HERREMAD 

   MENU 9. dec. 2014

Madhold 2


 

Julepoussin farseret med kalv

Figner pocheret i rødvin og timian
 

Forside
Opskrifter
Menu 2014-2015
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Julepoussin farseret med kalv
 

 Ingredienser til 4 personer

bullet4 poussiner
bullet300 g hakket kalvekød
bullet1 finthakket løg
bullet1 tsk. muskatnød
bullet2 æg
bullet2 dl sødmælk
bullet4 skiver franskbrød uden skorpe
bullet4 dl rødvin
bullet4 dl hønsebouillon
bullet6 knuste enebær
bulletsalt
bulletpeber
bulletmaizena

Kartoffelmos

bullet4 bagekartofler
bullet2 æg
bullet2 dl sødmælk
bullet1/2 bdt persille

Æbler

bullet4 pigeon æbler
bullet4 spsk honning
bullet50 g smør

 

Julepoussin farseret med kalv
 

Fremgangsmåde

  1. Poussinerne renses og tørres ind- og udvendigt
  2. Brødet skæres i tern og udblødes i mælken.
  3. Farsen røres sammen med løg, muskat, æg, det udblødte brød og smages til med salt og peber
  4. Farsen fyldes i poussinerne
  5. Poussinerne stilles i en bradepande og steges i ovn ved 180 grader i ca. 50 min sammen med bouillonen, enebær og rødvin
  6. Når poussinerne er næsten færdige (ca. 40 min) sigtes væden over i en gryde
  7. Væden koges ind til ca 6 dl og jævnes med lidt maizena, smages til med salt og peber og farves evt. med kulør.
  8. Bagekartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker og koges møre
  9. Kartoflerne moses med æg, sødmælk, salt, peber og finthakket persille
  10. Kartoffelmosen fyldes i smurte cocotter og bages i ovn ved 180 grader i ca. 15 min
  11. Æblerne skæres i både og varmes igennem på en pande sammen med honning og lidt smør
  12. Poussinerne flækkes på langs inden servering.

 

Figner pocheret i rødvin og timian

Ingredienser til 4 personer

bullet375 g hele tørrede figner
bullet2 1/2 dl rødvin
bullet235 g flydende honning
bullet4 kviste frisk timian
bulletfløde til flødeskum

 

 

 

Figner pocheret i rødvin og timian

Fremgangsmåde:

  1. Læg de tørrede figner i kogende vand i ca. 10 min
  2. Lad fignerne dryppe af
  3. Rødvin og honning kommes i en gryde og varmes let ved svag varme
  4. Tilsæt fignerne samt timiankvistene bundet sammen med snor
  5. Læg låg på og lad det simre i ca. 10 min.
  6. Lad det simre videre uden låg i ca. 10 min.
  7. Fjern timianen og læg fignerne i en skål
  8. Kog siruppen op og lad den bulderkoge i 5 – 8 min. til den er reduceret og ”hænger” på bagsiden af en ske
  9. Læg fignerne tilbage i gryden og varm dem under omrøring
  10. Sæt fignerne til afkøling ved stuetemperatur og server med flødeskum