HERREMAD
MENU 12. jan. 2016
|
Afventer nye opskrifter.
|
Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
|
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Berberiandebryst med rødvin og enebær.
Rødvins og enebærsauce
Ingredienser til 4 personer
|
½ liter kraftig rødvin. |
|
4 dl. Hønsebouillon. |
|
1 stort løg – skåret i fine
ringe. |
|
1 lille spiseske knuste
enebær. |
|
6 sorte peberkorn. |
|
½ teske tørret timian. |
|
1 laurbærblad. |
|
2 spiseskeer sukker. |
|
2 spiseskeer balsamico. |
|
1 teske honning. |
|
2 fed hvidløg, knuste. |
|
1 teske maizenamel rørt op
med 3 teskeer vand.
Andebryster. |
|
2 berberiandebryster uden
skind. |
|
Olie til stegning |
|
Salt. |
Kartoffelmos
|
1 Kg kartofler (alt efter
appetit). |
|
75-100 g smør. |
|
1 1/2 deciliter mælk. |
|
Muskatnød. |
|
Salt. |
|
Peber. |
|
Berberiandebryst med rødvin og enebær.
Rødvins og enebærsauce
Fremgangsmåde:
Sauce:
- Kom vin, bouillon, løg, enebær, peberkorn, timian og laurbærblad i
en gryde og lad det småkoge 25 minutter eller indtil halvdelen er
tilbage.
- Smelt sukker i en lille kasserolle over svag varme indtil det er
gyldent.
- Tilsæt eddike. Når sukkeret er opløst, tilsættes det
væskeblandingen.
- Kom ligeledes honning og hvidløg i og lad saucen koge i 10 minutter.
- Si saucen, kom saucen tilbage og lad den koge videre i 30
minutter.
- Rør maizenamelsblandingen i og kog 1 minut.
Andebryster:
- Opvarm olien på en stegepande og steg andebrysterne i 5. min. på den
ene side.
- Vend dem, drys dem med salt og steg dem 3-5 minutter afhængigt
at tykkelse.
- Fjern dem fra panden og lad dem hvile ca. 5 minutter inden
servering.
- Kog panden af med 5-6 spiseskeer vand og tilsæt skyen til saucen.
- Skær andebrysterne i skrå skiver og server med saucen +
kartoffelmos.
Kartoffelmos:
- Skræl kartoflerne og kog dem møre i usaltet vand.
- Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af.
- Knus dem med en kartoffelstamper eller et piskeris.
- Skær smørret i små terninger og rør det i kartoflerne.
- Når alt smørret er absorberet, røres mælken i lidt ad gangen, til
mosen får en fin, lind konsistens.
- Smag kartoffelmosen til med salt, peber og lidt fintrevet muskatnød
efter smag.
|
Tarte citron au meringue (8-10 pers.)
Ingredienser
Mørdej
|
250 g hvedemel |
|
170 g smør |
|
60 g flormelis |
|
2 tsk vaniljesukker |
|
1 æg |
Citroncreme:
|
Saft af 2 økologiske citroner |
|
Revet skal 1 økologisk citron |
|
100 g sukker |
|
2 hele æg + 2 æggeblommer |
|
2 dl fløde |
Marengs:
|
4 æggehvider (husk at gemme
hviderne fra de to blommer brugt i citroncremen) |
|
200 g sukker |
|
1 dl vand |
|
Tarte citron au meringue (8-10 pers.) Fremgangsmåde:
Mørdej (mørdej er nemmest at lave i en foodprocessor, men kan sagtens
laves i hånden).
-
Smørret smuldres i melet
sammen med flormelis og vanilje.
-
Tilsæt ægget og saml dejen
hurtigt i en fast klump.
-
Den skal ikke æltes!
-
Sæt dejen i køleskabet i
omkring 30 min.
-
Læg den herefter ud i en
tærteform (sørg for, at dejen følger formens kant – så får du det
pæneste resultat) og stik huller i bunden med en gaffel (dette
forhindrer bunden i at hæve op).
-
Bag ved 220 grader varmluft i
cirka 15 min. eller til dejen er let gylden.
Citroncreme:
-
Pisk citronsaft, sukker, æg,
æggeblommer og citronskal.
-
Tilsæt fløden og pisk til du
får en cremet masse.
-
Hæld cremen i tærteformen og
bag den ved 150 grader i cirka 30 minutter til cremen er blevet
nogenlunde fast og ikke flyder rundt i formen.
-
Lad tærten køle af.
Marengs:
-
Kog sukker og vand sammen til
en sirup-lignende konsistens (det kan godt tage lidt tid, så start når
kagen bages færdig i ovnen)
-
Pisk æggehviderne til en hvid
skum og tilsæt siruppen lidt efter lidt, mens du pisker.
-
Pisk den grundigt til du kan
vende skålen på hovedet, uden den falder ud.
-
Kom marengsen i en
sprøjtepose (eller en frysepose, du har klippet et lille hjørne af) og
dekorér kagen med små ‘dutter’ af marengs.
-
Sæt ovnen på grill-funktion
(vigtigt! Hvis din ovn ikke har en grill-funktion, så brug en
gasbrænder) og bag kagen et par minutter, til marengsen er let gylden –
det går hurtigere end man skulle tro, så hold godt øje med den!
-
Lad tærten køle af og
voilà – tarte citron au meringue!
|
|
|