HERREMAD 

   MENU 19. jan. 2016


Cremet Rejesuppe

Fish´nd Chips – med twist

Crepes Suzette

Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Cremet Rejesuppe

Ingredienser til 4 personer

bullet

25 g smør

bullet

1 hakket zittauerløg

bullet

2,5 dl vand

bullet

1 fiskesuppe terning

bullet

1 dl tør hvidvin

bullet

1 tsk delikatessepaprika

bullet

1 dl Piskefløde 38%

bullet

1 tsk groft salt

bullet

friskkværnet peber

bullet

150 g frosne optøede rejer

bullet

1½ dl Cremefraiche 38%

 

Pynt:

bullet

Lakserogn

bullet

Dildkviste
 

Cremet Rejesuppe

Fremgangsmåde:

  1. Smelt smørret i en tykbundet gryde og svits løgene heri.
  2. Tilsæt vand, fisketerning, hvidvin og delikatessepaprika, og lad suppen koge ved svag varme i ca. 10 min.
  3. Si suppen og tilsæt piskefløde, salt og peber og lad den koge op.
  4. Tilsæt rejer og varm suppen igennem, uden at den koger. Smag til.

Servering:

  1. Hæld ved anretningen suppen op i varme suppetallerkener.
  2. Læg 1 spsk. cremefraiche i hver tallerken og herpå lakserogn.
  3. Pynt med dildkviste
     

Fish´nd Chips – med twist

Ingredienser til 4 personer

bullet

800 g kartofler

bullet

8 gulerødder

bullet

8 små zittauerløg

 

Sauce Tartare:

bullet

2 dl creme fraiche

bullet

2 spsk. kapers

bullet

4 cornichoner

bullet

1 tsk. dijonsennep

bullet

Saften fra ½ øko. citron

bullet

Krydderurter purløg, persille, dild

bullet

Salt og peber

 

Dej:

bullet

150 g hvedemel

bullet

1 æg

bullet

½ tsk bagepulver

bullet

2 dl øl

bullet

salt og peber

 

Fisk

bullet

Torsk, kuller eller sej

bullet

Olie (raps eller vindruekerne)


 

Fish´nd Chips – med twist

Fremgangsmåde:

  1. Kartoflerne renses på overflade og koges i 5 min, hæld vandet fra og lad kartoflerne tørre på overfladen – derefter skæres de i både (4 – 6 pr kartoffel).
  2. Gulerødder skrælles og skæres i fingertykke 5 cm lange stave. Løg pilles og skæres i kvarte.
  3. Grøntsagerne blandes i en skål, der tilsættes salt og peber samt 2 spsk. olie – bland grundigt og kom det hele i et ildfast fad – bag i ovn 45 min ved 200 gr.

Sauce Tartare:

  1. Kapers, cornichoner, og krydderurter hakkes fint og blandes med creme fraiche, tilsæt sennep og smag til med citronsaft, salt og peber.

Dej:

  1. Mel, æg, salt og peber, og bagepulver røres sammen, Tilsæt øl til passende konsistens – dejen må ikke blive for tynd.
  2. Varm olien op i en gryde (temperatur-test: kom en bid flutes i olien, bliver brødet gyldent har olien den rigtige temperatur – alternativt stik enden af en trægrydeske i olien, hvis den bruser er temperaturen korrekt).

Fisk:

  1. Fisken renses for evt. ben og tørres, skæres i firkanter ca. 6 – 8 cm. Vend fisken i dejen og læg den i den varme olie, stykkerne steges ca 2 min på hver side, vend dem et par gange.


     

Crepes Suzette

Ingredienser til 4 personer

bullet

200 g hvedemel

bullet

½ tsk salt

bullet

2 tsk sukker

bullet

Fintrevet skal af en øko appelsin

bullet

4 æg

bullet

4-5 dl mælk

bullet

3 spsk solsikkeolie

bullet

Smør til stegning

bullet

Orangesauce:

bullet

50 g sukker

bullet

50 g smør

bullet

½ dl orangelikør

bullet

Saft af 2 øko appelsiner

bullet

Mandelsplitter
 

Crepes Suzette

Fremgangsmåde:

Pandekager:

  1. Pisk æg og mælk godt sammen, pisk mel, salt, sukker og appelsinskal i, bland olie i og lad dejen hvile 30 min – rør dejen igennem inden bagning.

  2. Varm panden med smør , hæld dejen ud til en tynd pandekage, bag til den er gylden i kanten. Læg de bagte pandekager i en stak og drys lidt sukker imellem dem. Hold dem lune til saucen er klar.

 

Orangesauce:

  1. Smelt sukker på panden til det bruser op som karamel. Tilsæt smør og mandelsplitter og flamber med orangelikør. Hæld appelsinsaften på og kog lidt ind ved svag varme. Fold pandekagerne sammen 2 gange til en trekant og vend dem i saucen.

 

Servering:

  1. Serveres lune.
    .