HERREMAD 

   MENU 12. jan. 2016


Afventer nye opskrifter.

 

Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Berberiandebryst med rødvin og enebær.

Rødvins og enebærsauce

Ingredienser til 4 personer

bullet

½ liter kraftig rødvin.

bullet

4 dl. Hønsebouillon.

bullet

1 stort løg – skåret i fine ringe.

bullet

1 lille spiseske knuste enebær.

bullet

6 sorte peberkorn.

bullet

½ teske tørret timian.

bullet

1 laurbærblad.

bullet

2 spiseskeer sukker.

bullet

2 spiseskeer balsamico.

bullet

1 teske honning.

bullet

2 fed hvidløg, knuste.

bullet

1 teske maizenamel rørt op med 3 teskeer vand.

Andebryster.

bullet

2 berberiandebryster uden skind.

bullet

Olie til stegning

bullet

Salt.

 

       Kartoffelmos

bullet

1 Kg kartofler (alt efter appetit).

bullet

75-100 g smør.

bullet

1 1/2 deciliter mælk.

bullet

Muskatnød.

bullet

Salt.

bullet

Peber.

 

 

 

Berberiandebryst med rødvin og enebær.

Rødvins og enebærsauce

 

Fremgangsmåde:

Sauce:

  1. Kom vin, bouillon, løg, enebær, peberkorn, timian og laurbærblad i en gryde og lad det småkoge 25 minutter eller indtil halvdelen er tilbage.
  2. Smelt sukker i en lille kasserolle over svag varme indtil det er gyldent.
  3. Tilsæt eddike. Når sukkeret er opløst, tilsættes det væskeblandingen.
  4. Kom ligeledes honning og hvidløg i og lad saucen koge i 10 minutter.
  5.  Si saucen, kom saucen tilbage og lad den koge videre i 30 minutter.
  6. Rør maizenamelsblandingen i og kog 1 minut.

Andebryster:

  1. Opvarm olien på en stegepande og steg andebrysterne i 5. min. på den ene side.
  2.  Vend dem, drys dem med salt og steg dem 3-5 minutter afhængigt at tykkelse.
  3. Fjern dem fra panden og lad dem hvile ca. 5 minutter inden servering.
  4. Kog panden af med 5-6 spiseskeer vand og tilsæt skyen til saucen.
  5. Skær andebrysterne i skrå skiver og server med saucen + kartoffelmos.

Kartoffelmos:

  1. Skræl kartoflerne og kog dem møre i usaltet vand.
  2. Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af.
  3. Knus dem med en kartoffelstamper eller et piskeris.
  4. Skær smørret i små terninger og rør det i kartoflerne.
  5. Når alt smørret er absorberet, røres mælken i lidt ad gangen, til mosen får en fin, lind konsistens.
  6. Smag kartoffelmosen til med salt, peber og lidt fintrevet muskatnød efter smag.

Tarte citron au meringue (8-10 pers.)

Ingredienser

Mørdej

bullet

250 g hvedemel

bullet

170 g smør

bullet

60 g flormelis

bullet

2 tsk vaniljesukker

bullet

1 æg

 

 

Citroncreme:

bullet

Saft af 2 økologiske citroner

bullet

Revet skal 1 økologisk citron

bullet

100 g sukker

bullet

2 hele æg + 2 æggeblommer

bullet

2 dl fløde

 

 

Marengs:

bullet

4 æggehvider (husk at gemme hviderne fra de to blommer brugt i citroncremen)

bullet

200 g sukker

bullet

1 dl vand

Tarte citron au meringue (8-10 pers.)

Fremgangsmåde:

Mørdej (mørdej er nemmest at lave i en foodprocessor, men kan sagtens laves i hånden).

  1. Smørret smuldres i melet sammen med flormelis og vanilje.

  2. Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt i en fast klump.

  3. Den skal ikke æltes!

  4. Sæt dejen i køleskabet i omkring 30 min.

  5. Læg den herefter ud i en tærteform (sørg for, at dejen følger formens kant – så får du det pæneste resultat) og stik huller i bunden med en gaffel (dette forhindrer bunden i at hæve op).

  6. Bag ved 220 grader varmluft i cirka 15 min. eller til dejen er let gylden.

 

Citroncreme:

  1. Pisk citronsaft, sukker, æg, æggeblommer og citronskal.

  2. Tilsæt fløden og pisk til du får en cremet masse.

  3. Hæld cremen i tærteformen og bag den ved 150 grader i cirka 30 minutter til cremen er blevet nogenlunde fast og ikke flyder rundt i formen.

  4. Lad tærten køle af.

 

Marengs:

  1. Kog sukker og vand sammen til en sirup-lignende konsistens (det kan godt tage lidt tid, så start når kagen bages færdig i ovnen)

  2. Pisk æggehviderne til en hvid skum og tilsæt siruppen lidt efter lidt, mens du pisker.

  3. Pisk den grundigt til du kan vende skålen på hovedet, uden den falder ud.

  4. Kom marengsen i en sprøjtepose (eller en frysepose, du har klippet et lille hjørne af) og dekorér kagen med små ‘dutter’ af marengs.

  5. Sæt ovnen på grill-funktion (vigtigt! Hvis din ovn ikke har en grill-funktion, så brug en gasbrænder) og bag kagen et par minutter, til marengsen er let gylden – det går hurtigere end man skulle tro, så hold godt øje med den!

  6.  Lad tærten køle af og voilà – tarte citron au meringue!