HERREMAD 

   MENU 04. nov. 2014

Madhold 1


Vildtfrikadeller

Romfromage

Forside
Opskrifter
Menu 2014-2015
 
Råvarerne er købt hos Føtex  
Vildtfrikadeller

Ingredienser til 4 personer

bullet500 g. dyrekød
bullet1 spsk. Enebær
bullet3 spsk. Hvedemel
bullet1 æg
bullet2 tsk. Salt
bullet1 tsk. Peber
bullet1 tsk. Timian
bullet1.5 dl. Kaffefløde

Sauce

bullet3.5 dl. Kaffefløde
bulletVildtbouillon
bullet1.5 spsk. Hvedemel
bulletSalt
bulletPeber
bullet50 g. smør til stegning
bullet1 lille glas tyttebærsyltetøj

Tilbehør

bullet800 g små kogte (pillede) kartofler
bullet100 g smør
bullet2 stk. skalotteløg
bullet200 g. røget spæk
 
Vildtfrikadeller

Fremgangsmåde:

  1. Dyrekød, spæk og knust enebær køres gennem kødhakkeren. Røres med mel, æg, salt, peber og timian. Kaffefløde tilsættes til passende konsistens og stilles køligt ca. 1 time.

  2. Frikadellerne steges på pande i smør 5-10 minutter på hver side. Frikadellerne tages af panden.

 

Sauce:

 

  1. Panden drysses med mel, resten af fløden tilsættes, spæd op med bouillon til passende konsistens og smag til med salt og peber.

 

Tilbehør

 

  1. Røget spæk skæres i tynde skiver og sættes i ovnen på en bageplade og steges sprøde ved 200 grader C. alm. ovn
     

  2. Kartoflerne koges og pilles
  3. Smørret smeltes i en gryde, løgene svitses heri et kort øjeblik.
  4. Fordel kartoflerne i en bradepande og hæld løg og smør over. Rist kartoflerne i 225 grader varm ovn, midt i ovnen i ca. 20 minutter

Servering:

  1. Læg frikadellerne i saucen og server med de smørristede små kartofler (risole), tyttebærsyltetøj samt de ovnstegte skiver af røget spæk
Romfromage

Ingredienser til 4 personer

bullet2,5 dl piskefløde
bullet2 æg
bullet4 spsk. sukker
bullet5 husblas blade
bullet1 dl Rom

Pynt

bulletsyltet eller kandiseret frugt
Romfromage

Fremgangsmåde

  1. Piskefløden piskes til skum.
  2. Æggeblommer og sukker piskes godt.
  3. Den udblødte, smeltede husblas røres i. Der smages til med rom.
  4. Når cremen begynder at blive jævn, blandes det meste af flødeskummet og de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i.
  5. Fromagen fyldes i en skål og pyntes med resten af flødeskummet.

Servering:

  1. Serveres med syltet eller kandiseret frugt