HERREMAD 

   MENU 01. dec. 2015


Græskarsuppe

Indbagt svinemørbrad med flødekartofler og rødbedesalat

Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Græskarsuppe

Ingredienser til 4 personer

bullet

400 g græskar

bullet

200 g store melede kartofler

bullet

2 små løg

bullet

½ porre

bullet

½ grøn chili

bullet

½ rød chili

bullet

1 fed hvidløg

bullet

25 g olie/smør

bullet

ca. 1 ts karry

bullet

chorizopølse

bullet

1 l hønsebouillon

bullet

salt

 

Græskarsuppe

Fremgangsmåde:

  1. Skær græskarkødet i terninger på 4-5 cm på hvert led.
  2. Skræl kartoflerne og skær dem i tilsvarende stykker
  3. Skær løgene i 4-5 stykker
  4. Fjern frøene fra chiliene og skær dem i papirtynde strimler. Tag ca. en fjerdedel fra til senere.
  5. Pil hvidløget
  6. Brun olie/smør-blandingen i en stor gryde og svits karryen let heri
  7. Hæld alle grøntsager i på én gang og vend dem i fedtstoffet til de er let brunede
  8. Hæld bouillon over og lad suppen koge ved svag varme ca. ½ time
  9. Tag grøntsagerne op og blend dem evt. med lidt suppe til en cremet konsistens
  10. Hæld de blendede grøntsager tilbage i gryden og rør godt rundt
  11. Skær porren i tynde ringe og kom dem i suppen sammen med de fintsnittede chilier
  12. Skær chorizopølsen i tynde skiver og kom dem i suppen
  13. Lad suppen koge 5 minutter og smag til med salt
     

Indbagt svinemørbrad med flødekartofler og rødbedesalat

Ingredienser til 4 personer

bullet

1 svinemørbrad

bullet

Spinat (frossen eller frisk)

bullet

½ dl madlavningsfløde

bullet

1 ss olivenolie

bullet

3 fed hvidløg

bullet

5 kviste timian

bullet

salt og peber

 

bullet

25 g gær

bullet

1 dl vand

bullet

½ ts salt

bullet

1 æg

bullet

1 ss rapsolie

bullet

ca. 250 g hvedemel

bullet

½ dl yoghurt

 

 

Kartofler

bullet

600 g kartofler

bullet

2 porrer

bullet

2 fed hvidløg

bullet

2 dl madlavningsfløde

bullet

muskatnød

 

Rødbeder

bullet

400 g rødbeder

bullet

1 lille rødløg

bullet

3 ss solbærmarmelade

bullet

2 ss vineddike
 

Indbagt svinemørbrad med flødekartofler og rødbedesalat

Fremgangsmåde:

  1. Afpuds mørbraden

  2. Drys den med salt og lad hvile i ca. 30 minutter

  3. Damp spinaten under låg ved høj varme og kog den videre til vandet er fordampet

  4. Tilsæt fløde og kog det op

  5. Smag til med salt og peber

  6. Brun mørbraden på alle sider i olie med hele hvidløg og timianstilke. Krydr med peber

 

  1. Opløs gæren i lunket vand. Tilsæt æg, olie, salt og mel og ælt dejen godt sammen. Brug mere mel, hvis dejen klæber.

  2. Rul dejen ud i en firkant (ca. 30x35 cm) og læg den på en bageplade med bagepapir

  3. Læg mørbraden på den forreste halvdel af dejen

  4. Dæk mørbraden med spinat og pensl kanten af dejen med vand

  5. Fold den bageste halvdel af dejen over mørbrad og spinat og klem sammen, så der ikke er for meget luft i dej-pakken.

  6. Tryk - med en gaffel - dejen sammen tæt på fyldet og skær overskydende dej fra så kanten bliver pæn.

  7. Pensl dejen med yoghurt og bag den i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter

 

Kartofler

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i stykker på ca. 1½ cm x 1½ cm

  2. Rens porrerne og skær dem i tynde skiver

  3. Pil hvidløgene og hak dem fint

  4. Vend kartofler, porrer og hvidløg med fløden i et ovnfast fad og krydr med salt peber og lidt muskatnød.

  5. Bag kartoflerne i ca. 35 minutter ved 200 grader

 

Rødbeder

  1. Skræl rødbederne og riv dem groft

  2. Pil løget og hak det fint

  3. Rør rødbederne med løg, marmelade og eddike

  4. Smag til med salt og peber