HERREMAD
MENU 05. jan. 2016
|
Aspargessuppe
Kogt torsk
Linas æbletærte
|
Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
|
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Aspargessuppe
Ingredienser til 4 personer
|
250 g hvide asparges |
|
¼ liter grøntsagsbouillon |
|
10 g smør |
|
2 tsk. hvedemel |
|
½ liter grøntsagsbouillon |
|
1 dl piskefløde 38% |
|
¾ tsk. groft salt |
|
friskkværnet peber
|
|
Aspargessuppe Fremgangsmåde:
- Skær de hvide asparges i mindre stykker, hvorefter de dampes.
- Blend de dampede aspargesstykker og grønsagsbouillon ca. 1 min.,
eller til blandingen er meget jævn.
- Smelt smørret ved kraftig varme i en tykbundet gryde, men uden at
det bruner.
- Tilsæt hvedemel under piskning. Pisk bouillonen i lidt ad gangen og
tilsæt aspargespuréen. Rør fløde i og bring suppen i kog under piskning.
- Lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
- Tilsæt salt og peber og smag aspargessuppen til.
|
Kogt torsk
Ingredienser til 4 personer
|
1000 gram Kabliau (torsk) |
|
Vand |
|
1 tsk. salt |
|
Dild, frisk |
|
5 Peberkorn,sorte |
|
2 spsk. eddike |
Sennepssovs:
|
25 gram smør |
|
2spsk. hvedemel |
|
5 dl. kogevand |
|
1dl. sødmælk |
|
2 spsk.fiskesennep |
|
1 tsk. salt |
Tilbehør:
|
2 æg |
|
200 gram bacon hel |
|
200 gram rødbeder, syltede |
|
200 gram løg |
|
4 spsk. kapers |
|
1 brev peberrod, revet |
|
Fiskesennep |
|
1000 gram kartofler
|
|
Kogt torsk Fremgangsmåde:
Tilbehør:
-
Del gerne torsken i
portionsstykker og dæk med rigeligt vand tilsat sorte peberkorn, salt,
dild og eddike.
-
Koges i 15 minutter uden at
buldrekoge og skummes jævnligt.
-
Torskestykkerne tages
forsigtigt op med hulske og anrettes på et fad.
Sennepssovs:
-
Smelt smørret i gryden og
tilsæt melet inden det bruner.
-
Tilsæt - lidt ad gangen -
fonten fra torsken samt en dl. mælk.
-
Smag til med salt.
-
Til sidst tilsættes sennep.
Tilsæt lidt ad gangen og smag til.
Tilbehør:
-
Kogte kartofler, hakkede
kogte æg, ristede baconstrimler, rødbeder i tern, hakkede løg, kapers,
reven peberrod serveres ved siden af i små skåle.
|
Linas æbletærte
Ingredienser til 8 personer
|
100 g smør |
|
250 g sukker |
|
1 æg |
|
180 g mel |
|
2 tsk. bagepulver |
|
1 tsk. vaniliesukker |
|
1 spsk. kanel |
|
1½ dl sødmælk |
|
4-5 æbler |
|
Creme fraice 18%
|
|
Linas æbletærte Fremgangsmåde:
Tilbehør:
-
Smør, sukker æg røres
grundigt og blandes derefter med mel, vaniljesukker og kanel. Tilsættes
sødmælk. Bemærk at dejen er meget tynd - næsten creme fraice-agtigt
tynd.
-
Æblerne, der er skåret i små
mundrette stykker, blandes i dejen, som hældes i en smurt springform.
-
Til den søde tand drysses
sukker over dejen. Bages i ovn ved 180 grader i 50 min, må gerne køle af
i ovnen. Hold øje med bagningen, da ovne bager forskelligt.
-
Der kan blive ca. 8 stykker
kage pr. springform. Kagen serveres med creme fraice
|