HERREMAD
MENU 5. apr.2016
|
Kylling a la Marengo
Dessert Pandekager med is og solbærrom
|
Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
|
|
|
Kylling a la Marengo
Ingredienser til 4 personer
|
1 kylling ca. 1800 g |
|
2 spsk olie |
|
125 g små skalotteløg |
|
250 g champignon |
|
2 fed finthakkede hvidløg |
|
2 dl oliven |
|
1 dl tomatpuré |
|
1 tsk salt |
|
Peber |
|
2 tsk paprika |
|
1 dl hønsekødsuppe eller vand |
|
1 dl hvidvin |
|
Kylling a la Marengo Fremgangsmåde:
- Del kyllingen i 8 stykker.
- Brun stykkerne i olien i en stegegryde.
- Tag kyllingestykkerne op og brun de pillede løg og skivede
champignon.
- Tilsæt hvidløg, oliven, tomatpuré, salt, peber, paprika, suppe og
vin.
- Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden.
- Lad retten snurre under låg ca. 45 minutter til kyllingen er mør og
gennemstegt.
- Jævn evt. saucen med lidt mel udrørt i vand.
- Arranger retten i et dybt fad.
Tilbehør
- Flute serveres hertil.
|
Dessert Pandekager med is og solbærrom
Ingredienser til 4 personer
|
3 æg |
|
3 dl mælk |
|
75 g smør |
|
1 spsk sukker |
|
1 tsk groft salt |
|
Revet skal af en ½ citron |
|
80 g hvedemel |
|
Dessert Pandekager med is og solbærrom Fremgangsmåde:
-
Pisk æggene hæld mælk,
sukker, salt og revet citron.
-
Pisk hvedemel i lidt af
gangen , til en klumpfri dej.
-
Smelt smørret i panden, og
hæld det i dejen og pisk det godt igennem.
-
Bag pandekagerne ved jævn
varme, til de er lysebrune med sprøde kanter.
-
Fold pandekagerne sammen 2
gange, og læg dem på et varmt fad.
-
Hold dem varme under folie.
-
Skær isen i bjælker og læg
dem ind i pandekagerne lige før serveringen.
-
Solbærsyltetøj efter behag.
Tilbehør:
-
Tilbehør: Solbærrom
|
|
|
|
|