HERREMAD
MENU 19. jan. 2016
|
Cremet Rejesuppe
Fish´nd Chips – med twist
Crepes Suzette |
Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
|
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Cremet Rejesuppe
Ingredienser til 4 personer
|
25 g smør |
|
1 hakket zittauerløg |
|
2,5 dl vand |
|
1 fiskesuppe terning |
|
1 dl tør hvidvin |
|
1 tsk delikatessepaprika |
|
1 dl Piskefløde 38% |
|
1 tsk groft salt |
|
friskkværnet peber |
|
150 g frosne optøede rejer |
|
1½ dl Cremefraiche 38% |
Pynt:
|
Lakserogn |
|
Dildkviste
|
|
Cremet Rejesuppe Fremgangsmåde:
- Smelt smørret i en tykbundet gryde og svits løgene heri.
- Tilsæt vand, fisketerning, hvidvin og delikatessepaprika, og lad
suppen koge ved svag varme i ca. 10 min.
- Si suppen og tilsæt piskefløde, salt og peber og lad den koge op.
- Tilsæt rejer og varm suppen igennem, uden at den koger. Smag til.
Servering:
- Hæld ved anretningen suppen op i varme suppetallerkener.
- Læg 1 spsk. cremefraiche i hver tallerken og herpå lakserogn.
- Pynt med dildkviste
|
Fish´nd Chips – med twist
Ingredienser til 4 personer
|
800 g kartofler |
|
8 gulerødder |
|
8 små zittauerløg |
Sauce Tartare:
|
2 dl creme fraiche |
|
2 spsk. kapers |
|
4 cornichoner |
|
1 tsk. dijonsennep |
|
Saften fra ½ øko. citron |
|
Krydderurter purløg,
persille, dild |
|
Salt og peber |
Dej:
|
150 g hvedemel |
|
1 æg |
|
½ tsk bagepulver |
|
2 dl øl |
|
salt og peber |
Fisk
|
Torsk, kuller eller sej |
|
Olie (raps eller
vindruekerne)
|
|
Fish´nd Chips – med twist Fremgangsmåde:
- Kartoflerne renses på overflade og koges i 5 min, hæld vandet fra og
lad kartoflerne tørre på overfladen – derefter skæres de i både (4 – 6
pr kartoffel).
- Gulerødder skrælles og skæres i fingertykke 5 cm lange stave. Løg
pilles og skæres i kvarte.
- Grøntsagerne blandes i en skål, der tilsættes salt og peber samt 2
spsk. olie – bland grundigt og kom det hele i et ildfast fad – bag i ovn
45 min ved 200 gr.
Sauce Tartare:
- Kapers, cornichoner, og krydderurter hakkes fint og blandes med
creme fraiche, tilsæt sennep og smag til med citronsaft, salt og peber.
Dej:
- Mel, æg, salt og peber, og bagepulver røres sammen, Tilsæt øl til
passende konsistens – dejen må ikke blive for tynd.
- Varm olien op i en gryde (temperatur-test: kom en bid flutes i
olien, bliver brødet gyldent har olien den rigtige temperatur –
alternativt stik enden af en trægrydeske i olien, hvis den bruser er
temperaturen korrekt).
Fisk:
- Fisken renses for evt. ben og tørres, skæres i firkanter ca. 6 – 8
cm. Vend fisken i dejen og læg den i den varme olie, stykkerne steges ca
2 min på hver side, vend dem et par gange.
|
Crepes Suzette
Ingredienser til 4 personer
|
200 g hvedemel |
|
½ tsk salt |
|
2 tsk sukker |
|
Fintrevet skal af en øko
appelsin |
|
4 æg |
|
4-5 dl mælk |
|
3 spsk solsikkeolie |
|
Smør til stegning |
|
Orangesauce: |
|
50 g sukker |
|
50 g smør |
|
½ dl orangelikør |
|
Saft af 2 øko appelsiner |
|
Mandelsplitter |
|
Crepes Suzette Fremgangsmåde:
Pandekager:
-
Pisk æg og mælk godt sammen,
pisk mel, salt, sukker og appelsinskal i, bland olie i og lad dejen
hvile 30 min – rør dejen igennem inden bagning.
-
Varm panden med smør , hæld
dejen ud til en tynd pandekage, bag til den er gylden i kanten. Læg de
bagte pandekager i en stak og drys lidt sukker imellem dem. Hold dem
lune til saucen er klar.
Orangesauce:
-
Smelt sukker på panden til
det bruser op som karamel. Tilsæt smør og mandelsplitter og flamber med
orangelikør. Hæld appelsinsaften på og kog lidt ind ved svag varme. Fold
pandekagerne sammen 2 gange til en trekant og vend dem i saucen.
Servering:
-
Serveres lune.
.
|