HERREMAD 

   MENU 24 feb. 2015

Madhold 2

Blini med stenbiderrogn

Saltbagt fisk

 

Forside
Opskrifter
Menu 2014-2015
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Blini med stenbiderrogn
 

 Ingredienser til 4 personer

bullet15 g gær
bullet2 dl mælk
bullet1 æggeblomme
bullet1 tsk. Salt
bullet1 ½ dl boghvedemel
bullet1 dl hvedemel
bullet1 dl pilsner
bullet1 æggehvide
bulletStenbiderderrogn
bulletCreme fraiche

Hævetid:Ca. 1 time

Blini med stenbiderrogn
 

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud med lidt mælk.
  2. Tilsæt æggeblomme, salt, mel og resten af mælken.
  3. Rør dejen glat og jævn og tilsæt øl.
  4. Lad dejen hæve.
  5. Vend forsigtigt den stiftpiskede æggehvide i dejen, men først når den er færdighævet.
  6. Bag de små pandekager lysebrune ved svag varme på begge sider.
  7. Serveres med stenbiderrogn og creme fraiche.

Saltbagt fisk
 

 Ingredienser til 4 personer

bulletCa. 1 kg fisk
bullet2 citroner
bullet4 kviste timian
bullet1 tyndskivet fennikel
bulletCa. 3 kg. Groft salt
bullet100 g hvedemel

 

 

 

 

 

 

Saltbagt fisk
 

Fremgangsmåde

  1. Varm oven op til 200 grader.
  2. Skyl fisken og dup den tør indvendigt og udvendigt med køkkenrulle.
  3. Fyld citron, timian og fennikel ind i bugen.
  4. Læg halvdelen af saltet i en stor bageform og læg fisken ovenpå.
  5. Dæk med resten af saltet og pres det ned til saltet er pakket fast rundt om fisken.
  6. Bland melet med så meget vand, det det har dannet en jævn dej.
  7. Smør den herefter jævnt og omhyggeligt over overfladen på saltet. Saltet må ikke opblandes heri. Det er for at lukke låget!
  8. Fisken bages ca. 30 minutter.
  9. Skorpen åbnes forsigtigt, og tag skindet af fisken. Undgå salt på kødet.