HERREMAD
MENU 02. dec. 2014
Madhold 1 |
Marokkansk kyllingegryde
Banankage med kompot af tørrede frugter |
Forside
Opskrifter
Menu 2014-2015
|
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Marokkansk kyllingegryde Ingredienser til 4 personer
| 2 rødløg |
| 2 spsk. olivenolie |
| 500 g kyllingefilet |
| Salt og peber |
| 2 fed hvidløg |
| 1 kanelstang |
| 1 tsk kardemommefrø |
| 1½ tsk spidskommen |
| 1½ tsk fennikelfrø |
| 2 dl. hønsebouillon |
| 1 dåse flåede og hakkede tomater |
| 75 g. tørrede abrikoser og/eller svesker |
| 100 g. frisk babyspinat |
Tilbehør
| 350 g bulgur |
| ½ tsk salt |
| 1 kanelstang |
| 1 tsk stødt kardemomme |
| 1 tsk stødt fennikelfrø |
|
Marokkansk kyllingegryde Fremgangsmåde:
-
Pil løgene og skær dem i både
-
Skær kyllingekødet i mundrette stykker og brun det i en stegegryde i
olivenolien. Krydr med salt og peber
-
Tilsæt løg, presset hvidløg, kanelstang og kardemommefrø
-
Rist spidskommen og fennikelfrø på en tør pande, og stød krydderierne i
en morter. Kom dem i gryden sammen med bouillon og tomater
-
Læg låg på gryden og lad kyllingen simre ved svag varme i ca. 30
minutter. De sidste 5 minutter tilsættes abrikoser/svesker
-
Skyl og slyng spinaten tør. Kom den i gryden og lad den falde sammen
-
Smag til med salt og peber
Tilbehør
-
Kog bulgur i godt ½ liter vand tilsat saltet og krydderiene
|
Banankage med kompot af tørrede
frugter Ingredienser til
4 personer
| 1 æg |
| 1 dl. sukker |
| 1 dl. citronsaft (fra ca. 2 citroner) |
| 2 tsk bagepulver |
| 2 ssk nøddeolie (eller neutral olie) |
| 2 godt modne bananer, mosede |
| 1½ del hvedemel |
| 50 g. mandler, finthakkede |
| 50 g. valnødder, finthakkede |
Kompot
| 250 g. tørrede frugter i tern (abrikoser, figner, svesker,
dadler) |
| 2 dl. appelsinjuice |
| 1 tsk vanilesukker |
| 1 knivspids stødt kanel |
| 1/4 dl mørk rom |
|
Banankage med kompot af tørrede
frugter Fremgangsmåde
- Alle ingredienser gøres klar, citroner presses og bananer moses
- Resterende ingredienser måles og vejes af
- Alt samles i en skål og røres med maskine til dejen bliver homogen
- Dejen fordeles i smurte portionsforme og bages ved 175 grader i 20
minutter
- Kagerne afkøles på bagerist
- Kompot
- Alle ingredienser gøres klar og kommes i en gryde
- Varm forsigtigt op og lad det afkøle i gryden.
Servering
- Kagerne anrettes med lidt kompot omkring, og der dyppes lidt lage
ved. Pynt evt. med flormelis.
|