HERREMAD 

   MENU 6. okt. 2015


Sherry- og Løgsuppe m/Safran

Havtaskebøf med sauce basquaise

Forside
Opskrifter
Menu 2015-2016
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Sherry- og Løgsuppe m/Safran

Ingredienser til 4 personer

bullet

30 g smør

bullet

2 store løg

bullet

1 fed hvidløg

bullet

et par safrantråde

bullet

35 g mandler

bullet

5 dl hønse- eller grønsagsbouillon

bullet

2 spsk. fino sherry

bullet

1 tsk. paprika

bullet

salt

bullet

peber

bullet

2 spsk. mandelflager

bullet

friskhakket persille

bullet

1 stk. flute

bullet

Mozzarellaost

 

Sherry- og Løgsuppe m/Safran

Fremgangsmåde:

  1. Skær løgene i tynde skiver.

  2. Finhak hvidløget

  3. Skold mandlerne, hak dem fint og rist dem.

  4. Smelt smørret i en tykbundet gryde over svag varme.

  5. Tilsæt løg og hvidløg i det smeltede smør og rør godt rundt.

  6. Læg låg på, og lad det simre for svag varme i ca. 20 minutter, men rør ofte i det. Bliv ved til løgene er bløde.

  7. Tilsæt safrantrådene og lad det simre uden låg i 3-4 minutter.

  8. Tilsæt de hakkede og ristede mandler og steg videre under omrøring i 2-3 minutter.

  9. Hæld bouillonen og sherryen i gryden.

  10. Tilsæt salt og paprika og rør det godt sammen.

  11. Tilsæt godt med sort peber, bring det i kog, og lad det simre på svag varme i ca. 10 minutter.

  12. Hæld suppen i en foodprocessor og blend det godt.

  13. Hæld det tilbage på panden.

  14. Varm det langsomt op under jævnlig omrøring.

  15. Tilsæt krydderier efter smag.

  16. Øs suppen op i opvarmede portionsskåle, garner med mandelflager, hakket persille.

  17. Skær skrå tynde flutestykker, kom lidt Mozzarellaost oven på brødet.

  18. Grill det i ovnen til osten er smeltet og servér det straks

 

Havtaskebøf med sauce basquaise

Ingredienser til 4 personer

 

bullet

4 stk. havtaskebøf

 

Sauce basquaise

 

bullet

4 modne tomater

bullet

2 løg

bullet

2 peberfrugter

bullet

2-3 skefulde olivenolie

bullet

4 fed hvidløg

bullet

paprika

bullet

lidt af den lufttørrede skinke

bullet

1 g safran

bullet

2 dl hvidvin

bullet

fint revet skal af 1 stk. appelsin

bullet

saften fra 2 appelsiner

bullet

2 dl hønsefond

bullet

125 g smør

bullet

1 bundt basilikum

bullet

lidt citronsaft

bullet

peber

bullet

salt

bullet

2 flutes

 

Tilbehør

bullet

Ris

 

Havtaskebøf med sauce basquaise

Fremgangsmåde:

  1. Bøffene steges på en pande i ca. 3 min på hver side i lidt smør.

 

Sauce basquaise

 

  1. Tomat, løg og peberfrugter skæres i rustikke tern som sauteres i olivenolie sammen med hakket hvidløg, paprika samt lidt af skinken skåret i små tern.

  2. Tilsæt safran, hvidvin og fint revet skal fra en appelsin samt saften fra begge appelsiner.

  3. Reducer væden til der er ca. 1/3 tilbage og tilsæt hønsefonden.

  4. Lad det simre ved lav varme i 20-25 min.

  5. Lige inden serveringen monteres den kogende sauce med 125 g små tern af koldt smør.

  6. Tilsæt basilikumblade skåret i fine strimler og smag til med salt og peber samt lidt citronsaft.

  7. Anret på tallerknerne og pynt med resten af skinken skåret i stykker.

  8. Serveres sammen med flutes og ris (benyt risposens opskrift.)