HERREMAD
MENU 1. mar. 2016
|
Stenbiderrogn på sprød focaccia
Fettuccini- og rejepakker
Bedstemors tærte
|
Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
|
Stenbiderrogn på sprød focaccia
Ingredienser til 4 personer
|
4 æg |
|
333 g stenbiderrogn |
|
66 g mascarpone |
|
6 cm peberrod |
|
2 rødløg |
|
Karse |
Dej:
|
400 g filone-dej |
|
Blade af 2 kviste rosmarin |
|
Groft salt |
|
Stenbiderrogn på sprød focaccia Fremgangsmåde:
- Rul dejen ud så tyndt så mulig på en bageplade smurt med olivenolie.
- Dryp med olivenolie og drys med Rosmarinblade og groft salt.
- Bag brødet i en 225 grader varm ovn i ca. 5-7 minutter.
- Tag brødet ud og lad det køle ned.
- Kog æggene i 5-7 minutter, til de er smilende, og lad dem køle af.
Tag forsigtig blommerne ud af æggene, så de bliver intakte. Hak
æggehviderne.
- Smag stenbiderrognen til med salt.
- Anret et stykke focaccia med æggeblomme, lidt mascarpone, hakkede
æggehvider, høvlet peberrod og karse.( Der kan tilsættes lidt hakkede
rødløg).
|
Fettuccini- og rejepakker
Ingredienser til 4 personer
|
450 g tørrede fettuccini |
|
1 ½ dl pesto |
|
4 tsk ekstra jomfruolivenolie |
|
300 g store rejer |
|
2 fed hvidløg , pressede |
|
1 ¼ dl tør hvidvin |
|
Salt |
|
Peber
|
|
Fettuccini- og rejepakker Fremgangsmåde:
-
Forvarm ovnen til 200 g. Klip
fire stykker firkantet bagepapir ud, hver på 30 cm.
-
Bring en stor gryde i kog.
Kom pastaen i gryden og kog i 2-3 minutter, til den akkurat er blevet
blød.
-
Hæld vandet fra og gem
pastaen til senere.
-
Bland pastaen og halvdelen af
pestoen i en skål.
-
Bred bagepapirerne ud og kom
1 tsk olie midt på hvert stykke.
-
Fordel pastaen på
bagepapirerne og læg rejerne oven på pastaen.
-
Bland resten af pestoen og
hvidløgene og øs det over rejerne.
-
Krydr pakkerne med salt og
peber og stænk hvidvin over.
-
Fugt kanterne på
bagepapirerne og forsegl pakkerne ved at lukke dem sammen og vride
enderne rundt.( der kan også bruges en snor).
-
Læg pakkerne på en bageplade
og bag dem i 10-15 minutter.
-
Flyt pakkerne over på
tallerkener og server.
|
Bedstemors tærte
Ingredienser til 4 personer
Dej:
|
250 g hvedemel |
|
80 g sukker |
|
125 g smør |
|
1 æg |
|
Smør til formen |
Creme:
|
250 g ricotta |
|
100 g pinjekerner |
|
100 g sukker |
|
Saft og revet skal |
|
Af 1 usprøjtet citron |
|
3 æg
|
|
Bedstemors tærte Fremgangsmåde:
-
Bland mel og sukker sammen.
Smuldr smørret i og ælt dejen med ægget.
-
Arbejd dejen igennem til en
homogen masse. Lad den hvile på køl i 1 time, inden den bruges.
-
Rul dejen ud og læg den i den
smurte tærteform.
-
Rør alle ingredienserne til
cremen sammen.
-
Fordel derefter på tærtedejen
og bag tærten i ovnen ved 180 g i 35 minutter, til den er gylden og
cremen fast.
|