HERREMAD
MENU 26. jan. 2016
|
Spicy rejesalat med citrondressing
Mørbrad i kokos med gulerødder og broccoliBrændte figner i
spiritus
|
Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
|
|
|
Spicy rejesalat med citrondressing
Citrondressing
Ingredienser til 6 personer
|
2½ dl cremefraiche 18% |
|
2 tsk fintrevet citronskal |
|
2 tsk friskpresset citronsaft |
|
½ tsk groft salt |
|
Friskkværnet peber |
Rejesalat
|
2 modne avocadoer i tern (ca.
250g) |
|
1 spsk friskpresset
citronsaft |
|
½ tsk groft salt |
|
300 g rejer |
|
3 spsk stærk salsa –krydret
tomatsauce |
|
3 spsk finthakket rødløg |
|
2 spsk hakkede friske
korianderblade |
Pynt
|
Strimlede friske
korianderblade |
Tilbehør
|
6 skiver ristet brød |
|
Spicy rejesalat med citrondressing
Citrondressing
Fremgangsmåde:
Sauce:
- Vend cremefraiche sammen med citronskal, saft, salt, og peber.
- Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til.
Rejesalat:
- Vend avocadoternene i citronsaft og salt. Vend rejerne i salsa.
- Stil avocado og rejer tildækket i køleskabet i ca. 15 min.
- Bland avocado og rejer sammen med rødløg og koriander. Smag til.
- Anret den spicy rejesalat i en skål, og server salaten sammen med
citrondressing og ristet brød.
|
Mørbrad i kokos med gulerødder og broccoli
Ingredienser til 4 personer
|
2 dåser kokosmælk à 400 ml |
|
30 g frisk ingefær |
|
3 spsk fiskesauce |
|
2 spsk karry |
|
2 spsk rørsukker |
|
1 stor svinemørbrad, afpudset |
|
100 g cashewnødder |
|
2 spsk olie til stegning |
|
1 broccoli |
|
ca 4 gulerødder |
|
1 frisk chili |
|
saft af 2 limefrugter |
|
salt og peber |
|
4 dl rå ris |
|
Mørbrad i kokos med gulerødder og broccoli Fremgangsmåde:
-
Hæld kokosmælken i en stor
gryde.
-
Skræl og finhak ingefær. Rør
det i kokosmælken sammen med fiskesauce, karry og sukker.
-
Bring kokosmælken i kog. Lad
det koge i 10 min. Husk at røre under opvarmningen.
-
Skær mørbraden i skiver.
-
Varm en pande op. Og rist
nødderne gyldne uden fedtstof.
-
Læg nødderne til side. Hæld
olie på den varme pande.
-
Brun mørbradskiverne på begge
sider. Salt og peber.
-
Skræl gulerødderne, skær dem
i skrå skiver og vend dem i kokossuppen.
-
Skær broccoli i små buketter
og læg dem i suppen.
-
Rens chilien. Finhak den og
læg den i suppen sammen med kødet.
-
Smag til med limesaft, salt
og peber.
-
Pynt med koriander.
Server sammen med de kogte ris |
Brændte figner i spiritus Ingredienser til 4
personer
|
1 ds brændte figner
500g |
|
1 dl spiritus – Armagnac,
Calvados, Cognac, March, Rom, Pernod. |
|
1 dl piskefløde |
|
Brændte figner i spiritus Fremgangsmåde:
-
Åbn dåsen og hæld forsigtigt
PERNOD over og lad fignerne trække.
-
Processen kan gentages – det
er bedst fignerne står i køleskabet imens, så spiritussens smag ikke
bare fordamper!
Fignerne serveres kolde med friskpisket flødeskum.
|
|
|