HERREMAD 

  
MENU 17. nov. 2015


Tiger Prawns Asian Style med risnudler

Andebryst med hindbærsauce, brunede kartofler og æbler bagt med gedeost

Fransk Frugt Tærte

Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Tiger Prawns Asian Style med risnudler

Ingredienser til 4 personer

bullet

16 – 20 tigerrejer (afhængig af størrelse)

bullet

4 – 6 gulerødder (afhængig af størrelse)

bullet

2-3 fed hvidløg

bullet

Ingefær

bullet

Chili sauce

bullet

Soya sauce

bullet

Olie til stegning

bullet

Citron (Skåret ud i både)

bullet

2-3 ”Ruller” Risnudler

bullet

salt
 

Tiger Prawns Asian Style med risnudler

Fremgangsmåde:

  1. De optøede rejer skæres op i ryggen og tarmen fjernes. VIGTIGT: Skallerne skal ikke fjernes. De bidrager med ekstra smag
  2. Gulerødderne skrælles og julienne-snittes
  3. Hvidløg og ingefær skrælles og snittes meget fint
  4. Hvidløg og ingefær steges i wok eller på pande, de øvrige ingredienser tilsættes i rækkefølgen:
    Gulerødder
    Rejer
    Chili sauce (når retten er klar til servering)
    Soya sauce (og mere chili sauce) doseres efter smag
     
  5. En grydefuld vand bringes i kog og tilsættes lidt salt. Nudlerne hældes i og koges i ca. 3 minutter

Servering

  1. Nudlerne anrettes på tallerkner.
  2. Rejer, gulerødder og saucen arrangeres på nudlerne.
  3. Soya sauce, citronbåde og eventuelt ekstra chili sauce serveres til
     
Andebryst med hindbærsauce, brunede kartofler og æbler bagt med gedeost

Ingredienser til 4 personer

bullet2 andebryster (a 350 g)
bulletFriskkværnet sort peber
bullet tsk. Salt

Hindbærsauce:

bullet3 spsk rørsukker eller alm. Sukker
bullet1 pk frosne hindbær
bullet4 spsk koncentreret kalvefond
bullet1 dl vand
bulletFriskkværnet sort peber
bullet2 spsk smør

Brunede kartofler:

bullet20 små kartofler (ca 600 g)
bullet1 spsk olivenolie
bullet1 tsk salt
bullet2 spsk rørsukker eller alm. Sukker

Bagt æble med gedeost:

bullet2 små æbler
bullet100 g chevre (gedeostrulle)
bulletFrikkværnet sort peber
bullet1 spsk pinjekerner
bulletKviste af frisk timian
bulletSpæde rødbedeblade
Andebryst med hindbærsauce, brunede kartofler og æbler bagt med gedeost

Fremgangsmåde:

  1. Andebryst:
  2. Snit skindsiden på kryds og tværs med en skarp kniv, krydr med peber.
  3. Steg andebrysterne med fedtsiden nedad på en hed pande ca 4 min. Vend og steg på den anden side ca 2 min.
  4. Læg dem i et ovnfast fad.

Hindbærsauce:

  1. Smelt sukkeret i en gryde ved svag varme, til det er lysebrunt.
  2. Tilsæt 150 g frosne hindbær – gem resten til pynt – kalvefond, vand og peber. Lad koge uden låg i 3-4 min.
  3. Si saucen, smag til, og pisk smørret i.

    ( Hertil kan gøres i forvejen!!! Senere kan saucen koges mere ind. )
     
  4. Sæt ovnen på 150 grader, salt andebrysterne, og steg dem færdige midt i ovnen 15-20 min, til indetemperaturen er 58 grader. Lad dem hvile indpakket i alufolie, mens æbler og kartofler tilberedes.

Kartofler:

  1. Skru ovntemperaturen op til 250 grader. Bland kartoflerne med olie, salt og sukker i en bradepande.
  2. Steg midt i ovnen ca 20 min. Rør i kartoflerne 3-4 gange undervejs.

Æbler med gedeost:

  1. Skær æblerne i halve. Fjern kærnehusene, og læg dem med snitfladen nedad i et ovnfast fad.
  2. Skær osten i skiver, læg osteskiverne på æblerne og drys med peber og pinjekerner.
  3. Gratiner gedeosteæblerne ved siden af kartoflerne i 8-10 minutter.

Servering:

  1. Skær andebrysterne ud i tynde skiver.
  2. Anret skiverne på lune tallerkner med kartofler, gedeosteæbler med timiankviste og rødbedeblade.
  3. Hæld lidt af saucen rundt om.
  4. Pynt med de resterende hindbær.
  5. Server resten af saucen og kartoflerne ved siden af

Fransk Frugt Tærte

Ingredienser til 4 personer

Mørdej

bullet

250 g hvedemel

bullet

200 g smør

bullet

1 æggeblomme

bullet

3 spsk sødmælk

bullet

15 g sukker

bullet

¾ tsk. Fint salt
 

Fyld:

bullet

100 marcipan (Rives groft)

bullet

400 g bær (forkoges evt.)

bullet

Lidt sukker hvis man synes, men der er jo marcipan i tærten.
 

Tilbehør:

bullet

Flødeskum eller

bullet

Creme Fraiche
 

Fransk Frugt Tærte

Fremgangsmåde:

  1. Mel og smør blandes i en skål. Husk at ælte godt.

  2. Æg, mælk, sukker og salt tilsættes

  3. Når dejen har en ensartet konsistens rulles den ud mellem 2 stykker smørrebrødspapir. Hvis der er tid, bør dejen lægges på køl i en times tid forinden.

  4. Mørdejen lægges i en tærteform og kanten rettes af.

  5. Bunden prikkes MEGET og stilles i en forvarmet ovn (160 grader ved varmluft, ellers 180 grader) i 20 minutter til den så småt er ved at blive gylden.

  6. Når mørdejen er blevet lys gylden tages den ud af ovnen.

  7. Marcipanen, der er revet i forvejen fordeles over bunden

  8. Bærrene hældes over.

  9. Tærten bages endnu ca. 20 minutter ved samme temperatur, men hold øje med den.