HERREMAD
MENU 8 dec. 2015 |
Stegte torske loins med spinat, sød balsamico og
basilikumfrit.
Andebryststeg
med julens krydderier, halve æbler kogt i portvin samt coleslaw
|
Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
|
Råvarerne er købt hos Føtex |
|
Stegte torske loins med spinat, sød balsamico og
basilikumfrit.
Ingredienser til
4 personer
Torsk
|
400 g torske loins |
|
2 spsk. mel |
|
Rapsolie til stegning |
|
Groft salt |
Spinat
|
4 håndfulde spinat |
|
2 skalotteløg |
|
1 fed hvidløg |
|
20 g smør |
Sødbalsamico
|
1 dl mørk balsamico |
|
2 spsk. honning |
|
Citronsaft |
Basilikumfrit
|
1 bundt basilikum |
|
Rapsolie til fritering |
|
Stegte torske loins med spinat, sød
balsamico og basilikumfrit. Fremgangsmåde:
Torsk
-
Vend torske loins i mel
-
Brun fisken på begge
sider på en hed pande i en smule olie. Sørg for at olien er så varm,
at fisken får en flot stegeskorpe.
-
Efter bruning skrues
straks ned for varmen, fjern eventuelt panden fra varmen et øjeblik.
Strø groft salt på fisken.
-
Steg fisken færdig i ca.
5 min. ved den svage varme. Fisken er færdig, når en stegegaffel let
går gennem fileten.
Spinat
-
Skyl spinaten grundigt og
tør den på et viskestykke
-
Hak løgene
-
Kom smør i en gryde
sammen med et helt fed hvidløg, lad smørret bruse op og vend
spinat og de hakkede løg i smørret.
-
Spinaten skal kun lige
vendes og lægges derefter på papir til afdrypning.
-
Hvidløget fjernes helt,
det skal kun give smag.
Sødbalsamico
-
Kom balsamicoen i en
gryde, kog ned til det halve og tilsæt honningen.
-
Lad det bruse op og kog
blandingen lidt, inden den smages til med lidt citronsaft
Basilikumfrit
-
Basilikumbladene friteres
i lidt hed olie i en gryde. Pas på! når de kommes i olien, det kan
godt sprutte lidt!
-
Lad bladene dryppe af på
papir
Fisken personanrettes på en
tallerken oven på spinaten og med balsamico udenom. Læg friterede
basilikumblade på toppen.
|
Andebryststeg med julens krydderier, halve æbler kogt i
portvin samt coleslaw
Ingredienser til 4 personer
|
Andebryststeg 1500 g |
|
Salt og peber |
Æbler
|
1 stykke tørret ingefær |
|
1 stang kanel |
|
1 stjerneanis |
|
6 nelliker |
|
½ flaske portvin |
|
4 æbler |
|
4-8 tsk. Tyttebærsyltetøj |
Sauce
|
majsstivelse til jævning |
|
rødvineddike |
|
salt, peber |
Coleslaw
|
½ snittet rødkål |
|
½ skrællet selleri |
|
2 æbler i små tern |
|
2 spsk. Æblecidereddike |
|
1 spsk. Ahornsirup |
|
2 spsk. Olie |
|
salt, peber |
|
persille |
Tilbehør
|
Smørristede kartofler |
|
Andebryststeg med julens
krydderier, halve æbler kogt i portvin samt coleslaw Fremgangsmåde:
Fremgangsmåde:
-
Krydr andebryststegen med
salt og peber
-
Sæt andebryststegen i
ovnen ved 150 g i 90 min.
-
Bring krydderier og
portvin i kog
-
Halver æblerne, fjern
kernehuset med en ske og kog dem i lagen ca. 10 min.
-
Læg æblerne til side,
hæld efter en time fedtet fra andebryststegen over i en skål
og hæld portvinslagen over stegen
-
Steg den færdig endnu ca.
30 min.
-
Si skyen over i en gryde,
skum fedtet fra og jævn saucen med lidt majsstivelse rørt ud i koldt
vand. Smag til med eddike, salt og peber
-
Skær andebryststegen i
pæne skiver
-
Skær sellerien i skiver
og dernæst i tynde strimler
-
Bland selleri og rødkål
-
Bland æbler med eddike,
sirup og olie og krydr med salt og peber
-
Bland æblerne og selleri
med kål og drys med persille
-
Server salaten til
andebryststegen sammen med halve æbler fyldt med tyttebærsyltetøj,
sauce og kartofler
|
|
|