HERREMAD 

   MENU 27 okt. 2015

Spicy græskarsuppe med friterede gulerødder

Stegt agerhøne med svampefyld

Æblekage med rosmarinflødeskum

Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Spicy græskarsuppe med friterede gulerødder

Ingredienser til 4 personer

 

bullet

500 g Hokkaido græskarkød uden kerner og skræl

bullet

2 løg

bullet

1 fed hvidløg

bullet

2 stængler citrongræs

bullet

1 rød chili

bullet

1 spsk frisk revet ingefær

bullet

1 spsk olivenolie

bullet

6 dl grøntsagsbouillon

bullet

1 dåse kokosmælk

bullet

salt og peber

 

Friterede gulerødder

bullet

4 gulerødder

bullet

1 spsk olivenolie

 

Tilbehør

 

bullet

1 dl creme fraiche

bullet

1 potte frisk koriander og groft brød

 

Spicy græskarsuppe med friterede gulerødder

Fremgangsmåde:

  1. Skær græskarkødet i tern ca. 2 x 2 cm.

  2. Pil og hak løgene

  3. Skær top og bund af citrongræs, fjern de yderste blade, bank stænglerne og hak stænglerne fint.

  4. Flæk chilien, fjern kerner og hak chilien fint.

  5. Varm olien i en gryde og svits løgene.

  6. Tilsæt græskar, presset hvidløg, citrongræs, ingefær og chili.

  7. Hæld bouillon på og lad suppen simre under låg ved svag varme i ca. 20 min. til græskarkødet er mørt.

  8. Tag gryden af varme og blend til en ensartet suppe.

  9. Sæt gryden tilbage på varmen.

  10. Tilsæt kokosmælk og kog suppen op

  11. Smag til med salt og peber.

  12. Skræl gulerødderne og skær i strimler med en tyndskræller.

  13. Varm olien på en pande og steg gulerødderne.

  14. Server suppen med friterede gulerødder, creme fraiche, koriander og brød

 

 

 

Stegt agerhøne med svampefyld

Ingredienser til 4 personer

bullet

4 agerhøns

bullet

Salt og peber

bullet

2 gulerødder.

bullet

1 porre

bullet

½ l hønsebouillon

bullet

2 dl piskefløde

bullet

2 laurbærblade

bullet

Evt. majsstivelse
 

Fyld

bullet

1 hakket løg.

bullet

2 spsk. smør.

bullet

200 gr. Svampe fx kantareller og champignoner.

bullet

2 spsk. Fin rasp

bullet

1 lille æg.
 

Syltede vindruer

bullet

400 gr. Blå eller grønne druer ikke for store.

bullet

400 gr. Sukker.

bullet

1 stang vanilje

bullet

Geleringsmiddel

 

 

 

Stegt agerhøne med svampefyld

Fremgangsmåde:

 
Fremgangsmåde:

  1. Begynd med fyldet.

  2. Svits først det hakkede løg i smørret i en gryde.

  3. Svits derefter de hakkede svampe kort.

  4. Kom blandingen op i en skål og rør rasp i med det sammenpiskede æg.

  5. Gnid de istandgjorte agerhøns ind og udvendig med salt og peber.

  6. Kom svampefyldet i og luk for åbningen.

  7. Bind fuglene op.

  8. Brun fuglene på alle sider i let gyldent smør i en stegegryde.

  9. Kom delt gulerod og porer ved og hæld bouillonen og fløden i.

  10. Lad dem stege under låg i mindst 30 minutter til benene slipper.

  11. Vend dem et par gange under tilberedningen.

  12. Tag fuglene op og fjern bomuldssnorene.

  13. Hold fuglene varme under folie.

  14.  Si imens skyen.

  15. Kog dem godt ind og jævn den med smør eller majsstivelse
    udrørt i kold vand.

  16. Smag saucen til.

  17. Server agerhønsene med kogte aspargeskartofler og syltede vindruer.

  18. Skyld druerne og del dem eventuelt i halve.

  19. Kom druer, sukker og flækket vaniljestang i en gryde og bring det langsomt til kogepunktet.

  20. Lad det koge i ca. 10 minutter.

  21. Tag det fra varmen og tilsæt geleringsmiddel. En tsk.
    Geleringsmiddel blandes med en spiseskefuld sukker.

 

Æblekage med rosmarinflødeskum

Ingredienser til 4 personer

 

bullet

¼ l piskefløde.

bullet

3 rosmarin stilke

bullet

750 gr. æbler

bullet

1dl. Hvidvin

bullet

50 gr. rørsukker.

bullet

½ flækket vaniljestang

bullet

Æblekagerasp, makroner

 

Æblekage med rosmarinflødeskum

Fremgangsmåde:

  1. ¼ l piskefløde. 3 rosmarin stilke lægges i blød dagen før.

  2. 750 gr. æbler og 1dl. hvidvin, 50 gr. rørsukker og ½ flækket vaniljestang koges til æblegrød.

  3. Når det er afkølet lægges det i lag med 100 gr. æbelkagerasp og håndknuste makroner.

  4. Rosmarinstilkene tages af fløden og den piskes og kommes oven på æblekagen.