HERREMAD 

   MENU 13. okt. 2015


Oksehaleragout

Pæretærte

Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Oksehaleragout

Ingredienser til 4 personer

 

bullet

1 oksehale ca. 1 kg hugget i stykker i leddene

bullet

Ca.75 g smør/margarine

bullet

Salt, paprika

bullet

Ca. 5 dl vand eller bouillon

bullet

2 løg hakkede eller 2 porrer i skiver

bullet

Nogle kviste persille

bullet

4 hvide peberkorn

bullet

1-2 nelliker

bullet

1 laurbærblad

bullet

20 g smør/margarine

bullet

2 spsk mel

bullet

Sherry eller madeira

 

Stegetid: 2-2 1/2 time

 

Oksehaleragout

Fremgangsmåde:

  1. Brun fedtstoffet. Læg oksehalen deri og brun alle stykkerne godt.

  2. Drys krydderier på og tilsæt kogende vand eller bouillon.

  3. Steg retten under låg ved svag varme

  4. Læg løg, persille og krydderier i gryden, når den halve stegetid er gået.

  5. Rør fedtstof og mel sammen til en smørbolle.

  6. Læg den ned til kødet, når det er mørt

  7. Kog retten 3-5 minutter, før den røres i.

  8. Smag til med vin

  9. Server smilende æg og flûte, evt. ristede kastanier til

 

 

 

Pæretærte

Ingredienser til 4 personer

bullet

175 g smør

bullet

240 g mel

bullet

1 1/2 spsk sukker

bullet

1 æggeblomme

bullet

1 kg henkogte pærer

 

Creme

bullet

70 g smør

bullet

2 æggeblommer

bullet

50 g lys farin

bullet

2 æggehvider

bullet

2 tsk kanel

 

 

Pæretærte

Fremgangsmåde:

 
Fremgangsmåde:

  1. Bland sukker og mel, skær smørret  ud heri med en kniv og  findel det med fingrene.

  2. Saml hurtig dejen med  1 æggeblomme

  3. Smør en tærteform med smør og beklæd den med dejen.

  4. Prik med en gaffel og sæt den i køleskabet 1 time

 

Creme

  1. Smelt smør og lys farin sammen i en gryde.

  2. Tag den fra varmen og rør 2 æggeblommer i.

  3. Sæt atter gryden over varmen og rør i den hele tiden til cremen jævner. Den tåler ikke at nærme sig kogepunktet

  4. Tag den af varmen og rør kanel i.

  5. Lad cremen køle helt af.

  6. Tilsæt meget stiftpiskede hvider.

  7. Læg de afdryppede halve pærer på tærtebunden.

  8. Hæld cremen over og bag kagen  i en 170 grader varm ovn i ca. 1 time.

  9. Spises lun eller kold