HERREMAD 

   MENU 9. feb.2016

 

Lasagne

                         Brombærtærte med grapecreme 

 

Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
 
   

Lasagne

 

Ingredienser til 4 personer

bullet

Ca. en halv pakke Gestus lasagneplader (250g)

bullet

400 g hakket oksekød

bullet

75 g bacon

bullet

Olivenolie

bullet

1 finthakket løg

bullet

1 groftrevet gulerød

bullet

1-2 stilke bladselleri i små tern

bullet

2 fed presset hvidløg

bullet

2 tsk. oregano. 1/2 tsk.timian

bullet

1/2 tsk salt, kværnet peber

bullet

3 dl. grønsags- eller oksebouillon

bullet

2 spsk. tomatkoncentrat

bullet

Smag saucen til med salt og peber

 

Bechamelsauce

 

bullet

25 g. smør

bullet

4 spsk. hvedemel

bullet

Ca. 1 l. mælk

bullet

1/2-1 tsk. salt

bullet

Ca. 1 knivsspids revet muskatnød.

 

 

  Ost

 

bullet

Ca. 200 g. revet ost

 

 

 

Lasagne

 

Fremgangsmåde:

  1. Bacon, kød og løg brunes i en gryde i lidt olivenolie.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser og lad saucen simre ved svag varme i ca. 20 minutter
  3. Smelt ved jævn varme smørret i en gryde og pisk mel i.
  4. Tilsæt mælken lidt af gangen og kog igennem indtil en let cremet konsistens er opnået.
  5. Smag til med salt og muskat.
  6. Fordel bechamelsauce, lasagneplader, kødsauce og ost lagvis i et omhyggeligt smurt ovnfast fad.
  7. Start og slut med  bechamelsauce.
  8. Gem ca. 1/3 af osten og drys over lasagnen.
  9. Bages i ovn ved 200 gr. C i 35-40 minutter
  10. Serveres med blandet grøn salat

Brombærtærte med grapecreme

Ingredienser til 4 personer

bullet

67 g hvedemel (ca. 1 dl)

bullet

20 g finvalsede havregryn (ca. 2/3 dl)

bullet

1,5 spsk sukker

bullet

50 g koldt smør

bullet

7 stykker mørk pålægschokolade (ca. 57% kakao)

 

Grapecreme

 

bullet

2/3 vaniljestang

bullet

2 æggeblommer

bullet

2 spsk sukker

bullet

1 1/3 spsk majsstivelse, fx maizena

bullet

1 dl sødmælk

bullet

2/3 dl friskpresset grapefrugtsaft

bullet

1 dl piskefløde 38%

bullet

300 g rensede brombær

 

Pynt

 

bullet

fintrevet grapefrugtskal (usprøjtet)

 

 

 

Brombærtærte med grapecreme

Fremgangsmåde:

  1. Bland hvedemel, havregryn og sukker.

  2. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen

  3. Saml dejen og tryk den ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter)

  4. Lad dejen gå ca. 3 cm op ad formens side. Stil bunden tildækket i køleskabet i mindst ½ time

  5. Bag tærtebunden midt i ovnen (bagetid ca. 15 min. ved 200°), fordel pålægschokoladen på den varme bund og lad den køle af.

 


Grapecreme:

 

  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud

  2. Rør æggeblommer, sukker, vaniljekorn, majsstivelse og den tomme vaniljestang sammen i en tykbundet gryde

  3. Kom mælk og grapefrugtsaft i. Varm blandingen op ved jævn varme og under let piskning

  4.  Kog cremen i ca. 1 min. (stadig under piskning). Lad den køle af i en skål - rør af og til

  5. Pisk fløden til skum

  6. Rør cremen igennem og vend flødeskummet i

  7. Kom grapecremen i tærtebunden og fordel brombærrene på toppen