HERREMAD 

   MENU 3. feb. 2015

Madhold 1


Sennepsmørbrad med bacon, bønner og Tagliatelle

Æblekage på fynsk
 

Forside
Opskrifter
Menu 2014-2015
 
Råvarerne er købt hos Føtex  
Sennepsmørbrad med bacon, bønner og Tagliatelle

Ingredienser til 4 personer
bulletSvinemørbrad (ca. 800 g)
bullet150 gr. bacon i skiver
bullet3 løg
bullet250 gr. champignon
bullet1 bouillonterninger
bullet¼ l. creme fraiche
bullet¼ l. 18% madlavningsfløde
bulletDijon Sennep
bullet3 tsk. mel
bulletSalt
bulletPeber
bullet200 gr. haricots vert
bulletTagliatelle
 
 
Sennepsmørbrad med bacon, bønner og Tagliatelle

Fremgangsmåde:

  1. Mørbraden pudses af. Løgene hakkes og champignon renses og skæres i skiver.
  2. Løg og champignon svitses på en pande, de tages op, hvorefter mørbraden brunes
  3. Mørbraden smøres grundigt med Dijon sennep og baconskiverne vikles omkring
  4. Rør melet ud i creme fraichen i en gryde, tilsæt fløden og bouillonterning og giv et opkog
  5. Mørbraden lægges i et ildfast fad, og saucen hældes ved sammen med løg og champignon
  6. Mørbraden sættes i ovnen i ca. 15-50 min ved 200 grader
  7. Saucen hældes i en gryde, jævnes eventuelt og smages eventuelt til med lidt mere sennep
  8. Mørbraden serveres skiveskåret

Bønner (haricots vert)

  1. Bønner gøres klar og koger 5-7 minutter

Tagliatelle

  1. Koges a la dente efter anvisning på pakke
     
Æblekage på fynsk

Ingredienser til 4 personer

bullet5 store æbler
bullet½ dl vand
bullet250 g makroner (skal være fra bager)
bullet3 æg
bullet75 g smør
bullet75 g sukker
bulletLidt fintsnittede mandler eller en eller anden form for nødder
bullet1/4 l piskefløde
Æblekage på fynsk

Fremgangsmåde:

  1. Skræl æblerne. Skær æblerne i både og kom dem i en gryde.

  2. Lav en usødet grov æblegrød ved at tilsætte ½ dl vand og varm langsomt op, så æblestykkerne sprækker.

  3. Læg en 1½ cm tykt lag af den grove æblegrød i en tærteform (ca. 25x25 cm).

  4. Knus makronerne og dæk æblegrøden med dem.

  5. Pisk æg, smør og sukker og hæld det over æbler/makroner.

  6. Spred lidt fintsnittede mandler eller nødder over æggeblandingen og bag æblekagen ved 180 grader - indtil den er gylden på overfladen (i ca. 20 min).

  7. Server æblekagen mens den er lun og server kold flødeskum til.