HERREMAD 

   MENU 27. jan. 2015

Madhold 2

Tigerrejer-salat med balsamico dressing

Karbonader med ærter og gulerødder


 

Forside
Opskrifter
Menu 2014-2015
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Tigerrejer-salat med balsamico dressing
 

 Ingredienser til 4 personer

bullet20 tigerrejer (store)
bullet1 salathoved Iceberg
bullet1 bundt dild
bullet1 fed hvidløg
bulletHvid Balsamico eddike 1 – 2 dl
bulletSukker 1 – 2 spk.
bulletFlutes 1 stk

 

 

Tigerrejer-salat med balsamico dressing
 

Fremgangsmåde

  1. Skallen pilles af tigerrejerne således at halen er intakt
  2. Tigerrejerne koges sammen med knust hvidløg til de er rødlige.
  3. Tigerrejerne tages op af vandet, dryppes af og sættes på køl.
  4. Balsamicoeddiken varmes op og tilsættes sukker efter smag – det skal være en rimelig sød dressing. Dressingen køles af (stuetemperatur).
  5. Salat skæres i tynde strimler og lægges på tallerknerne (en lille håndfuld på hver).
  6. Tigerrejerne lægges på salaten og balsamico-dressingen fordeles over salat og rejerne.
  7. Der pyntes med et par kviste dild.
  8. Serveres med flutes.

 

Karbonader med ærter og gulerødder

Ingredienser til 4 personer

bullet1 kg kartofler
bullet500 g hakket svinekød (12-15%)
bullet1 æg
bulletAMA Rapsolie Omega 3
bullet2 dl rasp Langenæsbageren
bullet¾ tsk. Groft salt
bulletFriskkværnet peber
bullet50 g Nutana Plante Margarine
bulletLys Maizena jævner
bullet500 g frosne ærter og gulerødder
bullet2 spsk sukker
bullet1 dl fint hakket persille

 

 

 

Karbonader med ærter og gulerødder

Enkelt, lidt rustikt og hamrende lækkert

Fremgangsmåde:

  1. Form kødet til 4 karbonader.
  2. Pisk æg med let hånd i en dyb tallerken.
  3. Bland rasp, salt og peber i en anden dyb tallerken.
  4. Vend karbonaderne i æg og derefter i rasp.
  5. Lad AMA Rapsolien blive gyldent på en pande. Steg ved jævn varme i 5 minutter.
  6. Vend karbonaderne – skru op for varmen og tilsæt evt. mere olie.
  7. Hæld ærter og gulerødder i en gryde med vand, der dækker. Start med svag varme
  8. Tilsæt Nutana Margarine og bring saucen i kog under stadig omrøring
  9. Tilsæt Maizena jævning af flere omgange 2-3 spsk i alt. Fortsæt omrøring.
  10. Tilsæt ½ tsk salt - 2 spsk sukker + persille der koges med.
  11. Smages til
  12. Server de varme karbonader sammen med ærter, gulerødder og kartofler.
  13. Der drikkes hvidvin til.