HERREMAD
MENU 03. nov. 2015
|
Coq au Vin
Ostebord med hjemmelavede kiks
|
Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
|
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Coq au Vin
Ingredienser til 4 personer
|
1 stor hel kylling (ca. 1600
gram) |
|
100 g bacon |
|
2 spsk olivenolie |
|
4 fed hvidløg |
|
1 gulerod |
|
250 g svampe |
|
1 kvist timian |
|
4 laurbær-blade |
|
50 g mel |
|
1 flaske rødvin |
|
150 g perleløg |
|
1½ dl. Sukker |
|
1 spsk olivenolie |
|
1 dl vand |
|
Peber |
|
Persille |
Hasselback kartofler
|
16 mellemstore kartofler |
|
½ dl rapsolie |
|
Salt |
Vin gele
|
1 kg. røde vindruer |
|
300-450 g. syltesukker |
|
1 citron |
|
1 tsk. atamon |
|
Coq au Vin Fremgangsmåde:
-
Parter kyllingen i 8 stykker.
-
Skær bacon i tern og rist dem
i en stor jerngryde med olivenolien.
-
Tilsæt snittet hvidløg, og
gulerod i tern (1x1cm) og lad det få lidt farve. Tag det op af gryden.
-
Læg kyllingestykkerne ned i
gryden med skindsiden nedad og rist dem til de er gyldne.
-
Tag kyllingestykkerne op, og
læg urterne (incl. svampe) i bunden af gryden sammen med timian og
laurbær
-
Læg kyllingestykkerne ovenpå
og sigt lidt mel ud over dem
-
Hæld rødvinen ved, læg låg på
gryden og lad det koge ved svag varme i ca. 30-45 min.
-
Kom perleløg i en gryde
sammen med sukker, vand og olie så det lige netop dækker løgene.
-
Lad det koge ind til løgene
begynder at karamellisere og blive gyldne.
-
Lige Inden servering, kom de
karamelliserede perleløg i gryden og smag til med salt og peber
-
Hæld den karamelliserede
perleløgslage over og drys med hakket persille
Hasselback kartofler
-
Skræl kartoflerne og lav i
hver kartoffel et antal snit med 3 mm´s mellemrum halvt igennem
kartoflen i tværgående retning. Der snittes i hele kartoflens længde.
-
Smør et ovnfast fad med olie.
Læg kartoflerne i fadet så snittene vender opad.
-
Kartoflerne pensles ligeledes
med olie. Krydr kartoflerne med salt.
-
Kom fadet i en forvarmet ovn
ved 200 grader i ca. 45 min.
Vin gele
-
Skær druerne i halve og læg
dem i en gryde. Sæt gryden over kraftig varme og kog 10 min. Rør af og
til.
-
Mos druerne med en
kartoffelmoser eller noget tilsvarende og kog videre 10-15 min. indtil
saften er løbet helt fra druerne. Mos jævnligt.
-
Hæld massen i en si beklædt
med et viskestykke og lad den stå 3-4 timer eller natten over.
-
Mål saften op og hæld den i
en gryde. Tilsæt 3/4 dl. syltesukker pr.. dl. saft. Pres saften af
citronen og rør den i.
-
Bring i kog og kog ved høj
varme til gele'en når en temperatur på 105 grader. Brug et
sukkertermometer.
-
Lad gele'en køle af ca. 15
min og rør 1 tsk. atamon i.
-
Hæld gele'en på helt rene,
atamon-skyllede glas. Luk dem og lad dem køle af.
|
Ostebord med hjemmelavede kiks
Ingredienser til 4
personer
Kiks
|
400 g hvedemel |
|
2 dl vand |
|
Lidt salt |
|
Olie til pensling |
|
Oregano |
|
Basilikum |
Ost:
|
Udvalg af
blåskimmeloste |
Tilbehør
|
Vindruer |
|
Radiser |
|
Peberfrugter
|
|
Ostebord med hjemmelavede kiks Fremgangsmåde:
Kiks
-
Alle ingredienser æltes
rigtig godt sammen (maskine kan anbefales).
-
Dejen samles til en kugle og
skal hvile på køkkenbordet i 30-60 min.
-
Rul så dejen tyndt ud (Tip:
læg bagepapir under og over dejen mens der rulles, så hænger dejen ikke
i)
-
Skær kiksene ud (brug
udstikkere eller evt. et glas).
-
Pensl hver kiks med olie og
strø lidt oregano / basilikum på hver kiks.
-
Bag kiksene ved 200° i ca. 15
min. (Hold øje undervejs, det kan lige pludselig gå meget hurtigt).
Servering
-
Anbring kiks og oste på et
stort fad og pynt med vindruer, radiser, peberfrugter
|
|