HERREMAD
MENU 10 feb. 2015 Madhold 2 |
Ærtesuppe med citronolie og stegte thairejer
Torskeryg med jomfruhummer og fennikel med bagt
kartoffelmos
|
Forside
Opskrifter
Menu 2014-2015
|
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Ærtesuppe med citronolie og stegte thairejer
Ingredienser til 4 personer
| 2 skalotteløg |
| 1 dl tør hvidvin |
| 180 g skrællede kartofler |
| ½ liter grønsagsbouillon |
| 350 g fine ærter |
| salt, peber |
| citronolie/lemonolie |
Thairejer:
| 1pk. Black tiger rejer |
| Citronolie/lemonolie |
| salt,peber |
Tilbehør:
| Lunt ciabattabrød |
|
Ærtesuppe med citronolie og stegte thairejer
Fremgangsmåde
Ærtesuppe:
- Bring finthakkede skalotteløg og hvidvin i kog
og lad det koge til vinen er næsten fordampet.
- Tilsæt kartoffel i små tern samt bouillon og lad
det koge i 20 minutter.
- Blend suppen med de frosne ærter til de er helt
findelte og smag til med salt og peber.
Thairejer:
- Pil rejerne, men lad haleviften sidde.
- Lynsteg rejerne i citron/lemonolie ca 3 minutter
og krydr med salt og peber.
- Bring suppen i kog lige inden servering.
- Fordel suppen i skåle, dryp med citronolie/lemonolie
og pynt med rejer.
- Server straks med brød.
|
Torskeryg med jomfruhummer og fennikel med bagt kartoffelmos
Ingredienser til 4 personer
| 4 skiver torskeryg a 175 gram |
| 4 store eller 8 mindre kogte jomfruhummer |
| 6 dl vand |
| 3 dl tør hvidvin |
| 3 dl piskefløde |
| 1 tsk salt |
| friskkværnet sort peber |
| 2 spsk smør |
| 4 fennikler ( a´ ca. 100g ) |
Pynt:
| Sukkerærtespirer |
Kartoffelmos
| 750 g kartofler |
| 0,5 dl piskefløde |
| 50 g smør |
| 2 æg |
| 1 tsk groft salt |
|
Torskeryg med jomfruhummer og fennikel med bagt
kartoffelmos
Fremgangsmåde
- Skær jomfruhummerne igennem på langs fra "nakke" til hale. Tag alt
kødet og "smør" (sidder i skaldyrets hoved ) ud af jomfruhummerne, gem
skallerne. Læg hummer- kødet i køleskabet.
- Kom hummerskallerne i en gryde og tilsæt vand og vin. Kog op, og lad
det koge ind, til der er halvdelen tilbage.
Si fonden og tilsæt fløden. Lad koge uden låg, til der er ca. 6 dl
tilbage.
- Sæt ovnen på 150 grader. Krydr fisken med salt og peber. Steg fisken
i smør på panden, ca. 2 min på hver side. Læg fiskeskiverne i et ovnfast
fad, og tilbered midt i ovnen, ca. 20 min. til indetemperaturen er ca.
50 grader.
- Rens imens fenniklerne og skær dem i tern. Kog dem let møre i et par
minutter i letsaltet vand. Dryp af.
Bland fenniklerne med de små stykker kød fra jomfruhummerne. Fordel
fennikelblandingen i dybe tallerkener.
Pisk "smørret" fra jomfruhummerne i den varme sauce. Læg fisken ovenpå
fennikelblandingen, og top med hummerhalerne.
Hæld saucen over og pynt med spirer.
Kartoffelmos
- Kog kartoflerne møre ( uden salt ) og damp dem tørre.
- Tag gryden af blusset og rør smør og piskefløde i.
- Æggeblommerne piskes i, et af gangen og mosen piskes godt igennem
- Smag kartoffelmosen til med salt og peber
- I en skål for sig piskes æggehviderne stive. Vend dem
forsigtig i kartoffelmosen.
- Kom kartoffelmosen i smurte forme og bag dem 25 min. ved 225 grader.
|
|
|