HERREMAD 

   MENU 5. apr.2016

Kylling a la Marengo

Dessert Pandekager med is og solbærrom

                                          

Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
 
   

Kylling a la Marengo

Ingredienser til 4 personer

bullet

1 kylling ca. 1800 g

bullet

2 spsk olie

bullet

125 g små skalotteløg

bullet

250 g champignon

bullet

2 fed finthakkede hvidløg

bullet

2 dl oliven

bullet

1 dl tomatpuré

bullet

1 tsk salt

bullet

Peber

bullet

2 tsk paprika

bullet

1 dl hønsekødsuppe eller vand

bullet

1 dl hvidvin

 

Kylling a la Marengo

Fremgangsmåde:

  1. Del kyllingen i 8 stykker.
  2. Brun stykkerne i olien i en stegegryde.
  3. Tag kyllingestykkerne op og brun de pillede løg og skivede champignon.
  4. Tilsæt hvidløg, oliven, tomatpuré, salt, peber, paprika, suppe og vin.
  5. Læg kyllingestykkerne tilbage i gryden.
  6. Lad retten snurre under låg ca. 45 minutter til kyllingen er mør og gennemstegt.
  7. Jævn evt. saucen med lidt mel udrørt i vand.
  8. Arranger retten i et dybt fad.

Tilbehør

  1. Flute serveres hertil.

 

Dessert Pandekager med is og solbærrom

Ingredienser til 4 personer

bullet

3 æg

bullet

3 dl mælk

bullet

75 g smør

bullet

1 spsk sukker

bullet

1 tsk groft salt

bullet

Revet skal af en ½ citron

bullet

80 g hvedemel

 

Dessert Pandekager med is og solbærrom

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æggene hæld mælk, sukker, salt og revet citron.

  2. Pisk hvedemel i lidt af gangen , til en klumpfri dej.

  3. Smelt smørret i panden, og hæld det i dejen og pisk det godt igennem.

  4.  Bag pandekagerne ved jævn varme, til de er lysebrune med sprøde kanter.

  5. Fold pandekagerne sammen 2 gange, og læg dem på et varmt fad.

  6. Hold dem varme under folie.

  7. Skær isen i bjælker og læg dem ind i pandekagerne lige før serveringen.

  8. Solbærsyltetøj efter behag.

 

Tilbehør:

 

  1. Tilbehør: Solbærrom