HERREMAD 

   MENU 24 nov. 2015

Kammuslinger med ærtepure

Lammekølle med kål-tzatziki-salat med tranebær og flødekartofler

 

Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Kammuslinger med ærtepure

Ingredienser til 4 personer

 

bullet

1 skalotteløg

bullet

1/2 dl hønsebouillon

bullet

200 g fine ærter

bullet

2 tsk olivenolie

bullet

Ca 200 g kammuslinger

bullet

3 skiver parmaskinke

bullet

1-2 fed hvidløg

bullet

2 stykker toastbrød uden skorpe

bullet

3 spsk hakket persille

bullet

smør

 

 

Kammuslinger med ærtepure

Fremgangsmåde:

Ærtepure

  1. Skalotteløg hakkes og koges med hønsebouillon ( simrer nogle minutter )

  2. Ærter hældes over løg og bouillon

  3. Koger få minutter og blendes derefter

  4. Smages til med salt og peber og fortyndes evt. med mere bouillon

 

Kammuslinger

 

  1. Tænd ovnen på 220 grader

  2. Dup kammuslingerne med et stykke køkkenrulle og læg
    dem i et ovnfast fad, kammuslingerne smøres med lidt olivenolie

  3. Klip fedtkanten af parmaskinken og hak skinken i fine, tynde strimler.

  4. Pil hvidløget, pres det og vend det i smørret.

  5. Kom parmaskinke, smuldret brød
    og hakket persille i smørret og fordel det over kammuslingerne.

  6. Steg kammuslingerne i ovnen i 8-10 min., til de er gennemstegte og parmaskinken er sprød.

  7. Servering:Anret den lune ærtepure på en tallerken og læg kammuslinger ovenpå

 

 

Lammekølle med kål-tzatziki-salat med tranebær og flødekartofler

Ingredienser til 4 personer

bullet

1 lammekølle på 2,2 kg – uden nøgleben

bullet

1 ½ tsk salt

bullet

2 fed hvidløg, finthakket

bullet

2 spsk olivenolie

bullet

2 kviste rosmarin.

 

Tilbehør

 

Kål-tzatziki-salat med tranebær

 

bullet

1/2 savoykål

bullet

1 squash

bullet

1 stor håndfuld tørrede tranebær

bullet

Friskhakket mynte

 

Dressing:

 

bullet

2 dl creme fraiche

bullet

1 spsk.citronsaft

bullet

1 stor fed hvidløg

bullet

Salt,peber

 

Pynt

 

bullet

Mintgele

Flødekartofler

 

bullet

1 kg kartoffel

bullet

1/4 tsk. revet muskatnød

bullet

2 tsk. køkkensalt

bullet

1 tsk. peber

bullet

1/2 l piskefløde 38 %

bullet

1 spsk. frisk rosmarin

 

Lammekølle med kål-tzatziki-salat med tranebær og flødekartofler

Fremgangsmåde:

 
Fremgangsmåde:

  1. Rids fedtet på lammekøllen på kryds og tværs med en skarp kniv, og krydr lammekøllen med salt, hvidløg, olivenolie og rosmarin.

  2. Læg lammekøllen på en rist med en bradepande under.

  3. Steg lammekøllen i 20 minutter ved 225 grader.

  4. Hæld vand i bunden af fadet, og steg nu videre ved 150 grader i 2 timer.

  5. Hæld lidt saft fra bunden af bradepanden over lammekøllen et par gange undervejs

  6. Hvis du køber en på omkring 1,5 kg, kan du tage ½ time af stegetiden

  7. Lad kødet hvile i 15-20 minutter før du skærer det ud.

 

 

Kål-tzatziki-salat med tranebær

 

  1. Skær savojkål i fine strimler.

  2. Del squash i to og fjern kernerne.

  3. Skær den i helt tynde både på en mandolin.

  4. Bland en dressing af creme fraiche, citronsaft, hvidløg, godt med salt og lidt peber. Husk at smage til.

  5. Vend kål og squash i dressing sammen med tørrede tranebær.

  6. Anret på et fad og pynt med frisk hakket mynte

Flødekartofler

 

  1. Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver

  2. Læg kartoflerne lagvis med krydderierne i et smurt ,ovnfast fad.

  3. Hæld piskefløden ved og drys rosmarin over kartoflerne.

  4. Bag kartoflerne midt i ovnen i ca. en time med 200 gr.