HERREMAD
MENU 27. jan. 2015 Madhold 2 |
Tigerrejer-salat med balsamico dressing
Karbonader med ærter og gulerødder
|
Forside
Opskrifter
Menu 2014-2015
|
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Tigerrejer-salat med balsamico dressing
Ingredienser til 4 personer
| 20 tigerrejer (store) |
| 1 salathoved Iceberg |
| 1 bundt dild |
| 1 fed hvidløg |
| Hvid Balsamico eddike 1 – 2 dl |
| Sukker 1 – 2 spk. |
| Flutes 1 stk |
|
Tigerrejer-salat med balsamico dressing
Fremgangsmåde
- Skallen pilles af tigerrejerne således at halen er intakt
- Tigerrejerne koges sammen med knust hvidløg til de er rødlige.
- Tigerrejerne tages op af vandet, dryppes af og sættes på køl.
- Balsamicoeddiken varmes op og tilsættes sukker efter smag – det skal
være en rimelig sød dressing. Dressingen køles af (stuetemperatur).
- Salat skæres i tynde strimler og lægges på tallerknerne (en lille
håndfuld på hver).
- Tigerrejerne lægges på salaten og balsamico-dressingen fordeles over
salat og rejerne.
- Der pyntes med et par kviste dild.
- Serveres med flutes.
|
Karbonader med ærter og gulerødder
Ingredienser til 4 personer
| 1 kg kartofler |
| 500 g hakket svinekød (12-15%) |
| 1 æg |
| AMA Rapsolie Omega 3 |
| 2 dl rasp Langenæsbageren |
| ¾ tsk. Groft salt |
| Friskkværnet peber |
| 50 g Nutana Plante Margarine |
| Lys Maizena jævner |
| 500 g frosne ærter og gulerødder |
| 2 spsk sukker |
| 1 dl fint hakket persille |
|
Karbonader med ærter og gulerødder
Enkelt, lidt rustikt og hamrende lækkert
Fremgangsmåde:
- Form kødet til 4 karbonader.
- Pisk æg med let hånd i en dyb tallerken.
- Bland rasp, salt og peber i en anden dyb tallerken.
- Vend karbonaderne i æg og derefter i rasp.
- Lad AMA Rapsolien blive gyldent på en pande. Steg ved jævn varme i 5
minutter.
- Vend karbonaderne – skru op for varmen og tilsæt evt. mere olie.
- Hæld ærter og gulerødder i en gryde med vand, der dækker. Start med
svag varme
- Tilsæt Nutana Margarine og bring saucen i kog under stadig omrøring
- Tilsæt Maizena jævning af flere omgange 2-3 spsk i alt. Fortsæt
omrøring.
- Tilsæt ½ tsk salt - 2 spsk sukker + persille der koges med.
- Smages til
- Server de varme karbonader sammen med ærter, gulerødder og
kartofler.
- Der drikkes hvidvin til.
|
|
|