Julepoussin farseret med kalv
Ingredienser til 4 personer
| 4 poussiner |
| 300 g hakket kalvekød |
| 1 finthakket løg |
| 1 tsk. muskatnød |
| 2 æg |
| 2 dl sødmælk |
| 4 skiver franskbrød uden skorpe |
| 4 dl rødvin |
| 4 dl hønsebouillon |
| 6 knuste enebær |
| salt |
| peber |
| maizena |
Kartoffelmos
| 4 bagekartofler |
| 2 æg |
| 2 dl sødmælk |
| 1/2 bdt persille |
Æbler
| 4 pigeon æbler |
| 4 spsk honning |
| 50 g smør |
|
Julepoussin farseret med kalv
Fremgangsmåde
- Poussinerne renses og tørres ind- og udvendigt
- Brødet skæres i tern og udblødes i mælken.
- Farsen røres sammen med løg, muskat, æg, det udblødte brød og smages
til med salt og peber
- Farsen fyldes i poussinerne
- Poussinerne stilles i en bradepande og steges i ovn ved 180 grader i
ca. 50 min sammen med bouillonen, enebær og rødvin
- Når poussinerne er næsten færdige (ca. 40 min) sigtes væden over i
en gryde
- Væden koges ind til ca 6 dl og jævnes med lidt maizena, smages til
med salt og peber og farves evt. med kulør.
- Bagekartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker og koges møre
- Kartoflerne moses med æg, sødmælk, salt, peber og finthakket
persille
- Kartoffelmosen fyldes i smurte cocotter og bages i ovn ved 180
grader i ca. 15 min
- Æblerne skæres i både og varmes igennem på en pande sammen med
honning og lidt smør
- Poussinerne flækkes på langs inden servering.
|