HERREMAD 

   MENU 13. jan. 2015

Madhold 2


Risotto alla Toscana

Appelsinfromage
 

Forside
Opskrifter
Menu 2014-2015
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Risotto alla Toscana
 

 Ingredienser til 4 personer

bullet180 g ris
bullet50 g løg (et lille løg)
bullet50 g gulerod
bullet1 stilk bladselleri
bullet150 g magert oksekød
bullet150 g kalvelever
bullet40 g parmesanost
bullet20 g smør
bullet16 g olie
bullet½ l bouillon ( 2 terninger oksebouillon til ½ l vand)
bullet1 dl rødvin
bulletKonc. Tomatpuré
bullet1 tsk, salt
bulletPeber
bulletMuskatnød

 

Risotto alla Toscana
 

Fremgangsmåde

  1. Løg, gulerod,bladselleri og oksekød hakkes meget fint,medens leveren skæres i små stykker.
  2. Grønsagerne steges i olie til de er gyldne, hvorefter kødet tilsættes og der steges i yderligere 5 minutter.
  3. Herefter hældes vinen i og lad denne dampe af.
  4. Tilsæt tomatpureen opløst i lidt varmt vand.
  5. Smag til med salt , peber og reven muskatnød.
  6. Kog på svagt blus i en ½ time.
  7. Kog nu risen i denne blanding under stadig omrøring samtidig med, at der spædes til med bouillon.
  8.  Kog risen al dente og færdiggør risottoen ved at tilsætte smørret og halvdelen af osten.
  9. Stil resten af osten på bordet.

 

Appelsinfromage

Ingredienser til 4 personer

bullet4 blade husblas
bullet3 pasteuriserede æg
bullet3/4 dl. sukker
bullet1 tsk. revet citronskal
bulletsaft af 2 appelsiner
bulletsaft af 1 citron
bullet1 dl piskefløde

Pynt:

bullet1 dl piskefløde

 

 

Appelsinfromage

Fremgangsmåde:

  1. Pisk æggeblommer og sukker, til massen er let og luftig.
  2. Tilsæt citron/appelsin-saft og citronskal.
  3. Tag husblasen op af vandet med det vand, som hænger ved, og smelt den i vandbad eller over damp.
  4. Hæld den i æggeblommerne under omrøring og stil blandingen koldt til den begynder at blive jævn.
  5. Æggehviderne piskes til stift skum og blandes forsigtig i fromagen.
  6. Fløden piskes til skum og røres i æggeblandingen sammen med de stivpiskede hvider.
  7. Fromagen hældes i en skål og stilles koldt.
  8.  Serveres pyntet med flødeskum