HERREMAD 

   MENU 23. feb.2016

 

Bagte kartofler med laks

                                Kylling med granatæble

 

Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
 
   

Bagte kartofler med laks

Ingredienser til 4 personer

bullet

4 store kartofler

bullet

1 skive røget laks, grofthakket

bullet

1. dl piskefløde

bullet

saft af ½ citron

bullet

frisk purløg

bullet

evt. lakserogn

bullet

salt og peber

 

 

 

 

Bagte kartofler med laks

 

Fremgangsmåde:

  1. Varm ovnen op til 200 grader. Halver kartoflerne på langs og grav ca. 1/3 af kødet ud af midten.
  2. Læg de halve skrællede kartofler sammen igen.
  3.  Pak hver kartoffel i alufolie og bag dem på en
    bageplade i ca. 40 minutter.
  4. Blend røget laks, fløde, citronsaft salt og peber glat og jævnt.
  5. Tag kartoflerne ud af ovnen, fyld laksecremen i og læg dem sammen igen.
  6.  Anret dem på et varmt fad, drys med purløg og evt. lakserogn og server.

 

Kylling med granatæble

Ingredienser til 4 personer

bullet

1 stor kylling

bullet

2 spk. olivenolie

bullet

40 g smør

bullet

2 små løg

bullet

20 g tørrede svampe

bullet

2 granatæbler

bullet

Ca. 2 dl piskefløde

bullet

Friske salvieblade, hakkede

bullet

Salt og peber.

 

 

Kylling med granatæble

Fremgangsmåde:

  1. Varm ovnen op til 180 grader. Del kyllingen i fire dele. Brun i olie og halvdelen af smørret.

  2. Tilsæt 1 løg og dryp varmt vand over.

  3. Lad den stege ca. 1 time i ovnen.

  4. Dæk de tørrede svampe med varmt vand og lad dem stå ca. ½ time, hæld herefter vandet fra.

  5. Skær en skive i hver ende af granatæblerne og skær dernæst lodrette snit gennem dem.

  6.  Pres de røde kerner ud og saml dem med fingrene ned i en skål.

  7.  Kvad dem dernæst med en gaffel eller lign. Hæld saften over kyllingen.

  8. Gem kernerne. Hak det resterende løg og sauter det det i olie og smør ved lav varme i 5. minutter.

  9. Tilsæt svampene og lad det simre i ca. 15 minutter.

  10. Når kyllingen er mør, tages den og det hele løg op. Sky og løg køres til pure.

  11.  Lad dem dernæst simre ved lav varme i en gryde sammen med fløde og salvie til det tykner.

  12. Server kyllingen med saucen, granatæblekerner og hakket løg.