Forloren hare med flødesauce og tyttebær
Ingredienser til 4 personer
| 1 kg hakket kalv og flæsk |
| 1 dl sødmælk |
| 2 løg, revet |
| 2 æg |
| 4 spsk. hvedemel |
| 2 tsk. salt |
| Friskkværnet peber |
| Lidt rasp til at rulle haren i |
| 100 g. røget spæk i mindre stykker |
| 1 pakke bacon i skiver |
| 2,5 dl. sødmælk |
| 2-2,5 dl. piskefløde |
| 2 spsk. ribsgele |
| Sovsekulør |
Lynsyltet agurkesala
| 2 agurker i meget tynde skiver |
| 4 dl. æbleeddike |
| 100 g sukker |
| 10 sorte peberkorn |
| 1 laurbærblad |
| 1 tsk. salt |
Tilbehør
| Agurkesalat |
| Tyttebærsyltetøj |
| Kartofler |
|
Forloren hare med flødesauce og tyttebær Forberedelse
- Rør kødet med mælk, æg, revet løg, salt, peber og hvedemel.
- Form kødet til et farsbrød og rul det i rasp
- Læg det i et ovnfast fad, som lige netop rummer det, bliver fadet
for stort fordamper mælken under
tilberedningen.
- Stik stykker af røget spæk ned i "haren". Når spækket ligger i
overfladen er det lettere at age ud ved servering.
- Drys lidt mere rasp på toppen og læg baconskiver hen over, stik
enderne ind under "haren"
- Hæld mælken i bunden af fadet og læg et par skiver spæk i mælken.
- Bag ved 200 g. i ca. 50 min.
- Tag fadet ud og si væden over i en lille gryde. Imens du laver
saucen, stiller du "haren" tilbage i ovnen og
giver den 10 min. mere uden væde.
- Hæld fløden ved væden i gryden og tilsæt 2 spsk. ribsgelé samt lidt
sovsekulør.
- Varm saucen godt igennem, smag til med salt og peber og evt. mere
ribsgelé. Jævn evt. med lidt maizena
rørt op i vand
- Servér med kartofler, sauce, agurkesalat og tyttebærsyltetøj.
Lynsyltet agurkesala
- Kog eddike, sukker, peberkorn, laurbærblad og salt i en gryde over
jævn varme, til sukker og salt er opløst.
- Hæld den varme lage over agurkeskiverne og lad det trække på
køkkenbordet i mindst en halv time, eller
indtil du skal bruge det.
- Holder sig længe i en lukket beholder på køl.
|