HERREMAD
MENU 17.
nov. 2015 |
Tiger Prawns Asian Style med risnudler
Andebryst med
hindbærsauce, brunede kartofler og æbler bagt med gedeost
Fransk Frugt Tærte
|
Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
|
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Tiger Prawns Asian
Style med risnudler
Ingredienser til 4 personer
|
16 – 20 tigerrejer (afhængig
af størrelse) |
|
4 – 6 gulerødder (afhængig af
størrelse) |
|
2-3 fed hvidløg |
|
Ingefær |
|
Chili sauce |
|
Soya sauce |
|
Olie til stegning |
|
Citron (Skåret ud i både) |
|
2-3 ”Ruller” Risnudler |
|
salt |
|
Tiger
Prawns Asian Style med risnudler Fremgangsmåde:
- De optøede rejer skæres op i ryggen og tarmen fjernes. VIGTIGT:
Skallerne skal ikke fjernes. De bidrager med ekstra smag
- Gulerødderne skrælles og julienne-snittes
- Hvidløg og ingefær skrælles og snittes meget fint
- Hvidløg og ingefær steges i wok eller på pande, de øvrige
ingredienser tilsættes i rækkefølgen:
Gulerødder
Rejer
Chili sauce (når retten er klar til servering)
Soya sauce (og mere chili sauce) doseres efter smag
- En grydefuld vand bringes i kog og tilsættes lidt salt. Nudlerne
hældes i og koges i ca. 3 minutter
Servering
- Nudlerne anrettes på tallerkner.
- Rejer, gulerødder og saucen arrangeres på nudlerne.
- Soya sauce, citronbåde og eventuelt ekstra chili sauce serveres til
|
Andebryst
med hindbærsauce, brunede kartofler og æbler bagt med gedeost
Ingredienser til 4 personer
| 2 andebryster (a 350 g) |
| Friskkværnet sort peber |
| tsk. Salt |
Hindbærsauce:
| 3 spsk rørsukker eller alm. Sukker |
| 1 pk frosne hindbær |
| 4 spsk koncentreret kalvefond |
| 1 dl vand |
| Friskkværnet sort peber |
| 2 spsk smør |
Brunede kartofler:
| 20 små kartofler (ca 600 g) |
| 1 spsk olivenolie |
| 1 tsk salt |
| 2 spsk rørsukker eller alm. Sukker |
Bagt æble med gedeost:
| 2 små æbler |
| 100 g chevre (gedeostrulle) |
| Frikkværnet sort peber |
| 1 spsk pinjekerner |
| Kviste af frisk timian |
| Spæde rødbedeblade |
|
Andebryst
med hindbærsauce, brunede kartofler og æbler bagt med gedeost Fremgangsmåde:
- Andebryst:
- Snit skindsiden på kryds og tværs med en skarp kniv, krydr med
peber.
- Steg andebrysterne med fedtsiden nedad på en hed pande ca 4 min.
Vend og steg på den anden side ca 2 min.
- Læg dem i et ovnfast fad.
Hindbærsauce:
- Smelt sukkeret i en gryde ved svag varme, til det er lysebrunt.
- Tilsæt 150 g frosne hindbær – gem resten til pynt – kalvefond, vand
og peber. Lad koge uden låg i 3-4 min.
- Si saucen, smag til, og pisk smørret i.
( Hertil kan gøres i forvejen!!! Senere kan saucen koges mere ind. )
- Sæt ovnen på 150 grader, salt andebrysterne, og steg dem færdige
midt i ovnen 15-20 min, til indetemperaturen er 58 grader. Lad dem hvile
indpakket i alufolie, mens æbler og kartofler tilberedes.
Kartofler:
- Skru ovntemperaturen op til 250 grader. Bland kartoflerne med olie,
salt og sukker i en bradepande.
- Steg midt i ovnen ca 20 min. Rør i kartoflerne 3-4 gange undervejs.
Æbler med gedeost:
- Skær æblerne i halve. Fjern kærnehusene, og læg dem med snitfladen
nedad i et ovnfast fad.
- Skær osten i skiver, læg osteskiverne på æblerne og drys med peber
og pinjekerner.
- Gratiner gedeosteæblerne ved siden af kartoflerne i 8-10 minutter.
Servering:
- Skær andebrysterne ud i tynde skiver.
- Anret skiverne på lune tallerkner med kartofler, gedeosteæbler
med timiankviste og rødbedeblade.
- Hæld lidt af saucen rundt om.
- Pynt med de resterende hindbær.
- Server resten af saucen og kartoflerne ved siden af
|
Fransk Frugt Tærte
Ingredienser til 4 personer
Mørdej
|
250 g hvedemel |
|
200 g smør |
|
1 æggeblomme |
|
3 spsk sødmælk |
|
15 g sukker |
|
¾ tsk. Fint salt
|
Fyld:
|
100 marcipan (Rives groft) |
|
400 g bær (forkoges evt.) |
|
Lidt sukker hvis man synes,
men der er jo marcipan i tærten.
|
Tilbehør:
|
Flødeskum eller |
|
Creme Fraiche
|
|
Fransk
Frugt Tærte
Fremgangsmåde:
-
Mel og smør blandes i en
skål. Husk at ælte godt.
-
Æg, mælk, sukker og salt
tilsættes
-
Når dejen har en ensartet
konsistens rulles den ud mellem 2 stykker smørrebrødspapir. Hvis der er
tid, bør dejen lægges på køl i en times tid forinden.
-
Mørdejen lægges i en
tærteform og kanten rettes af.
-
Bunden prikkes MEGET og
stilles i en forvarmet ovn (160 grader ved varmluft, ellers 180 grader)
i 20 minutter til den så småt er ved at blive gylden.
-
Når mørdejen er blevet lys
gylden tages den ud af ovnen.
-
Marcipanen, der er revet i
forvejen fordeles over bunden
-
Bærrene hældes over.
-
Tærten bages endnu ca. 20
minutter ved samme temperatur, men hold øje med den.
|