HERREMAD
MENU 06. jan. 2015
Madhold 1 |
Cozze con pomodoro
Muslinger i tomat og hvidvin
Kogt torsk med sennepssovs
Brombærtærte med grapecreme
|
Forside
Opskrifter
Menu 2014-2015
|
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Cozze con pomodoro
Muslinger i tomat og hvidvin Ingredienser til 4 personer
| 1 kg friske blåmuslinger |
| 4 røde tomater på stilk |
| 3 dl tør hvidvin |
| 1 skalotteløg |
| 2 fed hvidløg |
| 2 spsk. olivenolie |
| Chilipeber |
| Hakket persille |
| Groft italiensk brød |
|
Cozze con pomodoro
Muslinger i tomat og hvidvin Fremgangsmåde:
- Børst blåmuslingerne grundigt med en grønsagsbørste. Fjern skægget
med en skarp kniv. Kasser åbne muslinger der ikke lukker sig ved et rask
slag mod køkkenbordet
- Skær et snit i tomaterne, skyl dem et minut i kogende vand. Del
tomater i 4 stykker og skrab kernerne ud, skær dem i terninger på 1 x 1
cm
- Pil og hak skalotteløg og hvidløg.
- Varm olivenolie i en rummelig gryde eller pande med låg (der skal
være plads til muslingerne ) og tilsæt løg og hvidløg og chilipeberen
delt i to, lad det stå over ilden i 5 minutter
- Tilsæt muslingerne skru op på højt blus og kom låg på gryden, ryst
den et par gange og tilsæt nu vinen og tomaterne
- Drys med hakket persille og server med brød til
|
Kogt torsk med sennepssovs
Ingredienser til 4 personer
| 1000 gram Kabliau (torsk) |
| 1 tsk. salt |
| Dild, frisk |
| 5 Peberkorn, sorte |
| 2 spsk. Eddike |
Sennepssovs:
| 25 gram Smør |
| 2 spsk. Hvedemel |
| 5 dl. Kogevand |
| 1 dl. Sødmælk |
| 2 spsk. Fiskesennep |
| 1 tsk. salt |
Tilbehør
| 2 Æg |
| 200 gram Bacon hel |
| 200 gram Rødbeder, syltede |
| 200 gram Løg |
| 4 spsk. Kapers |
| 1 brev Peberrod, revet |
| Fiskesennep |
| 1000 gram Kartofler
|
|
Kogt torsk med sennepssovs Fremgangsmåde:
-
Del gerne torsken i portionsstykker og dæk med rigeligt vand tilsat
sorte peberkorn, salt, dild og eddike bringes i kog. Kog den i 15
minutter uden at buldrekoge og skummes jævnligt
-
Tages forsigtigt op med hulske og anret på et fad
Sennepssovs:
-
Smelt smørret i gryden og tilsæt melet inden smørret bruner
-
Tilsæt - lidt ad gangen - fond'en fra torsken samt en dl. mælk. Smag til
med salt
-
Til sidst tilsættes sennep. Tilsæt lidt ad gangen og smag til
Tilbehør:
-
Æggene koges, pilles og skæres i 1/4 stykker
-
Bacon skæres i strimler og ristes
-
Rødbeder skæres i tern, løgene hakkes, kapers og reven peberrod kommes i
små skåle
-
Kartoflerne skrælles og koges
|
Brombærtærte med grapecreme
Ingredienser til 4 personer
| 67 g hvedemel (ca. 1 dl) |
| 20 g finvalsede havregryn (ca. 2/3 dl) |
| 1,5 spsk sukker |
| 50 g koldt smør |
| 7 stykker mørk pålægschokolade (ca. 57% kakao) |
Grapecreme
| 2/3 vaniljestang |
| 2 æggeblommer |
| 2 spsk sukker |
| 1 1/3 spsk majsstivelse, fx maizena |
| 1 dl sødmælk |
| 2/3 dl friskpresset grapefrugtsaft |
| 1 dl piskefløde 38% |
| 300 g rensede brombær |
| Pynt: |
| fintrevet grapefrugtskal (usprøjtet)
|
|
Brombærtærte med grapecreme Fremgangsmåde:
-
Bland hvedemel, havregryn og sukker.
-
Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen
-
Saml dejen og tryk den ud i en smurt springform (ca. 22 cm i diameter)
-
Lad dejen gå ca. 3 cm op ad formens side. Stil bunden tildækket i
køleskabet i mindst ½ time
-
Bag tærtebunden midt i ovnen (bagetid ca. 15 min. ved 200°), fordel
pålægschokoladen på den varme bund og lad den køle af.
Grapecreme:
-
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud
-
Rør æggeblommer, sukker, vaniljekorn, majsstivelse og den tomme
vaniljestang sammen i en tykbundet gryde
-
Kom mælk og grapefrugtsaft i. Varm blandingen op ved jævn varme og under
let piskning
-
Kog cremen i ca. 1 min. (stadig under piskning). Lad den køle af i en
skål - rør af og til
-
Pisk fløden til skum
-
Rør cremen igennem og vend flødeskummet i
-
Kom grapecremen i tærtebunden og fordel brombærrene på toppen
|