HERREMAD
MENU 13. jan. 2015 Madhold 2 |
Risotto alla Toscana
Appelsinfromage
|
Forside
Opskrifter
Menu 2014-2015
|
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Risotto alla Toscana
Ingredienser til 4 personer
| 180 g ris |
| 50 g løg (et lille løg) |
| 50 g gulerod |
| 1 stilk bladselleri |
| 150 g magert oksekød |
| 150 g kalvelever |
| 40 g parmesanost |
| 20 g smør |
| 16 g olie |
| ½ l bouillon ( 2 terninger oksebouillon til ½ l vand) |
| 1 dl rødvin |
| Konc. Tomatpuré |
| 1 tsk, salt |
| Peber |
| Muskatnød |
|
Risotto alla Toscana
Fremgangsmåde
- Løg, gulerod,bladselleri og oksekød hakkes meget fint,medens leveren
skæres i små stykker.
- Grønsagerne steges i olie til de er gyldne, hvorefter kødet
tilsættes og der steges i yderligere 5 minutter.
- Herefter hældes vinen i og lad denne dampe af.
- Tilsæt tomatpureen opløst i lidt varmt vand.
- Smag til med salt , peber og reven muskatnød.
- Kog på svagt blus i en ½ time.
- Kog nu risen i denne blanding under stadig omrøring samtidig med, at
der spædes til med bouillon.
- Kog risen al dente og færdiggør risottoen ved at tilsætte
smørret og halvdelen af osten.
- Stil resten af osten på bordet.
|
Appelsinfromage
Ingredienser til 4 personer
| 4 blade husblas |
| 3 pasteuriserede æg |
| 3/4 dl. sukker |
| 1 tsk. revet citronskal |
| saft af 2 appelsiner |
| saft af 1 citron |
| 1 dl piskefløde |
Pynt:
| 1 dl piskefløde |
|
Appelsinfromage Fremgangsmåde:
- Pisk æggeblommer og sukker, til massen er let og luftig.
- Tilsæt citron/appelsin-saft og citronskal.
- Tag husblasen op af vandet med det vand, som hænger ved, og smelt
den i vandbad eller over damp.
- Hæld den i æggeblommerne under omrøring og stil blandingen koldt til
den begynder at blive jævn.
- Æggehviderne piskes til stift skum og blandes forsigtig i fromagen.
- Fløden piskes til skum og røres i æggeblandingen sammen med de
stivpiskede hvider.
- Fromagen hældes i en skål og stilles koldt.
- Serveres pyntet med flødeskum
|
|
|