HERREMAD 

   MENU 29. mar. 2016


Suppe af grillet peberfrugt

Grillede tunbøf med pastasalat

Pavlova
 

Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
 

Suppe af grillet peberfrugt

Ingredienser til 4 personer

bullet

350 g (3-4) rød peberfrugt

bullet

1 spsk. olivenolie

bullet

1 lille finthakket løg

bullet

1 finthakket hvidløg

bullet

2 flåede tomater

bullet

4½ - 5 dl grøntsagsbouillon

bullet

Citronsaft
 

Yoghurt:

bullet

½ dl yoghurt naturel – afdryppet.

bullet

2 spsk. fint strimlede basilikumblade

Suppe af grillet peberfrugt

Fremgangsmåde:

  1. Flæk, udkern og grill peberfrugterne i ovn 3-5 minutter til skindet er mørkt og blistret
  2. Læg stykkerne i en plastpose i ca. 5 minutter og flå derpå skindet af.
  3. Skær peberfrugterne ud i terninger.
  4. Rist løg og hvidløg i olivenolie et par minutter.
  5. Kom derefter tomaterne skåret i kvarte samt peberfrugterne ved, rist et par minutter og tilsæt bouillon.
  6. Lad suppen snurre ca. 15 minutter, blend den og smag til med lidt citronsaft, salt og peber.

Yoghurt:

  1. Yoghurten afdryppes i et kaffefilter ca. 30 minutter.
  2. Rør den med de fintsnittede basilikumblade

Server suppen med yoghurten (varm eller kold).
 

Grillede tunbøf med pastasalat

Ingredienser til 4 personer

bullet

4 tunbøffer

bullet

1 spsk. olivenolie

bullet

1 fed hvidløg

bullet

timian, frisk

 

Pastasalat:

bullet

300 g. pasta

bullet

100 g. rucola eller andet salat

bullet

200 g. cherrytomater

bullet

1 rødløg

bullet

1 bundt forårsløg

 

Dressing:

bullet

1/4 dl. olivenolie, eller mindre

bullet

½ citron, saft heraf

bullet

1 fed hvidløg

bullet

salt

bullet

peber
 

Grillede tunbøf med pastasalat

Fremgangsmåde:

  1. Rør en marinade af olivenolie, presset hvidløg og frisk timian. Smør marinaden på tunbøfferne og lad dem marinere i 1/2 time.

  2. Grill derefter tunbøfferne i 2-3 min. på hver side

 

Pastasalat:

  1. Kog pastaen som angivet på emballagen og afkøl den.

  2. Skyl salaten og lad den afdryppe.

  3. Halver cherrytomaterne og skær løget i tern.

  4. Forårsløgene skæres i strimler.

  5. Vend ingredienserne til pastasalten med let hånd.

 

Dressing.

  1. Rør en dressing af olie, citronsaft, presset hvidløg, salt og peber.

  2. Hæld dressingen over salaten.

 

Servering:

  1. Tunbøfferne serveres sammen med pastasalaten.

Pavlova

Ingredienser til 4 personer

bullet

225 g sukker

bullet

1 dl æggehvide

bullet

1 tsk. hvidvinseddike

bullet

1 spsk. majsmel

bullet

Skovbær eller anden frugt

Pavlova

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æggehvider stive og pisk sukkeret i lidt efter lidt til massen er tyk og skinnende.

  2. Kom vineddike i. Drys majsmelet over og vend begge dele i dejen.

  3. Drys lidt sukker på et stykke bagepapir læg marengsen i 4 portioner på bagepladen og lav en lille fordybning i hver portion.

  4. Bag kagerne ved 130 grader i 45-50 minutter.

  5. Stil kagerne til afkøling.

  6. Bland frugten med lidt vin og lad den trække til serveringen.

  7. Anret kagerne med frugten og server.