HERREMAD
MENU 25. nov. 2014
Madhold 2 |
Laksesalat med peberrodsdressing
Dyregryde med bacon, svampe,
flødesauce og saftig savojkål
Kræmmehuse med flødeskum og gele
på toppen
|
Forside
Opskrifter
Menu 2014-2015
|
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Laksesalat med peberrodsdressing
Ingredienser til 4 personer
| 225 g laksefilet |
| 1/2 dl hvidvin |
| 2 dl vand |
| 4 stk hvide peberkorn |
| 1/2 tsk salt |
| 1/2 tsk sukker |
| 3 spsk rapsolie |
| 1 spsk honning |
| 1/2 spsk æblecidereddike |
| 1 spsk friskhøvlet peberrod |
| 2 stk savojkålblade |
| 1 håndfuld salatblade |
|
Laksesalat med peberrodsdressing Tilberedning
- Kom laksen i en gryde og kom vin, vand, salt ,peber og sukker i.
- Lad laksen simre under låg i 6 minutter.
- Tag fra varmen og lad laksen blive kold i lagen.
- Rør olie, honning, eddike og peberrod sammen.
- Snit kål og salatblade fint og læg i et fad.
- Del laksen i små stykker og vend med salaten.
- Hæld dressing hen over og pynt med peberrod.
|
Dyregryde med bacon, svampe, flødesauce og saftig savojkål
Ingredienser til 4 personer
| 500 g krondyr kød i tern |
| 2 spsk olie |
| 500 g champignon |
| 75 g bacon |
| 2 stk skalotteløg |
| 2,5 dl piskefløde |
| 5 dl vand |
| 3 tsk hvedemel |
| 300 g savojkål |
| salt og peber |
Tilbehør:
| 1 kg kartofler |
| tyttebær |
| asier |
|
Dyregryde med bacon, svampe,
flødesauce og saftig savojkål Fremgangsmåde:
- Skær baconen i små tern.
- Brun bacon og vildtkød sammen med 1 spsk olie i en gryde.
- Tag kød og bacon op af gryden, og læg det på en tallerken
- Skær svampene i mindre stykker, og hak løgene fint.
- Svits løg og svampe i 1 dl vand, og bland det i gryden.
- Kog retten op under omrøring, skru ned for varmen, og lad retten
simre i 45 minutter under låg.
- Skær savojkålen i store trekanter, og kog dem i 3 minutter i
letsaltet vand.
- Lad kålen dryppe af, og vend det i gryderetten.
- Smag saucen til med salt og peber.
- Server retten med kogte kartofler, tyttebærsyltetøj og eventuelt
syltede asier.
|
Kræmmehuse med flødeskum og gele på toppen
Ingredienser til 4 personer:
| 2 æg |
| Mel |
| Sukker |
| 300 ml piskefløde |
| Æblegele |
|
Kræmmehuse med flødeskum og gele
på toppen Fremgangsmåde:
- 2 æg med skal lægges på vægten og vejes.
- Der afvejes mel -antal gram som de vejede æg
- Der afvejes sukker- antal gram som de vejede æg
- Disse tre ingredienser røres sammen (æg uden skaller)
- Smøres ud på bagepapir og bages ved 200 gr.
- Derefter drejes de til kræmmerhuse
- Der påfyldes flødeskum og gele på toppen.
|