HERREMAD 

   MENU 05. jan. 2016


Aspargessuppe

Kogt torsk

Linas æbletærte

Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Aspargessuppe

Ingredienser til 4 personer

bullet

250 g hvide asparges

bullet

¼ liter grøntsagsbouillon

bullet

10 g smør

bullet

2 tsk. hvedemel

bullet

½ liter grøntsagsbouillon

bullet

1 dl piskefløde 38%

bullet

¾ tsk. groft salt

bullet

friskkværnet peber


 

Aspargessuppe

Fremgangsmåde:

  1. Skær de hvide asparges i mindre stykker, hvorefter de dampes.
  2. Blend de dampede aspargesstykker og grønsagsbouillon ca. 1 min., eller til blandingen er meget jævn.
  3. Smelt smørret ved kraftig varme i en tykbundet gryde, men uden at det bruner.
  4. Tilsæt hvedemel under piskning. Pisk bouillonen i lidt ad gangen og tilsæt aspargespuréen. Rør fløde i og bring suppen i kog under piskning.
  5. Lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
  6. Tilsæt salt og peber og smag aspargessuppen til.
     

Kogt torsk

Ingredienser til 4 personer

bullet

1000 gram Kabliau (torsk)

bullet

Vand

bullet

1 tsk. salt

bullet

Dild, frisk

bullet

5 Peberkorn,sorte

bullet

2 spsk. eddike

 

Sennepssovs:

bullet

25 gram smør

bullet

2spsk. hvedemel

bullet

5 dl. kogevand

bullet

1dl. sødmælk

bullet

2 spsk.fiskesennep

bullet

1 tsk. salt

 

Tilbehør:

bullet

2 æg

bullet

200 gram bacon hel

bullet

200 gram rødbeder, syltede

bullet

200 gram løg

bullet

4 spsk. kapers

bullet

1 brev peberrod, revet

bullet

Fiskesennep

bullet

1000 gram kartofler

 

Kogt torsk

Fremgangsmåde:

Tilbehør:

  1. Del gerne torsken i portionsstykker og dæk med rigeligt vand tilsat sorte peberkorn, salt, dild og eddike.

  2. Koges i 15 minutter uden at buldrekoge og skummes jævnligt.

  3. Torskestykkerne tages forsigtigt op med hulske og anrettes på et fad.

 

Sennepssovs:

  1. Smelt smørret i gryden og tilsæt melet inden det bruner.

  2. Tilsæt - lidt ad gangen - fonten fra torsken samt en dl. mælk.

  3. Smag til med salt.

  4. Til sidst tilsættes sennep. Tilsæt lidt ad gangen og smag til.

 

Tilbehør:

  1. Kogte kartofler, hakkede kogte æg, ristede baconstrimler, rødbeder i tern, hakkede løg, kapers, reven peberrod serveres ved siden af i små skåle.


     

Linas æbletærte

Ingredienser til 8 personer

bullet

100 g smør

bullet

250 g sukker

bullet

1 æg

bullet

180 g mel

bullet

2 tsk. bagepulver

bullet

1 tsk. vaniliesukker

bullet

1 spsk. kanel

bullet

1½ dl sødmælk

bullet

4-5 æbler

bullet

Creme fraice 18%
 

 

Linas æbletærte

Fremgangsmåde:

Tilbehør:

  1. Smør, sukker æg røres grundigt og blandes derefter med mel, vaniljesukker og kanel. Tilsættes sødmælk. Bemærk at dejen er meget tynd - næsten creme fraice-agtigt tynd.

  2. Æblerne, der er skåret i små mundrette stykker, blandes i dejen, som hældes i en smurt springform.

  3. Til den søde tand drysses sukker over dejen. Bages i ovn ved 180 grader i 50 min, må gerne køle af i ovnen. Hold øje med bagningen, da ovne bager forskelligt.

  4. Der kan blive ca. 8 stykker kage pr. springform. Kagen serveres med creme fraice