HERREMAD 

   MENU 02. dec. 2014

Madhold 1


Marokkansk kyllingegryde

Banankage med kompot af tørrede frugter

Forside
Opskrifter
Menu 2014-2015
 
Råvarerne er købt hos Føtex  
Marokkansk kyllingegryde

Ingredienser til 4 personer

bullet2 rødløg
bullet2 spsk. olivenolie
bullet500 g kyllingefilet
bulletSalt og peber
bullet2 fed hvidløg
bullet1 kanelstang
bullet1 tsk kardemommefrø
bullet1½ tsk spidskommen
bullet1½ tsk fennikelfrø
bullet2 dl. hønsebouillon
bullet1 dåse flåede og hakkede tomater
bullet75 g. tørrede abrikoser og/eller svesker
bullet100 g. frisk babyspinat

Tilbehør

bullet350 g bulgur
bullet½ tsk salt
bullet1 kanelstang
bullet1 tsk stødt kardemomme
bullet1 tsk stødt fennikelfrø
 
Marokkansk kyllingegryde

Fremgangsmåde:

  1. Pil løgene og skær dem i både

  2. Skær kyllingekødet i mundrette stykker og brun det i en stegegryde i olivenolien. Krydr med salt og peber

  3. Tilsæt løg, presset hvidløg, kanelstang og kardemommefrø

  4. Rist spidskommen og fennikelfrø på en tør pande, og stød krydderierne i en morter. Kom dem i gryden sammen med bouillon og tomater

  5. Læg låg på gryden og lad kyllingen simre ved svag varme i ca. 30 minutter. De sidste 5 minutter tilsættes abrikoser/svesker

  6. Skyl og slyng spinaten tør. Kom den i gryden og lad den falde sammen

  7. Smag til med salt og peber

 

 

 

 

 

Tilbehør

 

  1. Kog bulgur i godt ½ liter vand tilsat saltet og krydderiene

 

Banankage med kompot af tørrede frugter

Ingredienser til 4 personer

bullet1 æg
bullet1 dl. sukker
bullet1 dl. citronsaft (fra ca. 2 citroner)
bullet2 tsk bagepulver
bullet2 ssk nøddeolie (eller neutral olie)
bullet2 godt modne bananer, mosede
bullet1½ del hvedemel
bullet50 g. mandler, finthakkede
bullet50 g. valnødder, finthakkede

Kompot

bullet 250 g. tørrede frugter i tern (abrikoser, figner, svesker, dadler)
bullet2 dl. appelsinjuice
bullet1 tsk vanilesukker
bullet1 knivspids stødt kanel
bullet1/4 dl mørk rom
 
Banankage med kompot af tørrede frugter

Fremgangsmåde

  1. Alle ingredienser gøres klar, citroner presses og bananer moses
  2. Resterende ingredienser måles og vejes af
  3. Alt samles i en skål og røres med maskine til dejen bliver homogen
  4. Dejen fordeles i smurte portionsforme og bages ved 175 grader i 20 minutter
  5. Kagerne afkøles på bagerist
  6. Kompot
  7. Alle ingredienser gøres klar og kommes i en gryde
  8. Varm forsigtigt op og lad det afkøle i gryden.

Servering

  1. Kagerne anrettes med lidt kompot omkring, og der dyppes lidt lage ved. Pynt evt. med flormelis.