HERREMAD
MENU 04. nov. 2014
Madhold 1 |
Vildtfrikadeller
Romfromage |
Forside
Opskrifter
Menu 2014-2015
|
Råvarerne er købt hos
Føtex |
|
Vildtfrikadeller Ingredienser til 4 personer
| 500 g. dyrekød |
| 1 spsk. Enebær |
| 3 spsk. Hvedemel |
| 1 æg |
| 2 tsk. Salt |
| 1 tsk. Peber |
| 1 tsk. Timian |
| 1.5 dl. Kaffefløde |
Sauce
| 3.5 dl. Kaffefløde |
| Vildtbouillon |
| 1.5 spsk. Hvedemel |
| Salt |
| Peber |
| 50 g. smør til stegning |
| 1 lille glas tyttebærsyltetøj |
Tilbehør
| 800 g små kogte (pillede) kartofler |
| 100 g smør |
| 2 stk. skalotteløg |
| 200 g. røget spæk
|
|
Vildtfrikadeller Fremgangsmåde:
-
Dyrekød, spæk og knust enebær køres gennem kødhakkeren. Røres med mel,
æg, salt, peber og timian. Kaffefløde tilsættes til passende konsistens
og stilles køligt ca. 1 time.
-
Frikadellerne steges på pande
i smør 5-10 minutter på hver side. Frikadellerne tages af panden.
Sauce:
-
Panden drysses med mel,
resten af fløden tilsættes, spæd op med bouillon til passende konsistens
og smag til med salt og peber.
Tilbehør
-
Røget spæk skæres i tynde
skiver og sættes i ovnen på en bageplade og steges sprøde ved 200 grader
C. alm. ovn
- Kartoflerne koges og pilles
- Smørret smeltes i en gryde, løgene svitses heri et kort øjeblik.
- Fordel kartoflerne i en bradepande og hæld løg og smør over. Rist
kartoflerne i 225 grader varm ovn, midt i ovnen i ca. 20 minutter
Servering:
- Læg frikadellerne i saucen og
server med de smørristede små kartofler (risole), tyttebærsyltetøj samt
de ovnstegte skiver af røget spæk
|
Romfromage Ingredienser til
4 personer
| 2,5 dl piskefløde |
| 2 æg |
| 4 spsk. sukker |
| 5 husblas blade |
| 1 dl Rom |
Pynt
| syltet eller kandiseret frugt |
|
Romfromage Fremgangsmåde
- Piskefløden piskes til skum.
- Æggeblommer og sukker piskes godt.
- Den udblødte, smeltede husblas røres i. Der smages til med rom.
- Når cremen begynder at blive jævn, blandes det meste af
flødeskummet og de stiftpiskede æggehvider forsigtigt i.
- Fromagen fyldes i en skål og pyntes med resten af flødeskummet.
Servering:
- Serveres med syltet eller kandiseret frugt
|