Vildtgryde Ingredienser til 4 personer
| 500 g hjortekød skåret i tern |
| Lidt olie til bruning |
| 1 tsk. timian |
| 1 tsk. rosmarin |
| 2 Skalotte løg |
| 2 fed hvidløg |
| 1 l bouillon (høns eller vildt) |
| 1 glas portvin
|
| 2 gulerødder |
| 2 små pastinakker |
| 100 g knoldselleri
|
| 200 g svampe |
| 2 ½ dl piskefløde
|
| Honning (flydende) |
| Tyttebærsyltetøj |
Tilbehør:
| 800 g Kartofler |
| 3-4 dl mælk |
| 2 spsk smør |
| salt |
| peber |
| 1 bundt persille
|
|
Vildtgryde Fremgangsmåde:
-
Varm olien op i en stegegryde. Tilsæt timian, rosmarin, hakkede løg og
hvidløg. Tilsæt så kødet og brun det godt af.
-
Hæld portvinen ved og derefter bouillonen. Lad det simre under låg i 45
minutter, så kødet bliver mørt.
-
Skræl rodfrugterne, skær dem i mindre stykker og kom dem i gryden. Lad
det koge under låg i yderligere 15 min.
-
Gør svampene i stand og rist dem på en pande. Kom dem derefter i gryden
og lad det hele koge yderligere lidt tid, så saucen bliver tykkere.
Tilsæt nu fløde og indkog kraftigt, så saucen bliver tyk (jævn evt. med
Maicenamel).
-
Gryderetten tilsmages med lidt honning og tyttebærsyltetøj
Tilbehør:
-
Kartoflerne skrælles og
skæres i mindre stykker. Kog dem i vand uden salt i ca. 20 min., til de
er møre
-
hæld kogevandet fra og damp
kartoflerne tørre i gryden
-
Mos kartoflerne med et
piskeris, en kartoffelpresse eller en håndmixer
-
Pisk mælken i, så mosen får
en passende konsistens
-
Tilsæt smør i små klatter, og
smag til med salt og peber
-
Hæld kartoffelmosen i en skål
og drys hakket persille over
|