HERREMAD
MENU 20. okt. 2015
|
Ostegratineret pastinaksuppe med valnødder
Italiensk skinke- og ostegryde
Bagte æbler med pistacienødder |
Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
|
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Ostegratineret pastinaksuppe med valnødder
Ingredienser til 4 personer
|
25 g smør |
|
2 zittauerløg i tynde skiver |
|
3 pastinakker i tynde skiver |
|
1 dl røde linser |
|
8 dl grøntsagsbouillon |
|
1⁄2 tsk groft salt |
|
1 1⁄2 dl tør hvidvin |
|
1 tsk Sambal oelek |
|
1 dl Karolines Køkken®
Cremefraiche 38% |
|
12 skiver flutes - ristet |
|
1 dl valnøddekerner |
|
100 g Pasta- &
gratineringsost 30% |
|
Ostegratineret pastinaksuppe med valnødder Fremgangsmåde:
-
Lad fedtstoffet blive varmt i
en gryde.
-
Svits løgene i ca. 2 min.
-
Tilsæt pastinakker, linser,
bouillon, salt og hvidvin. Lad det koge ved svag varme og under låg i
ca. 10 min.
-
Tilsæt sambal oelek og
cremefraiche.
-
Fordel suppen i 4 små
ovnfaste skåle. Fordel først valnødder og til sidst osten på de ristede
brødskiver.
-
Læg brødene på suppen og
grill (c a. 4 min.) suppen midt i ovnen - til osten smelter og bliver
let gylden.
-
Server straks.
|
Italiensk skinke- og ostegryde
Ingredienser til 4
personer
|
50 g parmaskinke |
|
25 g smør |
|
2 finthakkede skalotteløg
(ca. 50 g) |
|
2 små finthakkede fed hvidløg |
|
500 g svinekød i tern |
|
250 g risottoris (ca. 3 1⁄4
dl) |
|
1 tsk edelsüsspaprika |
|
1 dl hvidvin |
|
1 liter hønsebouillon |
|
2 spsk tør sherry |
|
1 dl små kviste af frisk
timian |
|
75 g Pasta- & gratineringsost
30% |
|
2 bundter grønne asparges i
mindre stykker (ca. 500 g) |
Hertil:
|
100 g groftrevet romainesalat |
|
175 g tomater i både |
|
1 zittauerløg i tynde skiver
(ca. 75 g) |
|
125 g mangofrugt i mindre
stykker |
|
1 dl finthakkede
krydderurter, fx persille og dild |
|
lidt friskpresset citronsaft
|
|
Italiensk skinke- og ostegryde Fremgangsmåde:
-
Fordel parmaskinken på ovnens
rist. Stil risten på en plade med bagepapir og sæt risten midt i en kold
ovn - indstil på 225° og steg i ca. 15 min.
-
Kom smør i en gryde. Steg
halvdelen af løg, hvidløg og kød til det er brunet let. Tag det op og
brun resten.
-
Kom al kød og grøntsager
tilbage i gryden og tilsæt ris, paprika og vin.
-
Tilsæt bouillon lidt ad
gangen over ca. 6 gange under omrøring. Det tager ca. ½ time.
-
Når det hele er ved at være
absorberet skal risene være møre og kødet gennemstegt.
-
Kom sherry, timian og revet
ost ved. Kom asparges i og kog nogle min.. til de er møre.
-
Skær parmaskinken i mindre
stykker og drys dem over retten. Smag til og server straks sammen med
den blandede salat.
|
Bagte æbler med pistacienødder
Ingredienser til 4
personer
|
4 æbler (ca. 500 g) |
|
75 g smør |
|
3 spsk rørsukker |
|
75 g usaltede
pistacienøddekerner |
|
1 spsk flydende honning |
|
1 1⁄2 spsk sødmælk |
|
2 spsk hvedemel |
|
2 1⁄2 dl Piskefløde 38% |
|
Bagte æbler med pistacienødder Fremgangsmåde:
-
Halver æblerne, fjern
kernehuset og kom dem i et ovnfast fad (ca. 25 x 30 cm).
-
Skær 25 g smør i små tern og
fordel dem over æblerne, sammen med 1 spsk rørsukker.
-
Forbag æblerne midt i ovnen.
Ca. 20 min. ved 200 grader.
-
Hak pistacienødderne groft.
-
Smelt resten af smørret og
tilsæt det sidste rørsukker, honning, mælk og mel. Lad det koge ved svag
varme og under omrøring i ca. 2 min. til det tykner.
-
Rør pistacienødderne i og
fordel nøddemassen på de halverede æbler.
-
Skru op for temperaturen og
bag æblerne færdige midt i ovnen (10-15 min. ved 225°), til de er
gyldne. Lad æblerne køle lidt inden servering.
-
Pisk fløden til let skum og
server til de lune æbler.
|