HERREMAD
MENU 02. feb. 2016
|
Aubergineruller i ovn
Viking gryde
Chokoladekage med syltede bær og kærnemælkscreme |
Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
|
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Aubergineruller i ovn
Ingredienser til 4 personer
|
2 auberginer |
|
5 ssk olivenolie |
|
3 ssk olivenolie |
|
2 fed finthakkede hvidløg |
|
1 chili |
|
¾ dåse flåede og hakkede
tomater |
|
Salt |
Fyld
|
Tomatsalsa |
|
125 g bøffelmozzarella
(skæres i tynde skiver og tørres let i køkkenrulle) |
|
Ca. 24 blade frisk basilikum |
|
100 g friskreven parmesan
|
|
Aubergineruller i ovn Fremgangsmåde:
- Skær auberginerne i tynde (ca. 6 mm) skiver på langs. Der skal
bruges otte skiver.
- Skiverne pensles med olie og lægges på en varm pande. De skal blive
lysebrune på begge sider.
- Læg dem derefter på et stykke køkkenrulle.
- Lad hvidløget tage lidt farve i den varme olie.
- Kom chili i, tilsæt tomaterne og lad det simre i fem minutter.
- Tag chilien op, når smagen er passende og smag til med salt.
- Kom lidt tomatsalsa ud over aubergineskiverne og læg mozzarella og
basilikum på.
- Drys med parmesan og rul dem sammen fra den smalle ende.
- Læg rullerne i et smurt (med olie) ildfast fad og kom lidt
tomatsalsa over. Læg resten af mozzarellaen over og drys med parmesan.
- Sæt fadet i en 200 grader varm ovn i 20-30 minutter indtil osten er
smeltet og let gylden. Serveres varme.
|
Viking gryde
Ingredienser til 4 personer
|
100 g
smør |
|
Ca. 16 g madraskarry |
|
Ca. 8 g rosenpaprika |
|
1 stort løg |
|
80 g hvedemel |
|
1 l letmælk |
|
40 g tomatpasta |
|
1-2 fed hvidløg |
|
¼ l piskefløde |
|
½ ssk
whisky |
|
Salt og peber efter smag |
|
1,2 kg svinemørbrad |
|
6-8 store kartofler |
|
1 lille løg |
|
4 tsk citronsaft |
|
Revet skal af 1 citron |
|
Viking gryde Fremgangsmåde:
- Brun smørret i en tykbundet gryde.
- Tilsæt karry og lad det brune til det ryger let.
- Tilsæt paprika og kort efter de finthakkede løg.
- Når løget er næsten mørt tilsættes mel.
- Det bages godt igennem.
- Tilsæt varm mælk og bag det hele op, så der opnås en
vælling-konsistens.
- Tilsæt tomatpasta, finthakkede hvidløg, fløde samt salt og peber.
- Hold saucen varm (evt. i vandbad). Den må absolut ikke koge!
- Kødet befris for sener, flækkes på langs tre-fire gange og skæres på
tværs i passende strimler (1x4 cm).
- Kødstrimlerne lynsteges i brunet smør – ikke for meget ad gangen.
Kødet må kun steges, som man ville stege en engelsk bøf – altså ikke for
meget.
- Det lynstegte kød kommes i den varme sauce.
- Skræl kartoflerne og riv dem på den grove side af et rivejern.
- Læg de revne kartofler i en sigte, da de vil smide en del væske.
- Pres den sidste væske ud af kartoflerne og kom dem i en skål.
- Løget rives på den grove side og vendes i kartoflerne sammen med
resten af ingredienserne.
- Kartoffelmassen sættes med to skeer som små klatter på en varm pande
med olie.
- Röstierne steges 2-3 minutter.
|
Chokoladekage med syltede bær og kærnemælkscreme
Ingredienser til 4 personer
|
230 g bær (hindbær/solbær
eller lign.) |
|
Saft af ¼ citron |
|
30 g sukker |
|
35 g mørk chokolade |
|
1 lille æg |
|
40 g brun farin |
|
40 g sukker |
|
70 g hvedemel |
|
1 lille tsk bagepulver |
|
½ ssk kakaopulver |
|
1 ssk nøddeolie |
Kærnemælkscreme
|
1 stor æggeblomme |
|
2 ssk sukker |
|
½ ubehandlet citron |
|
½ stang vanilje |
|
½ dl skyr |
|
1 dl kærnemælk
|
|
Chokoladekage med syltede bær og
kærnemælkscreme Fremgangsmåde:
-
Kom bær, citronsaft g sukker
i en gryde og kog det ved svag varme i ca. 15 minutter.
-
Hæld de syltede bær i en
lille skål og lad dem køle af.
-
Smelt chokoladen ved svag
varme.
-
Pisk æg, brun farin og sukker
godt sammen.
-
Bland hvedemel med bagepulver
og kakaopulver og sigt det i æggemassen.
-
Rør olie og smeltet chokolade
i dejen.
-
Vend de syltede bær i dejen.
-
Fordel dejen i 4 muffin forme
og bag dem 20-30 minutter. Test om de er bagt elles bag lidt mere.
-
Lad kagerne køle og server
med kærnemælkscreme.
Kærnemælkscreme
-
Pisk æggeblommen luftig med
sukker, korn fra vaniljestangen og revet skal af ½ citron.
-
Vend æggesnapsen med skyr og
kærnemælk og smag til med saft fra citronen
. .
|