HERREMAD 

   MENU 17. mar. 2015

Madhold 1


Ristede kammuslinger på urtebund med Champagne-sauce

Saltimbocca alla romana II

Forside
Opskrifter
Menu 2014-2015
Se vores resultat
Råvarerne er købt hos Føtex   
Ristede kammuslinger på urtebund med Champagne-sauce

Ingredienser til 4 personer
 
bullet12 store kammuslinger
bullet1 porre
bullet1 stor gulerod
bullet1 skalotteløg
bullet1 fed hvidløg
bullet2 dl tør mousserende vin
bullet1 dl fløde
bulletEvt. lidt Maizena
bullet1 dl fiskefond eller hønsefond
bulletLidt revet citronskal
bulletFrisk dild til pynte
 
Ristede kammuslinger på urtebund med Champagne-sauce

Fremgangsmåde

  1. Start med at skære porre og gulerod i julienne (tynde strimler). Kom dem i en skål med koldt vand.
  2. Finthakket skalotteløg og hvidløg ristes i lidt olie i en gryde.
  3. Kom 1 dl mousserende vin på og lad det koge næsten helt væk.
  4. Tilsæt så fond og fløde og lad det koge, til det tykner lidt.
  5. Blend saucen og sigt den gennem en fin sigte. Hæld den tilbage i gryden og kog den igennem. Smag til med salt og friskkværnet peber samt lidt revet citronskal.
  6. Jævn evt. saucen med lidt Maizena.
  7. Lige inden servering tilsættes hakket dild og den sidste dl mousserende vin.
     
  8. Urtejulienne blancheres hurtigt i kogende, letsaltet vand i ca. 1 min.
     
  9. Kammuslingerne skal steges lige inden servering. Sørg for, at de er godt aftørret, og steg dem i olie og smør ved stærk varme. En god teflon-pande er at anbefale.
  10. Steg dem ca. 1 min. på hver side, krydr med salt og friskkværnet peber.
  11. Læg dem op på et stykke køkkenrulle.
     

Servering/anretning

  1. I en varm dyb tallerken lægges urterne i midten og kammuslingerne ovenpå. Den skummende sauce hældes rundtom, og der pyntes med lidt små dildkviste.

    Tips til ekstra pynt: friteret porre-julienne.
     
 
Saltimbocca alla romana II

Ingredienser til 4 personer
 
bullet8 tynde skiver kalvetyndsteg (escalopes) 800 g.
bullet8 tynde skiver parmaskinke eller anden spegeskinke
bullet8blade frisk salvie
bullet1 spsk. hvedemel
bullet2 dl. tør hvidvin
bullet50 g. smør
bullet2 spsk. olivenolie til stegning
bulletsalt
bulletpeber
 
bullet300 g. tørret pasta
bullet200 g. dybfrossen spinat
Saltimbocca alla romana II

Fremgangsmåde:

  1. Læg de 8 skiver tyndsteg ud på et skærebræt. Kom så en skive parmaskinke og et friskt salvieblad på hvert stykke og hold sammen med en tandstikker.
  2. Varm lidt olie på en stegepande og steg kødet et par minutter med kødsiden nedad, altså den side hvor der ikke er skinke. Drys melet over kødet og hæld hvidvinen ned i stegepanden.
  3. Lad nu det hele simre i 2 minutter, rør så smørret i. Lad det simre 1 minut mere og smag til med salt og peber.
     
  4. Kog pastaen som angivet på emballagen. Tilbered den dybfrosne spinat som angivet på embalagen, gerne i en sauterpande. Når spinaten er klar vendes den kogte pasta i og serveres til saltimboccaen.