HERREMAD 

   MENU 11. nov. 2014

Madhold 2


Forloren hare med flødesauce og tyttebær

Chokolademousse med brændt mandel


 

Forside
Opskrifter
Menu 2014-2015
 
Råvarerne er købt hos Føtex  

Forloren hare med flødesauce og tyttebær

 Ingredienser til 4 personer

bullet1 kg hakket kalv og flæsk
bullet1 dl sødmælk
bullet2 løg, revet
bullet2 æg
bullet4 spsk. hvedemel
bullet2 tsk. salt
bulletFriskkværnet peber
bulletLidt rasp til at rulle haren i
bullet100 g. røget spæk i mindre stykker
bullet1 pakke bacon i skiver
bullet2,5 dl. sødmælk
bullet2-2,5 dl. piskefløde
bullet2 spsk. ribsgele
bulletSovsekulør

Lynsyltet agurkesala

bullet2 agurker i meget tynde skiver
bullet4 dl. æbleeddike
bullet100 g sukker
bullet10 sorte peberkorn
bullet1 laurbærblad
bullet1 tsk. salt

Tilbehør

bulletAgurkesalat
bulletTyttebærsyltetøj
bulletKartofler

 

Forloren hare med flødesauce og tyttebær

Forberedelse

  1. Rør kødet med mælk, æg, revet løg, salt, peber og hvedemel.
  2. Form kødet til et farsbrød og rul det i rasp
  3. Læg det i et ovnfast fad, som lige netop rummer det, bliver fadet for stort fordamper mælken under
    tilberedningen.
  4. Stik stykker af røget spæk ned i "haren". Når spækket ligger i overfladen er det lettere at age ud ved servering.
  5. Drys lidt mere rasp på toppen og læg baconskiver hen over, stik enderne ind under "haren"
  6. Hæld mælken i bunden af fadet og læg et par skiver spæk i mælken.
  7. Bag ved 200 g. i ca. 50 min.
  8. Tag fadet ud og si væden over i en lille gryde. Imens du laver saucen, stiller du "haren" tilbage i ovnen og
    giver den 10 min. mere uden væde.
  9. Hæld fløden ved væden i gryden og tilsæt 2 spsk. ribsgelé samt lidt sovsekulør.
  10. Varm saucen godt igennem, smag til med salt og peber og evt. mere ribsgelé. Jævn evt. med lidt maizena
    rørt op i vand
  11. Servér med kartofler, sauce, agurkesalat og tyttebærsyltetøj.

Lynsyltet agurkesala

  1. Kog eddike, sukker, peberkorn, laurbærblad og salt i en gryde over jævn varme, til sukker og salt er opløst.
  2. Hæld den varme lage over agurkeskiverne og lad det trække på køkkenbordet i mindst en halv time, eller
    indtil du skal bruge det.
  3. Holder sig længe i en lukket beholder på køl.

 

Chokolademousse med brændt mandel

Ingredienser til 4 personer

bullet100 g mørk chokolade
bullet2 dl piskefløde 38%
bullet2 pasteuriserede æggeblommer
bullet1/2 dl mandler
bullet3/4 dl sukker
bullet1 tsk fintsnittet appelsinskal (usprøjtet)

 

 

Chokolademousse med brændt mandel

Fremgangsmåde:

  1. Smelt chokoladen i en skål  over vandbad- lad den køle let af.
  2. Pisk fløden til et let skum
  3. Rør en æggeblomme ad gangen i den smeltede chokolade.
  4. Vend forsigtig flødeskummet i chokoladeblandingen.
  5. Fordel moussen i portionskopper og stil dem tildækkede i køleskabet i mindst 1 time
  6. Smør et stykke bagepapir med olie.
  7. Smelt sukkeret i en lille gryde
  8. Rør appelsin og mandel med en træske.
  9. Hæld blandingen ud på det smurte bagepapir. Lad det stivne i ca. 1/2 time
  10. Hak blandingen med en kniv og strø den hakkede mandel over chokolademoussen inden serveringen