HERREMAD 

   MENU 22. mar.2016

Lakseterrine

Fyldt kalvefilet

                                          

Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
 
   

Lakseterrine

Ingredienser til 6 personer

bullet

250 g rå, frisk laksefilet

bullet

2 æg

bullet

1/4 l piskefløde

bullet

en anelse cayennepeber

bullet

1 tsk paprika

bullet

salt

bullet

hvis peber

 

Hollandaisesovs(4 prs.)

 

bullet

200 g smør

bullet

4 æggeblommer

bullet

2-3 spsk citronsaft eller hvidvinseddike

bullet

Lidt salt

bullet

peber

 

Kold kryddersauce (4 prs.)

 

bullet

2 dl creme fraiche 18%

bullet

1/2 dl mayonaise

bullet

knap 1/2 fed presset hvidløg

bullet

1 knsp sukker

bullet

1 spsk citronsaft

bullet

En anelse cayennepeber

 

Lakseterrine

Fremgangsmåde:

  1. Alt kommes i en skål og blendes.
  2. Massen kommes i en smurt form og bages i vandbad ved 190 grader i ca. 45 minutter.
  3. Afkøles og serveres med brød og dressing ( enten Hollandaisesovs eller en kold krydret sauce )

Sauce

  1. Videre instrukser på maddagen

 

 

Fyldt kalvefilet

Ingredienser til 4 personer

bullet

600 g afpudset kalvefilet

bullet

6 skiver spegeskinke

bullet

250 g svampe

bullet

2 rødløg

bullet

50 g smør

bullet

Rapsolie

 

Rød pebersauce

 

bullet

4 røde peberfrugter

bullet

3 spsk. hvidvinseddike

bullet

1 dl rapsolie

bullet

5 dl piskefløde

bullet

5 dl kalvebouillon

bullet

Salt/peber

 

Sherrysauce

 

bullet

Stegesky

bullet

5 dl kalvebouillon

bullet

300 – 400 ml grundsauce (Karoline) med mælk

bullet

Groft salt

bullet

Friskkværnet peber

bullet

0,5 dl tør sherry

bullet

Evt. kulør

 

Hasselback kartofler

 

bullet

¾ kg kartofler

bullet

50 g smør

bullet

2 spsk. finthakket frisk timian

bullet

2 spsk. finthakket frisk rosmarin

bullet

2 fed finthakket hvidløg

bullet

1 tsk. groft salt

 

Grøntsags timbale

 

bullet

500 g persillerod, gulerod, pastinak eller selleri

bullet

2 spsk. smør

bullet

1 dl fløde 13%

bullet

2 æggeblommer

bullet

Salt og peber

 

Fyldt kalvefilet

Fremgangsmåde:

Kalvefilet:

  1. rødløgene skæres i små tynde både.

  2. spegeskinken skæres i strimler

  3. svampene skæres i skiver

  4.  rødløg, svampe samt skinke steges møre på en pande i smørret

  5. skær en lomme i kalvefileten og fyldes den med rødløg, svampe og skinke

  6. fileten snøres med bomuldssnor

  7. fileten brunes godt på en pande i olie/smør

  8. fileten steges videre i ovn ved 200 gr. til centraltemperatur 58 - 60 gr. (ca. 30 min.)

  9. hvile i varmekasse ca. ½ time

  10.  snoren fjernes og stegen skæres i ca. 2 cm. tykke skiver

 

Rød pebersauce:

 

  1. peberfrugterne skære i mindre stykker og steges i rapsolie

  2. hvidvinseddike tilsættes og koges ind til det halve

  3. bouillonen tilsættes og saucen koges i yderligere 30 min.

  4. saucen blendes godt og hældes tilbage i gryden

  5.  fløde tilsættes og saucen koges op

  6. smag til med salt og peber

 

 

Sherrysauce:

 

 

  1. stegesky og bouillon koges ind til ca. 1 dl

  2. grundsovs tilsættes

  3.  kog saucen i ca. 4 min. under konstant omrøring

  4. tilsæt sherry

  5. smag til med salt og peber

  6. evt. kulør

 

Hasselback kartofler

 

 

  1. smelt smør i en gryde ved mellemvarme

  2. tilføj hvidløg og krydderurter

  3. skru lidt ned for varmen og lad det stå i gryden

  4. Skræl kartoflerne og skær et lille stykke af hver, så de får en bund, som de kan stå stabilt på

  5. skær mellem to skærebrædder tynde skiver 2/3 ned i kartoflen

  6. anret kartoflerne på et smurt ovnfast fad

  7. pensl alle kartoflerne med smørblandingen og sæt fadet i ovnen ved 200 gr. (180 gr. i varmluft)

  8. bag kartoflerne i ca. 1 time til de er gyldenbrune på toppen og pensl 3 – 4 gange undervejs med smørblandingen

  9. anret med frisk rosmarin- og timiankviste og et lille drys groft salt

 

Grøntsags timbale:

 

 

  1. skræl grønsagerne og skær dem i mindre stykker

  2.  kog grønsagerne i letsaltet vand til de er møre og lad dem afdryppe i en sigte

  3. smelt smørret og svits de kogte grønsager uden at de bruner

  4.  krydr med salt og peber og blend dem til puré

  5. afkøl puréen

  6. pisk æggeblommer med fløde og rør det i den afkølede puré

  7. smør aluformene med smør eller olie og fordel puréen heri

  8. bag puréen i vandbad ved 175 gr. i ca. 25 – 30 min. til massen er stivnet

  9.  ved servering vendes timbalen ud på tallerkenen og pyntes med et basilikumblad