HERREMAD 

   MENU 10 Mar. 2015

Madhold 2

Carpaccio med friske urter

Farserede porer

Vandbakkelse

 

Forside
Opskrifter
Menu 2014-2015
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Carpaccio med friske urter
 

 Ingredienser til 4 personer

bullet2 pk Irmas carpaccio
bullet4 spsk Irmas pinjekerner
bullet4-6 salat blade
bulletkrydderurter
bulletolivenolie
bulletpeber

 

Carpaccio med friske urter
 

Fremgangsmåde

  1. Anret kødet på fire tallerkener.
  2. Rist pinjekernerne på en tør pande.
  3. Bræk salaten i små stykker, og drys den over kødet sammen med urter og pinjekerner.
  4. Smuldr osten fra pakken og drys over..
  5. Drys til sidst olivenolie hen over og krydr med peber.

 

Farserede porer
 

 Ingredienser til 4 personer

bullet500 g hakket kalv og flæsk
bullet1 æg
bullet100 g hvedemel
bullet1 stort løg hakket
bulletsalt
bulletpeber
bulletporer
bulletrasp

Rodfrugter til ovnen

bullet2 rødbeder
bullet4 jordskokker
bullet2 løg
bullet2 gulerødder
bullet2 kartofler

 

Farserede porer
 

Fremgangsmåde

  1. Rør æg, mel, løg, salt og peber sammen og lad det hele hvile en time i køleskabet.
  2. Kog porerne knap møre og lad dem dryppe af. Væden gemmes til sovs.
  3. Tag et stk. sølvpapir og hæld rasp på.
  4. Kom en pæn skefuld fars på raspen og brug en våd  paletkniv og smør farsen ud.
  5. Farsen  lukkes sammen om poren og er klar til stegning.
  6. Lav en opbagt sovs og brug noget af porervandet.
  7. Til sidst kommes mælk eller fløde i.
  8. Kan spises med stuvede porer eller ris.

 

Vandbakkelse

Ingredienser til 4 personer

Vandbakkelse

bullet150 gr. smør
bullet150 gr. mel
bullet3 dl. vand
bulletca. 4 æg

Linsedej

bullet250 gr. mel
bullet200 gr. smør
bullet65 gr. florsukker
bullet2 æggeblommer

Creme

bullet1 1/2 æggeblomme
bullet20 gr. melis
bullet1 tsk. mel
bullet2 1/2 dl. mælk
bulletVanilje

 

 

Vandbakkelse

Fremgangsmåde

Vandbakkelse.

  1. Sæt smør og vand over at koge, kom melet i, når det koger og rør godt rundt til det slipper bunden af gryden.

Linsedej

  1. Dette æltes til en dej.
  2. Men arbejd ikke for meget med det. Dejet har godt af at hvile lidt

 

Creme

  1. Æggeblomme, melis og mel røres godt sammen.
  2. Mælken koges og kommes forsigtig i æggeblommerne.
  3. Derefter sætter man det over og koger en gang til og stiller til afkøling