HERREMAD 

   MENU 7. apr. 2015

Madhold 1


Tapas

Forårsruller

Forside
Opskrifter
Menu 2014-2015
Se vores resultat
Råvarerne er købt hos Føtex   
Tapas

Ingredienser til 4 personer
 
bulletHellefisk
bulletgravad laks
bulletwakabe
bulletcreme fraise 38%
bulletæble
bulletcitron
bulletpeberrod
bulletdild
bulletmarkchampignon
bulletgedeost
bulletakaciehonning
bullettimian
bulletpinjekerner
bulletløg
bullethvidløg
bullethakket spinat
bulletemmentaler
bulletvalnødder
bulletsvedsker
bulletmangochutny
bulletbacon
bulletskimmelost
bulletparmaskinke
bullettandstikker
bulletrugbrød
bulletflutes
 
Tapas

Fremgangsmåde

Røget hellefisk med Wakabe

  1. Rugbrødskiver ristes og skæres i kvarte
  2. Hellefisk deles i 10-12
  3. Et stk rulles og lægges på rugbrød, fikseres med en tandstik
  4. Pynt med wakabe

”Søanemoner”

  1. Peberrodscreme : 1 dl creme fraiche 38%, 1 revet æble (Ingrid Marie), skallen af en økologisk citron, revet peberrod, hakket dild, salt, peber.
  2. Skiver af gravad laks deles i 2, rulles om lidt peberrodscreme og lukkes med en pind.

Markchampignon med gedeost og akaciehonning

  1. Stokken og lameller skæres ud med en teske
  2. Kom lidt akaciehonning i bunden af svampen, læg en skive gedeost ovenpå, på toppen igen lidt honning samt timian og 2-3 pinjekerner
  3. Bages 15 min 200 gr

Markchampignon spinat og valnødkerner

  1. Stokken og lameller skæres ud med en teske
  2. Stokken hakkes fint og svitses med hakket løg og hvidløg i olie
  3. Blandes med hakket spinat, revet emmentaler og hakkede valnødder
  4. Den afkølede blanding fyldes i den udhulede svamp
  5. Bages 15 min 200 gr

”Devil on a horseback”

  1. 2 svedsker lægges sammen med lidt sød mangochutny imellem
  2. Omsvøbes med en strimmel bacon der er halveret på langs
  3. Lukkes med en pind
  4. Bages 20 min 200 gr

Æble, ost og skinke

  1. 1 skive flyte ristes
  2. Ovenpå lægges en skive spiseæble, en skive skimmelost og på toppen en rulle parmaskinke
  3. Lukkes med pind
     
 
Forårsruller

Ingredienser til 4 personer

Pandekager:

bullet200 g hvedemel
bullet3 æg
bullet3 dl mælk
bullet1 dl vand (eller øl)
bullet1 tsk salt
bullet25 g smeltet smør

Fyld:

bullet250 g hakket oksekød
bullet1 hakket løg
bullet2 gulerødder, revet
bullet¼ spidskål finthakket
bulletbønnespirer
bulletMix af finthakkede grøntsager:
1 rød peber
1 forårsløg
2 skiver ingefær
100 g champignon.
 
Forårsruller

Fremgangsmåde:

Pandekager:

  1. Pandekagedej røres sammen, brug evt mixer for at undgå melklumper.
  2. Bages ved høj varme, kom en lille klat smør på panden og bag dem ikke for mørke.

 

 

Fyld:

  1. Det hakkede løg svitses i olie, oksekøddet svitses deri
  2. De revne gulerødder og spidskål svitses et par min og blandes med kødet, de hakkede grøntsager og bønnespirer blandes i, efter gennemvarmning stilles til afkøling.
  3. Fyldet fordeles på 8 pandekager. Den enkelte pandekage ”limes” med melklister (blanding af vand og hvedemel).
  4. Steges på pande i varm olie til gylden farve.
  5. Serveres med tilbehør af sød chilisauce, soja, fish-sauce og koriander.