HERREMAD
MENU 24 Mar. 2015
Madhold 2 |
Avocado á la Butler
Coq au vin
|
Forside
Opskrifter
Menu 2014-2015
|
Råvarerne er købt hos Føtex |
|
Avocado á la Butler
Ingredienser til 4 personer
| 3 spsk gorgonzola |
| 3/4 dl piskefløde |
| 3/4 dl mayonaise |
| 1 spsk grofthakkede valnøddekerner |
| 150g dybfrostrejer |
| 2 avocado frugter |
|
Avocado á la Butler
Fremgangsmåde
- Osten moses omhyggeligt
- Rør piskefløden i, sådan at massen bliver jævn.
- Tilsæt mayonaisen lidt efter lidt og derefter valnøddekernerne
- Avocadoerne flækkes på langs og kernerne tages ud.
- Fyld de optøede rejer i hulrummet og hæld sovsen over.
|
Coq au vin
Ingredienser til 4 personer
| 4 hele kyllingelår |
| 3 skiver bacon |
| 75g smør |
| salt og peber |
| 2 spsk konc. tomatpure |
| 1/2 fl. rødvin |
| 1/4 l bouillon |
| 3 fed hvidløg |
| 1/2 tsk timian |
| 10-12 miniløg |
| 250g champignon |
| smørbolle (30g smør/25g mel) eller anden jævning (f.eks.
maizena) |
|
Coq au vin
Fremgangsmåde
- De istandgjorte lår parteres i passende stykker.
- Sværen klippes af baconskiverne og disse klippes i tynde
strimler og svitses derpå i lidt af smørret.
- Derefter brunes kyllingestykkerne, evt af flere gange. Resten af
smørret tilsættes forinden
- Strø salt og peber over, tilsæt tomatpureen, rødvinen,
bouillonen og krydderierne. Pres hvidløgene over.
- Lad retten småkoge under låg i 35-40 min.
- Miniløgene pilles og champignonerne snittes i tynde
skiver.
- Tag kyllingenestykkerne op og hold dem varme i serveringsfadet
- Skyen sies og sættes igen over varmen, løgene tilsættes og
snurrer 6-8 min.
- Champignonerne svitses i en lille klump smør og blandes i.
- Derefter jævnes med smørbollen (anden jævning), som tilsættes
under piskning. Lad sovsen småkoge 5-6 min. Smages til og hældes
over kyllingestykkerne. Serveres m. flutes.
|
|
|