HERREMAD
MENU 7. apr. 2015
Madhold 1 |
Tapas
Forårsruller
|
Forside
Opskrifter
Menu 2014-2015
Se
vores resultat |
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Tapas
Ingredienser til 4 personer
| Hellefisk |
| gravad laks |
| wakabe |
| creme fraise 38% |
| æble |
| citron |
| peberrod |
| dild |
| markchampignon |
| gedeost |
| akaciehonning |
| timian |
| pinjekerner |
| løg |
| hvidløg |
| hakket spinat |
| emmentaler |
| valnødder |
| svedsker |
| mangochutny |
| bacon |
| skimmelost |
| parmaskinke |
| tandstikker |
| rugbrød |
| flutes |
|
Tapas Fremgangsmåde
Røget hellefisk med Wakabe
- Rugbrødskiver ristes og skæres i kvarte
- Hellefisk deles i 10-12
- Et stk rulles og lægges på rugbrød, fikseres med en tandstik
- Pynt med wakabe
”Søanemoner”
- Peberrodscreme : 1 dl creme fraiche 38%, 1 revet æble (Ingrid
Marie), skallen af en økologisk citron, revet peberrod, hakket dild,
salt, peber.
- Skiver af gravad laks deles i 2, rulles om lidt peberrodscreme og
lukkes med en pind.
Markchampignon med gedeost og akaciehonning
- Stokken og lameller skæres ud med en teske
- Kom lidt akaciehonning i bunden af svampen, læg en skive gedeost
ovenpå, på toppen igen lidt honning samt timian og 2-3 pinjekerner
- Bages 15 min 200 gr
Markchampignon spinat og valnødkerner
- Stokken og lameller skæres ud med en teske
- Stokken hakkes fint og svitses med hakket løg og hvidløg i olie
- Blandes med hakket spinat, revet emmentaler og hakkede valnødder
- Den afkølede blanding fyldes i den udhulede svamp
- Bages 15 min 200 gr
”Devil on a horseback”
- 2 svedsker lægges sammen med lidt sød mangochutny imellem
- Omsvøbes med en strimmel bacon der er halveret på langs
- Lukkes med en pind
- Bages 20 min 200 gr
Æble, ost og skinke
- 1 skive flyte ristes
- Ovenpå lægges en skive spiseæble, en skive skimmelost og på toppen
en rulle parmaskinke
- Lukkes med pind
|
|
Forårsruller
Ingredienser til 4 personerPandekager:
| 200 g hvedemel |
| 3 æg |
| 3 dl mælk |
| 1 dl vand (eller øl) |
| 1 tsk salt |
| 25 g smeltet smør |
Fyld:
| 250 g hakket oksekød |
| 1 hakket løg |
| 2 gulerødder, revet |
| ¼ spidskål finthakket |
| bønnespirer |
| Mix af finthakkede grøntsager:
1 rød peber
1 forårsløg
2 skiver ingefær
100 g champignon.
|
|
Forårsruller
Fremgangsmåde:
Pandekager:
- Pandekagedej røres sammen, brug evt mixer for at undgå melklumper.
- Bages ved høj varme, kom en lille klat smør på panden og bag dem
ikke for mørke.
Fyld:
- Det hakkede løg svitses i olie, oksekøddet svitses deri
- De revne gulerødder og spidskål svitses et par min og blandes med
kødet, de hakkede grøntsager og bønnespirer blandes i, efter
gennemvarmning stilles til afkøling.
- Fyldet fordeles på 8 pandekager. Den enkelte pandekage ”limes” med
melklister (blanding af vand og hvedemel).
- Steges på pande i varm olie til gylden farve.
- Serveres med tilbehør af sød chilisauce, soja, fish-sauce og
koriander.
|
|
|