HERREMAD
MENU 13. okt. 2015 |
Oksehaleragout
Pæretærte |
Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
|
Råvarerne er købt hos Føtex |
|
Oksehaleragout
Ingredienser til
4 personer
|
1 oksehale ca. 1 kg
hugget i stykker i leddene |
|
Ca.75 g smør/margarine |
|
Salt, paprika |
|
Ca. 5 dl vand eller
bouillon |
|
2 løg hakkede eller 2
porrer i skiver |
|
Nogle kviste persille |
|
4 hvide peberkorn |
|
1-2 nelliker |
|
1 laurbærblad |
|
20 g smør/margarine |
|
2 spsk mel |
|
Sherry eller madeira |
Stegetid: 2-2 1/2 time
|
Oksehaleragout Fremgangsmåde:
-
Brun fedtstoffet. Læg
oksehalen deri og brun alle stykkerne godt.
-
Drys krydderier på og
tilsæt kogende vand eller bouillon.
-
Steg retten under låg ved
svag varme
-
Læg løg, persille og
krydderier i gryden, når den halve stegetid er gået.
-
Rør fedtstof og mel
sammen til en smørbolle.
-
Læg den ned til kødet,
når det er mørt
-
Kog retten 3-5 minutter,
før den røres i.
-
Smag til med vin
-
Server smilende æg og
flûte, evt. ristede kastanier til
|
Pæretærte
Ingredienser til 4 personer
|
175 g smør |
|
240 g mel |
|
1 1/2 spsk sukker |
|
1 æggeblomme |
|
1 kg henkogte pærer |
Creme
|
70 g smør |
|
2 æggeblommer |
|
50 g lys farin |
|
2 æggehvider |
|
2 tsk kanel |
|
Pæretærte Fremgangsmåde:
Fremgangsmåde:
-
Bland sukker og mel, skær
smørret ud heri med en kniv og findel det med fingrene.
-
Saml hurtig dejen med
1 æggeblomme
-
Smør en tærteform med
smør og beklæd den med dejen.
-
Prik med en gaffel og sæt
den i køleskabet 1 time
Creme
-
Smelt smør og lys farin
sammen i en gryde.
-
Tag den fra varmen og rør
2 æggeblommer i.
-
Sæt atter gryden over
varmen og rør i den hele tiden til cremen jævner. Den tåler ikke at
nærme sig kogepunktet
-
Tag den af varmen og rør
kanel i.
-
Lad cremen køle helt af.
-
Tilsæt meget stiftpiskede
hvider.
-
Læg de afdryppede halve
pærer på tærtebunden.
-
Hæld cremen over og bag
kagen i en 170 grader varm ovn i ca. 1 time.
-
Spises lun eller kold
|