HERREMAD 

   MENU 1. mar. 2016


Stenbiderrogn på sprød focaccia

Fettuccini- og rejepakker

Bedstemors tærte
 

Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
 

Stenbiderrogn på sprød focaccia

Ingredienser til 4 personer

bullet

4 æg

bullet

333 g stenbiderrogn

bullet

66 g mascarpone

bullet

6 cm peberrod

bullet

2 rødløg

bullet

Karse


Dej:

bullet

400 g filone-dej

bullet

Blade af 2 kviste rosmarin

bullet

Groft salt

Stenbiderrogn på sprød focaccia

Fremgangsmåde:

  1. Rul dejen ud så tyndt så mulig på en bageplade smurt med olivenolie.
  2. Dryp med olivenolie og drys med Rosmarinblade og groft salt.
  3. Bag brødet i en 225 grader varm ovn i ca. 5-7 minutter.
  4. Tag brødet ud og lad det køle ned.
     
  5. Kog æggene i 5-7 minutter, til de er smilende, og lad dem køle af. Tag forsigtig blommerne ud af æggene, så de bliver intakte. Hak æggehviderne.
     
  6. Smag stenbiderrognen til med salt.
  7. Anret et stykke focaccia med æggeblomme, lidt mascarpone, hakkede æggehvider, høvlet peberrod og karse.( Der kan tilsættes lidt hakkede rødløg).
     

Fettuccini- og rejepakker

Ingredienser til 4 personer

bullet

450 g tørrede fettuccini

bullet

1 ½ dl pesto

bullet

4 tsk ekstra jomfruolivenolie

bullet

300 g store rejer

bullet

2 fed hvidløg , pressede

bullet

1 ¼ dl tør hvidvin

bullet

Salt

bullet

Peber
 

Fettuccini- og rejepakker

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 200 g. Klip fire stykker firkantet bagepapir ud, hver på 30 cm.

  2. Bring en stor gryde i kog. Kom pastaen i gryden og kog i 2-3 minutter, til den akkurat er blevet blød.

  3. Hæld vandet fra og gem pastaen til senere.

  4. Bland pastaen og halvdelen af pestoen i en skål.

  5. Bred bagepapirerne ud og kom 1 tsk olie midt på hvert stykke.

  6. Fordel pastaen på bagepapirerne og læg rejerne oven på pastaen.

  7. Bland resten af pestoen og hvidløgene og øs det over rejerne.

  8. Krydr pakkerne med salt og peber og stænk hvidvin over.

  9. Fugt kanterne på bagepapirerne og forsegl pakkerne ved at lukke dem sammen og vride enderne rundt.( der kan også bruges en snor).

  10. Læg pakkerne på en bageplade og bag dem i 10-15 minutter.

  11. Flyt pakkerne over på tallerkener og server.
     

Bedstemors tærte

Ingredienser til 4 personer

Dej:

bullet

250 g hvedemel

bullet

80 g sukker

bullet

125 g smør

bullet

1 æg

bullet

Smør til formen

 

Creme:

bullet

250 g ricotta

bullet

100 g pinjekerner

bullet

100 g sukker

bullet

Saft og revet skal

bullet

Af 1 usprøjtet citron

bullet

3 æg
 

Bedstemors tærte

Fremgangsmåde:

  1. Bland mel og sukker sammen. Smuldr smørret i og ælt dejen med ægget.

  2. Arbejd dejen igennem til en homogen masse. Lad den hvile på køl i 1 time, inden den bruges.

  3. Rul dejen ud og læg den i den smurte tærteform.
     

  4. Rør alle ingredienserne til cremen sammen.

  5. Fordel derefter på tærtedejen og bag tærten i ovnen ved 180 g i 35 minutter, til den er gylden og cremen fast.