HERREMAD
MENU 08. mar.2016
|
Grøn lakseroulade med spinat
Kalveskank med rodfrugter
|
Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
|
|
|
Grøn lakseroulade med spinat
Ingredienser til 4 personer
|
225 g røget laks |
|
300 g Frisk spinat |
|
4 æg (adskilt i hvider og
blommer) |
|
50 g parmesan-fintrevet |
|
4 spsk creme fraiche |
|
2 tomater uden kerner-hakket |
|
2 spsk friske krydderurter
(fx purløg,persille eller dild |
|
1 drys salt og friskkværnet
peber |
|
200 g flødeost |
Tilbehør
|
Flutes |
|
Grøn lakseroulade med spinat Fremgangsmåde:
- Forvarm ovnen til 200 grader
- Dæk en ca 20 x 30 cm firkantet , lavkantet form med bagepapir
og smør det med lidt vegetabilsk olie.
- Vask spinaten grundigt og damp den i lidt vand i ca. 5 minutter
- Hæld vandet fra, vrid det overskydende vand ud af spinaten og snit
det fint.
- Lad den køle af til stuetemperatur.
- Hæld spinaten i en stor skål og bland den sammen med æggeblommerne.
- Tilsæt revet ost og smag til med salt og peber.
- Pisk æggehviderne stive i en ren skål og vend dem ind i
spinatblandingen.
- Hæld det hele i bagepapirformen og sørg for at blandingen fordeles
jævnt i hele fadet.
- Bag spinatblandingen i 10-12 minutter.
- Vend den bagte spinatblanding ud på et stort stykke bagepapir og lad
den køle af.
- Skær laksen i små stykker - ca 1 x 1 cm
- Pisk flødeost og creme fraiche til det har en glat og cremet
konsistens.
- Tilsæt lakseflager, tomater og krydderurter og smag til.
- Fordel laksecremen over spinatblandingen og rul det hele til
en roulade.
- Pynt med hakkede krydderurter og stil lakserouladen på køl til
servering
|
Kalveskank med rodfrugter
Ingredienser til 4 personer
|
4 skiver kalveskank (a. 400
g) |
|
25 g. smør |
|
2 zittauerløg i både(150g) |
|
3 dl små persillekviste |
|
6 fed hvidløg i halve |
|
1 tsk groft salt |
|
10 hele peberkorn |
|
2 dl rødvin |
|
2 dl grønsagsbouillon |
|
1/4 l piskefløde |
|
2 tsk saucemel |
Rodfrugter
|
2 æg |
|
2 spsk hvedemel |
|
150 g fintrevet knoldselleri |
|
150 g fintrevet kartofler |
|
150 g fintrevet gulerødder |
|
1 dl friskhakket persille |
|
50 g Mixarella |
|
1 tsk groft salt |
|
Friskkværnet peber |
|
50 g smør til stegning |
Sauce
|
Stegesky fra kalveskanken, 4
dl |
|
12 hele charlotteløg (175g) |
Tilbehør
|
Flutes |
|
Kalveskank med rodfrugter Fremgangsmåde:
-
Skær 3-4 snit i kanten
af hver kalveskank
-
Lad smørret gyldne i en
stegegryde og brun kødet 2 gange
-
Læg løg, persille, hvidløg,
salt og peber ned mellem kødet i stegegryden
-
Hæld rødvin og
grønsagsbouillon ved.
-
Lad kødet koge ved svag
varme og under låg 1 3/4 til 2 1/4 time til kødet er mørt
-
Vend det et par gage under
kogningen
-
Tag kødet op af gryden og
hold det varmt
Sauce
-
Si stegeskyen over i en gryde
og kog den ind uden låg til ca. 3 dl(ca. 3 min)
-
Tilsæt charlotteløg og
piskefløde
-
Kog saucen ved svag varme og
under låg i ca 7 min.
-
Tilsæt saucemel under
omrøring og kog saucen godt igennem i ca 1 min. Smag til
Rodfrugtkager
-
Pisk æg og mel sammen i en
røreskål og tilsæt de øvrige ingredienser.
-
Rør blandingen godt igennem
-
Lad smørret gyldne i en pande
og steg 8 små ca. 2 cm tykke rodfrugtkager (ca. 6 cm i diameter)
-
Steg dem ved jævn varme i ca.
3 min på hver side
-
Ved serveringen: Hæld saucen
over kalveskanken
-
Tip: I stedet for kalveskank
kan anvendes okseskank
|
|
|
|
|