på tværs af fedene, men efterlad
skrællen på.
- Hæld olivenolie i et ovnfast fad, så det er ca. ½ cm dybt. Læg
hvidløgene i med skæresiden nedad. Sæt fadet i ovnen i ca. en time,
indtil de er bløde.
- Fjern skallerne, det bør være nemt på de halve der er fra den
nederste del af hvidløget.
- Hæld melet i fadet så det kan opsuge olvenolien og alt den
dejlige hvidløgssmag.
- Hæld hvidløgsfedene i en gryde.
- Skrab melet ned i gryden til hvidløgsfedene og mas det hele med
en kartoffelmoser. Når det hele er mast og blandet godt sammen,
tændes under gryden, og det simrer i et par minutter under omrøring.
Pas på det ikke brænder på. Hæld bouillonen på lidt af gangen mens
der røres, indtil du har en tyk jævn suppe.
- Tilsæt de friske timiankviste, og lad det simre i 20 minutter
under låg.
- Bræk de asiatiske nudler i små stykker (1-2 cm), og tilsæt
suppen. Lad den simre videre indtil nudlerne er nok.
Servering:
- Serveres i opvarmede tallerkner med et drys persille på hver, og
med lækkert hvidløgsbrød (eller prøv de lækre ostetrekanter til).
|
Bøffer med Tomat og Oliven
Ingredienser til 4 personer
|
500 g hakket oksekød |
|
salt, peber |
|
2 spsk olie |
|
1 spsk smør |
Sauce:
|
2 grofthakkede løg |
|
2 knuste hvidløg |
|
3 spsk olivenolie |
|
1 ds hakkede tomater |
|
1 tsk timian |
|
1 tsk rosmarin |
|
100 ml rødvin eller bouillon
|
|
salt, peber |
|
2 spsk hakkede kapers
|
|
grønne og sorte oliven
|
Tilbehør
|
Ris / Pasta |
|
Salat
|
|
Bøffer med Tomat og Oliven Fremgangsmåde:
- Lav bøffer og krydr dem og steg dem. Hold dem varme, mens du
laver saucen.
Sauce:
- Lad løgene svitse i olie, til de er klare.
- Kom hvidløg i sammen med tomaterne.
- Krydr med salt, peber, timian og rosmarin.
- Hæld vinen ved og lad saucen snurre uden låg i 15 minutter.
- Rør kapers og oliven i.
Servering:
- Anret bøfferne på et fad og hæld den varme sauce over. Kom evt.
lidt hakket kapers over hver bøf.
- Server med ris eller pasta og find en god salat til.
|