HERREMAD 

   MENU 18. nov. 2014

Madhold 1


Vildtgryde

Hindbærtærte med is

Forside
Opskrifter
Menu 2014-2015
 
Råvarerne er købt hos Føtex  
Vildtgryde

Ingredienser til 4 personer

bullet500 g hjortekød skåret i tern
bulletLidt olie til bruning
bullet1 tsk. timian
bullet1 tsk. rosmarin
bullet2 Skalotte løg
bullet2 fed hvidløg
bullet1 l bouillon (høns eller vildt)
bullet1 glas portvin
 
bullet2 gulerødder
bullet2 små pastinakker
bullet100 g knoldselleri
 
bullet200 g svampe
bullet2 ½ dl piskefløde
 
bulletHonning (flydende)
bulletTyttebærsyltetøj

Tilbehør:

bullet800 g Kartofler
bullet3-4 dl mælk
bullet2 spsk smør
bulletsalt
bulletpeber
bullet1 bundt persille
 
Vildtgryde

Fremgangsmåde:

  1. Varm olien op i en stegegryde. Tilsæt timian, rosmarin, hakkede løg og hvidløg. Tilsæt så kødet og brun det godt af.

  2. Hæld portvinen ved og derefter bouillonen. Lad det simre under låg i 45 minutter, så kødet bliver mørt.
     

  3. Skræl rodfrugterne, skær dem i mindre stykker og kom dem i gryden. Lad det koge under låg i yderligere 15 min.
     

  4. Gør svampene i stand og rist dem på en pande. Kom dem derefter i gryden og lad det hele koge yderligere lidt tid, så saucen bliver tykkere. Tilsæt nu fløde og indkog kraftigt, så saucen bliver tyk (jævn evt. med Maicenamel).
     

  5. Gryderetten tilsmages med lidt honning og tyttebærsyltetøj

 

Tilbehør:
 

  1. Kartoflerne skrælles og skæres i mindre stykker. Kog dem i vand uden salt i ca. 20 min., til de er møre

  2. hæld kogevandet fra og damp kartoflerne tørre i gryden

  3. Mos kartoflerne med et piskeris, en kartoffelpresse eller en håndmixer

  4. Pisk mælken i, så mosen får en passende konsistens

  5. Tilsæt smør i små klatter, og smag til med salt og peber
     

  6. Hæld kartoffelmosen i en skål og drys hakket persille over

 

Hindbærtærte med is

Ingredienser til 4 personer

bullet2 æg
bullet160 g sukker
bullet100 g mel (sigtet)
bullet200-300 g hindbær
bullet2 tsk. vaniljesukker

Tilbehør

3/4 l vaniljeis
 

Hindbærtærte med is

Fremgangsmåde

  1. Pisk æggene og sukkeret godt sammen og vend derefter melet i.
  2. Smør et tærtefad og hæld dejen i.
  3. Læg hindbærrene ovenpå, og drys vaniljesukkeret ud over.
  4. Tærten bages i ovn i ca. 35-40 min. ved 200 grader

Servering:

  1. Serveres med vaniljeis