HERREMAD
MENU 23. feb.2016
|
Bagte kartofler med laks
Kylling med granatæble
|
Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
|
|
|
Bagte kartofler med laks
Ingredienser til 4 personer
|
4 store kartofler |
|
1 skive røget laks,
grofthakket |
|
1. dl piskefløde |
|
saft af ½ citron |
|
frisk purløg |
|
evt. lakserogn |
|
salt og peber |
|
Bagte kartofler med laks
Fremgangsmåde:
- Varm ovnen op til 200 grader. Halver kartoflerne på langs og grav
ca. 1/3 af kødet ud af midten.
- Læg de halve skrællede kartofler sammen igen.
- Pak hver kartoffel i alufolie og bag dem på en
bageplade i ca. 40 minutter.
- Blend røget laks, fløde, citronsaft salt og peber glat og jævnt.
- Tag kartoflerne ud af ovnen, fyld laksecremen i og læg dem sammen
igen.
- Anret dem på et varmt fad, drys med purløg og evt. lakserogn
og server.
|
Kylling med granatæble
Ingredienser til 4 personer
|
1 stor kylling |
|
2 spk. olivenolie |
|
40 g smør |
|
2 små løg |
|
20 g tørrede svampe |
|
2 granatæbler |
|
Ca. 2 dl piskefløde |
|
Friske salvieblade, hakkede |
|
Salt og peber. |
|
Kylling med granatæble Fremgangsmåde:
-
Varm ovnen op til 180 grader.
Del kyllingen i fire dele. Brun i olie og halvdelen af smørret.
-
Tilsæt 1 løg og dryp varmt
vand over.
-
Lad den stege ca. 1 time i
ovnen.
-
Dæk de tørrede svampe med
varmt vand og lad dem stå ca. ½ time, hæld herefter vandet fra.
-
Skær en skive i hver ende af
granatæblerne og skær dernæst lodrette snit gennem dem.
-
Pres de røde kerner ud
og saml dem med fingrene ned i en skål.
-
Kvad dem dernæst med en
gaffel eller lign. Hæld saften over kyllingen.
-
Gem kernerne. Hak det
resterende løg og sauter det det i olie og smør ved lav varme i 5.
minutter.
-
Tilsæt svampene og lad det
simre i ca. 15 minutter.
-
Når kyllingen er mør, tages
den og det hele løg op. Sky og løg køres til pure.
-
Lad dem dernæst simre
ved lav varme i en gryde sammen med fløde og salvie til det tykner.
-
Server kyllingen med saucen,
granatæblekerner og hakket løg.
|
|
|
|
|