HERREMAD
MENU 24 nov. 2015 |
Kammuslinger med ærtepure
Lammekølle med kål-tzatziki-salat med tranebær og
flødekartofler
|
Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
|
Råvarerne er købt hos Føtex |
|
Kammuslinger med ærtepure
Ingredienser til
4 personer
|
1 skalotteløg |
|
1/2 dl hønsebouillon |
|
200 g fine ærter |
|
2 tsk olivenolie |
|
Ca 200 g kammuslinger |
|
3 skiver parmaskinke |
|
1-2 fed hvidløg |
|
2 stykker toastbrød uden
skorpe |
|
3 spsk hakket persille |
|
smør |
|
Kammuslinger med ærtepure Fremgangsmåde:
Ærtepure
-
Skalotteløg hakkes og
koges med hønsebouillon ( simrer nogle minutter )
-
Ærter hældes over løg og
bouillon
-
Koger få minutter og
blendes derefter
-
Smages til med salt og
peber og fortyndes evt. med mere bouillon
Kammuslinger
-
Tænd ovnen på 220 grader
-
Dup kammuslingerne med et
stykke køkkenrulle og læg
dem i et ovnfast fad, kammuslingerne smøres med lidt olivenolie
-
Klip fedtkanten af
parmaskinken og hak skinken i fine, tynde strimler.
-
Pil hvidløget, pres det
og vend det i smørret.
-
Kom parmaskinke, smuldret
brød
og hakket persille i smørret og fordel det over kammuslingerne.
-
Steg kammuslingerne i
ovnen i 8-10 min., til de er gennemstegte og parmaskinken er sprød.
-
Servering:Anret den lune
ærtepure på en tallerken og læg kammuslinger ovenpå
|
Lammekølle med kål-tzatziki-salat med tranebær og
flødekartofler
Ingredienser til 4 personer
|
1 lammekølle på 2,2 kg –
uden nøgleben |
|
1 ½ tsk salt |
|
2 fed hvidløg, finthakket |
|
2 spsk olivenolie |
|
2 kviste rosmarin. |
Tilbehør
Kål-tzatziki-salat med
tranebær
|
1/2 savoykål |
|
1 squash |
|
1 stor håndfuld tørrede
tranebær |
|
Friskhakket mynte |
Dressing:
|
2 dl creme fraiche |
|
1 spsk.citronsaft |
|
1 stor fed hvidløg |
|
Salt,peber |
Pynt
|
Mintgele |
Flødekartofler
|
1 kg kartoffel |
|
1/4 tsk. revet muskatnød |
|
2 tsk. køkkensalt |
|
1 tsk. peber |
|
1/2 l piskefløde 38 % |
|
1 spsk. frisk rosmarin |
|
Lammekølle med
kål-tzatziki-salat med tranebær og flødekartofler Fremgangsmåde:
Fremgangsmåde:
-
Rids fedtet på
lammekøllen på kryds og tværs med en skarp kniv, og krydr
lammekøllen med salt, hvidløg, olivenolie og rosmarin.
-
Læg lammekøllen på en
rist med en bradepande under.
-
Steg lammekøllen i 20
minutter ved 225 grader.
-
Hæld vand i bunden af
fadet, og steg nu videre ved 150 grader i 2 timer.
-
Hæld lidt saft fra bunden
af bradepanden over lammekøllen et par gange undervejs
-
Hvis du køber en på
omkring 1,5 kg, kan du tage ½ time af stegetiden
-
Lad kødet hvile i 15-20
minutter før du skærer det ud.
Kål-tzatziki-salat med
tranebær
-
Skær savojkål i fine
strimler.
-
Del squash i to og fjern
kernerne.
-
Skær den i helt tynde
både på en mandolin.
-
Bland en dressing af
creme fraiche, citronsaft, hvidløg, godt med salt og lidt peber.
Husk at smage til.
-
Vend kål og squash i
dressing sammen med tørrede tranebær.
-
Anret på et fad og pynt
med frisk hakket mynte
Flødekartofler
-
Skræl kartoflerne og skær
dem i tynde skiver
-
Læg kartoflerne lagvis
med krydderierne i et smurt ,ovnfast fad.
-
Hæld piskefløden ved og
drys rosmarin over kartoflerne.
-
Bag kartoflerne midt i
ovnen i ca. en time med 200 gr.
|
|
|