6+

HERREMAD 

   MENU 10 nov. 2015

Svampesuppe

Andebryst med svampe, forårsløg og rødvinssauce

 

Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Svampesuppe

Ingredienser til 4 personer

 

bullet

1/2 liter Mornay-sauce

bullet

500 g svampe (markchampignon + tørrede Carl Johan eller kantareller)

bullet

6-8 dl. grøntsagsbouillon

bullet

25 g smør

bullet

kværnet peber

bullet

hakket persille

bullet

bacon i terninger

 

 

Svampesuppe

Fremgangsmåde:

  1. Skær svampene i passende stykker, gerne lidt groft, og udblød de tørrede svampe.

  2. Svits dem i smørret ved kraftig varme et par minutter, til de falder sammen.

  3. Tilsæt 1/2 l bouillon og Mornay-saucen.

  4. Krydr med peber, og lad suppen koge i 5 minutter.

  5. Smag til, og kom gerne en håndfuld hakket persille i.

  6. Ønskes suppen tyndere, tilsættes lidt mere bouillon.

  7. Rist bacon helt sprød.

  8. Server suppen med lidt persille og bacon i hver portion.

 

 

 

 

Andebryst med svampe, forårsløg og rødvinssauce

Ingredienser til 4 personer

bullet

4 stk. andebryst à 150-200 g.

bullet

400 g. bl. svampe

bullet

1 bundt forårsløg

bullet

1 spsk. smør

bullet

1 spsk. olie

bullet

3 dl. piskefløde

bullet

1 dl. rødvin

bullet

500 g. små pillekartofler

bullet

persille
 

 

 

 

Andebryst med svampe, forårsløg og rødvinssauce

Fremgangsmåde:

 
Fremgangsmåde:

  1. Rens svampene og skær dem i mindre stykker.

  2. Rens og skyl forårsløgene og snit dem.

  3. Skær et rudemønster i fedtsiden af andebrysterne.

  4. Læg brysterne på en kold, tør pande med skindsiden nedad. Skru helt op og steg indtil fedtet er smeltet af og skindet er gyldent. Ca.12 minutter.

  5. Vend kødet og fortsæt stegningen i ca. et kvarter. (Mærk efter med en finger. Kødet må ikke virke hårdt; men skal være elastisk. Snit med en kniv i den tykke del af brystet. Kødsaften skal være gylden – og ikke blodig).

  6. Tag kødet af panden. Drys med salt og peber. Pak det i folie og lad det ligge tildækket i et kvarters tid, før det skæres ud.

  7. Kom en spsk. smør og lidt olie på panden og varm det godt op. Rist forårsløg og svampe og hold dem varme på et fad.

  8. Kog stegeskyen sammen med rødvin. Kog det lidt ind. Tilsæt fløde. Lad det tykne. Smag til med salt og peber.

  9. Kog og pil kartoflerne. Pynt med persille.