HERREMAD
MENU 29. mar. 2016
|
Suppe af grillet peberfrugt
Grillede tunbøf med pastasalat
Pavlova
|
Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
|
Suppe af grillet peberfrugt
Ingredienser til 4 personer
|
350 g (3-4) rød peberfrugt |
|
1 spsk. olivenolie |
|
1 lille finthakket løg |
|
1 finthakket hvidløg |
|
2 flåede tomater |
|
4½ - 5 dl grøntsagsbouillon |
|
Citronsaft
|
Yoghurt:
|
½ dl yoghurt naturel –
afdryppet. |
|
2 spsk. fint strimlede basilikumblade |
|
Suppe af grillet peberfrugt Fremgangsmåde:
- Flæk, udkern og grill peberfrugterne i ovn 3-5 minutter til skindet
er mørkt og blistret
- Læg stykkerne i en plastpose i ca. 5 minutter og flå derpå skindet
af.
- Skær peberfrugterne ud i terninger.
- Rist løg og hvidløg i olivenolie et par minutter.
- Kom derefter tomaterne skåret i kvarte samt peberfrugterne ved, rist
et par minutter og tilsæt bouillon.
- Lad suppen snurre ca. 15 minutter, blend den og smag til med lidt
citronsaft, salt og peber.
Yoghurt:
- Yoghurten afdryppes i et kaffefilter ca. 30 minutter.
- Rør den med de fintsnittede basilikumblade
Server suppen med yoghurten (varm eller kold).
|
Grillede tunbøf med pastasalat
Ingredienser til 4 personer
|
4 tunbøffer |
|
1 spsk. olivenolie |
|
1 fed hvidløg |
|
timian, frisk |
Pastasalat:
|
300 g. pasta |
|
100 g. rucola eller andet
salat |
|
200 g. cherrytomater |
|
1 rødløg |
|
1 bundt forårsløg |
Dressing:
|
1/4 dl. olivenolie, eller
mindre |
|
½ citron, saft heraf |
|
1 fed hvidløg |
|
salt |
|
peber
|
|
Grillede tunbøf med pastasalat Fremgangsmåde:
-
Rør en marinade af
olivenolie, presset hvidløg og frisk timian. Smør marinaden på
tunbøfferne og lad dem marinere i 1/2 time.
-
Grill derefter tunbøfferne i
2-3 min. på hver side
Pastasalat:
-
Kog pastaen som angivet på
emballagen og afkøl den.
-
Skyl salaten og lad den
afdryppe.
-
Halver cherrytomaterne og
skær løget i tern.
-
Forårsløgene skæres i
strimler.
-
Vend ingredienserne til
pastasalten med let hånd.
Dressing.
-
Rør en dressing af olie,
citronsaft, presset hvidløg, salt og peber.
-
Hæld dressingen over salaten.
Servering:
-
Tunbøfferne serveres sammen
med pastasalaten.
|
Pavlova
Ingredienser til 4 personer
|
225 g sukker |
|
1 dl æggehvide |
|
1 tsk. hvidvinseddike |
|
1 spsk. majsmel |
|
Skovbær eller anden frugt |
|
Pavlova Fremgangsmåde:
-
Pisk æggehvider stive og pisk
sukkeret i lidt efter lidt til massen er tyk og skinnende.
-
Kom vineddike i. Drys
majsmelet over og vend begge dele i dejen.
-
Drys lidt sukker på et stykke
bagepapir læg marengsen i 4 portioner på bagepladen og lav en lille
fordybning i hver portion.
-
Bag kagerne ved 130 grader i
45-50 minutter.
-
Stil kagerne til afkøling.
-
Bland frugten med lidt vin og
lad den trække til serveringen.
-
Anret kagerne med frugten og
server.
|