HERREMAD 

   MENU 03. nov. 2015


Coq au Vin

Ostebord med hjemmelavede kiks

Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Coq au Vin

Ingredienser til 4 personer

bullet

1 stor hel kylling (ca. 1600 gram)

bullet

100 g bacon

bullet

2 spsk olivenolie

bullet

4 fed hvidløg

bullet

1 gulerod

bullet

250 g svampe

bullet

1 kvist timian

bullet

4 laurbær-blade

bullet

50 g mel

bullet

1 flaske rødvin

 

bullet

150 g perleløg

bullet

1½ dl. Sukker

bullet

1 spsk olivenolie

bullet

1 dl vand

bullet

Peber

bullet

Persille

 

Hasselback kartofler

 

bullet

16 mellemstore kartofler

bullet

½ dl rapsolie

bullet

Salt

 

Vin gele

 

bullet

1 kg. røde vindruer

bullet

300-450 g. syltesukker

bullet

1 citron

bullet

1 tsk. atamon

 

Coq au Vin

Fremgangsmåde:

  1. Parter kyllingen i 8 stykker.

  2. Skær bacon i tern og rist dem i en stor jerngryde med olivenolien.

  3. Tilsæt snittet hvidløg, og gulerod i tern (1x1cm) og lad det få lidt farve. Tag det op af gryden.

  4. Læg kyllingestykkerne ned i gryden med skindsiden nedad og rist dem til de er gyldne.

  5. Tag kyllingestykkerne op, og læg urterne (incl. svampe) i bunden af gryden sammen med timian og laurbær

  6. Læg kyllingestykkerne ovenpå og sigt lidt mel ud over dem

  7. Hæld rødvinen ved, læg låg på gryden og lad det koge ved svag varme i ca. 30-45 min.

 

  1. Kom perleløg i en gryde sammen med sukker, vand og olie så det lige netop dækker løgene.

  2. Lad det koge ind til løgene begynder at karamellisere og blive gyldne.

  3. Lige Inden servering, kom de karamelliserede perleløg i gryden og smag til med salt og peber

  4. Hæld den karamelliserede perleløgslage over og drys med hakket persille

 

Hasselback kartofler

 

  1. Skræl kartoflerne og lav i hver kartoffel et antal snit med 3 mm´s mellemrum halvt igennem kartoflen i tværgående retning. Der snittes i hele kartoflens længde.

  2. Smør et ovnfast fad med olie. Læg kartoflerne i fadet så snittene vender opad.

  3. Kartoflerne pensles ligeledes med olie. Krydr kartoflerne med salt.

  4. Kom fadet i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 45 min.

 

Vin gele

 

  1. Skær druerne i halve og læg dem i en gryde. Sæt gryden over kraftig varme og kog 10 min. Rør af og til.

  2. Mos druerne med en kartoffelmoser eller noget tilsvarende og kog videre 10-15 min. indtil saften er løbet helt fra druerne. Mos jævnligt.

  3. Hæld massen i en si beklædt med et viskestykke og lad den stå 3-4 timer eller natten over.

  4. Mål saften op og hæld den i en gryde. Tilsæt 3/4 dl. syltesukker pr.. dl. saft. Pres saften af citronen og rør den i.

  5. Bring i kog og kog ved høj varme til gele'en når en temperatur på 105 grader. Brug et sukkertermometer.

  6. Lad gele'en køle af ca. 15 min og rør 1 tsk. atamon i.

  7. Hæld gele'en på helt rene, atamon-skyllede glas. Luk dem og lad dem køle af.

 

Ostebord med hjemmelavede kiks

Ingredienser til 4 personer

 

Kiks

 

bullet

400 g hvedemel

bullet

2 dl vand

bullet

Lidt salt

bullet

Olie til pensling

bullet

Oregano

bullet

Basilikum

 

Ost:

 

bullet

Udvalg af  blåskimmeloste

 

Tilbehør

 

bullet

Vindruer

bullet

Radiser

bullet

Peberfrugter


 

 

Ostebord med hjemmelavede kiks

Fremgangsmåde:

Kiks

 

  1. Alle ingredienser æltes rigtig godt sammen (maskine kan anbefales).

  2. Dejen samles til en kugle og skal hvile på køkkenbordet i 30-60 min.

  3. Rul så dejen tyndt ud (Tip: læg bagepapir under og over dejen mens der rulles, så hænger dejen ikke  i)

  4. Skær kiksene ud (brug udstikkere eller evt. et glas).

  5. Pensl hver kiks med olie og strø lidt oregano / basilikum på hver kiks.

  6. Bag kiksene ved 200° i ca. 15 min. (Hold øje undervejs, det kan lige pludselig gå meget hurtigt).

 

Servering

 

  1. Anbring kiks og oste på et stort fad og pynt med vindruer, radiser, peberfrugter