HERREMAD
MENU 24 feb. 2015 Madhold 2 |
Blini med stenbiderrogn
Saltbagt fisk
|
Forside
Opskrifter
Menu 2014-2015
|
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Blini med stenbiderrogn
Ingredienser til 4 personer
| 15 g gær |
| 2 dl mælk |
| 1 æggeblomme |
| 1 tsk. Salt |
| 1 ½ dl boghvedemel |
| 1 dl hvedemel |
| 1 dl pilsner |
| 1 æggehvide |
| Stenbiderderrogn |
| Creme fraiche |
Hævetid:Ca. 1 time |
Blini med stenbiderrogn
Fremgangsmåde
- Rør gæren ud med lidt mælk.
- Tilsæt æggeblomme, salt, mel og resten af mælken.
- Rør dejen glat og jævn og tilsæt øl.
- Lad dejen hæve.
- Vend forsigtigt den stiftpiskede æggehvide i dejen, men først når
den er færdighævet.
- Bag de små pandekager lysebrune ved svag varme på begge sider.
- Serveres med stenbiderrogn og creme fraiche.
|
Saltbagt fisk
Ingredienser til 4 personer
| Ca. 1 kg fisk |
| 2 citroner |
| 4 kviste timian |
| 1 tyndskivet fennikel |
| Ca. 3 kg. Groft salt |
| 100 g hvedemel |
|
Saltbagt fisk
Fremgangsmåde
- Varm oven op til 200 grader.
- Skyl fisken og dup den tør indvendigt og udvendigt med køkkenrulle.
- Fyld citron, timian og fennikel ind i bugen.
- Læg halvdelen af saltet i en stor bageform og læg fisken ovenpå.
- Dæk med resten af saltet og pres det ned til saltet er pakket fast
rundt om fisken.
- Bland melet med så meget vand, det det har dannet en jævn dej.
- Smør den herefter jævnt og omhyggeligt over overfladen på saltet.
Saltet må ikke opblandes heri. Det er for at lukke låget!
- Fisken bages ca. 30 minutter.
- Skorpen åbnes forsigtigt, og tag skindet af fisken. Undgå salt på
kødet.
|
|
|